Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Îngropaþi sub nãmeþi

• grosimea stratului de zãpadã a fost marþi dimineaþã de 35 de centimetri în Piatra Neamþ • majoritatea drumurilor judeþene au fost blocate fiind nevoie de intervenþia drumarilor • pe drumurile naþionale se circulã în condiþii de iarnã •

Grosimea stratului de zãpadã în municipiul Piatra Neamþ a fost, marþi, 7 martie, la primele ore, de 35 de centimetri. Aºa cã salariaþii societãþii Publiserv au avut de lucru, acþionîndu-se pentru deblocarea strãzilor municipiului încã din timpul nopþii de luni spre marþi. Chiar dacã au fost puse în miºcare toate utilajele de deszãpezire, multe cãi de circulaþie din oraº, fie ele lãturalnice sau situate în centru, au fost greu de strãbãtut de cãtre maºini. Conducãtorii auto aflaþi în trafic ºi-au exprimat nemulþumirea, susþinînd cã, la miezul nopþii, la ieºirea din Piatra Neamþ cãtre Bacãu se circula extrem de greu din cauza zãpezii aflate pe drum. „Am lucrat toatã noaptea de luni spre marþi ºi se lucreazã ºi la aceastã orã (marþi, 7 martie - n.r.). Am scos toate utilajele de deszãpezire pe strãzi, dar problema a fost cã a cãzut foarte multã zãpadã ºi volumul de muncã a fost extrem de mare. Am întîmpinat probleme pe mai toate strãzile din Piatra Neamþ pentru cã au fost parcate maºini pe trotuare ºi am intervenit greu“, a declarat Dan Gheorghiu, manager de proiect în cadrul societãþii Publiserv.
Societatea Publiserv are în dotare zece lame cu care s-a îndepãrtat zãpada de pe strãzi ºi un alt utilaj de deszãpezire a fost împrumutat societãþii Salubritas, cu care s-au curãþat unele trotuare din centrul municipiului Piatra Neamþ. Chiar ºi cu intervenþia muncitorilor de la Salubritas, foarte multe trotuare din oraº au fost extrem de greu de strãbãtut de cãtre pietoni.

Drumarii din nou în acþiune
Ninsorile recente au pus din nou probleme drumarilor. În urma intervenþiei acestora, ieri, pe drumurile naþionale nu se înregistrau nici un fel de probleme. Carosabilul era umed, acoperit cu zãpadã afînatã cu grosimea de 1-2 centimetri ºi tratatã cu material anditerapant. Pentru a pãstra toate drumurile circulabile, Secþia Drumuri Naþionale Neamþ acþiona în teren cu 23 de utilaje.
Tot ieri ºi angajaþii Drupo acþionau pe 25 de sectoare de drumuri judeþene, cu 15 utilaje specifice. Zãpada pe aceste porþiuni de drum avea grosimea de 25-30 de centimetri, iar în zona Roman vîntul puternic spulbera zãpada.
Anotimpul alb ºi-a arãtat din nou colþii ºi în urbea strãjuitã de Cetatea Neamþ. Drumarii au lucrat fãrã oprire pînã în jurul orei 10 la înlãturarea zãpezii de pe carosabil.
Primãria Tîrgu Neamþ a scos, încã de la ora 4 dimineaþa, toate utilajele de deszãpezire în stradã. „A trebuit sã intervenim încã de la primele ore ale dimineþii pe unele tronsoane de drumuri care necesitau intervenþia plugurilor. De exemplu, în cartierul Blebea, elevii nu puteau merge la cursuri dacã nu interveneau utilajele de deszãpezire. Pînã la ora 10, am rezovat toate problemele create de iarnã“, a declarat viceprimarul oraºului, Vasile Luculescu.
ªi angajaþii Drumurilor Naþionale au acþionat dimineaþã pe centrul urbei, care a fost blocat timp de circa o orã.
Poliþiºtii au avut din nou de furcã cu autoturismele staþionate pe acest traseu. ªoferii „indisciplinaþi“ au primit doar avertisment, de aceastã datã, în speranþa cã nu vor mai greºi a doua oarã. Autobuzele au circulat în condiþii de iarnã, fãrã abateri de la programul normal.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective