Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Evaluare cu cîntec la Drupo

• evaluarea bunurilor este contestatã de membrii comisiei de monitorizare

Evaluarea bunurilor deþinute de Drupo, societate care se doreºte a fi privatizatã ºi care nu poate lãsa rece nici un investitor, a fost contestatã. Motivul: n-ar fi „tocmai“ completã, iar unele obiective ar fi subevaluate. Ce lipseºte, nu ne-a spus nimeni, cum nimeni nu ne-a spus dacã ar avea cineva de cîºtigat în urma subevaluãrii. Ieri, la întrunirea comisiei formatã din consilieri judeþeni, desemnaþi sã monitorizeze privatizarea, s-a luat în discuþie evaluarea bunurilor deþinute de societatea amintitã, respectiv terenuri, clãdiri, utilaje etc. „Membrii comisiei s-au uitat pe evaluarea întocmitã ºi au declarat cã sînt de pãrere cã aceasta nu este tocmai completã. Vom chema evaluatorul la o rundã de discuþii, pentru a lãmuri problema, ºi vom vedea dacã vom merge în continuare cu aceastã evaluare. ÃŽn cazul în care nu este bunã, probabil cã vom organiza o altã licitaþie, pentru o altã evaluare. Consilierii care au fost, astãzi, la discuþii au spus cã unele obiective sînt subevaluate, iar la altele nu existã documentaþiile necesare care sã demonstreze cum s-a ajuns la evaluarea efectuatã. Cu toate acestea, am primit ºi cîteva semnale din partea evaluatorului care a spus cã Drupo nu rãspunde la solicitãrile acestuia de a pune la dispoziþie toate cele necesare realizãrii corecte a evaluãrii“, a declarat vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dumitru Badea.
Vasile Babãtã, unul dintre consilierii care fac parte din aceastã comisie, a declarat cã nu-ºi poate da seama exact cum este fãcutã evaluarea, atît timp cît nu are la bazã calculele la nivelul valorii de piaþã a mijloacelor fixe ºi mobile aflate în patrimoniul acestei societãþi. „Nu putem garanta cã s-a luat în calcul tot ce înseamnã patrimoniul Drupo, atît timp cît nu ne-au pus la dispoziþie toate documentaþiile. S-a propus sã avem o întîlnire ºi cu evaluatorul ºi, dacã va aduce elemente noi, poate ne vom schimba pãrerea. Cu toate acestea, nu comisia hotãrãºte ce se întîmplã, ci plenul Consiliului Judeþean Neamþ“, a declarat Vasile Babãtã.
Reamintim cã procesul de privatizare al acestei societãþi, al cãrei acþionar majoritar este Consiliul Judeþean Neamþ ºi care are ca obiect de activitate reabilitarea, întreþinerea ºi modernizarea drumurilor judeþene, a început în vara anului trecut, iar, pînã în acest moment, nu s-a realizat nici mãcar evaluarea corectã a bunurilor. În cazul în care va trebui efectuatã o alta, sã nu uitãm cã aceasta va costa cîteva sute de milioane bune. Din banii contribuabilului.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective