Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Democrații nemțeni și-au ales noii lideri

• Marius Rogin este noul președinte al PD Neamț • ca invitat, Gheorghe Ștefan a declarat că el crede în fuziune: „eu cred în Traian Băsescu și, în viziunea mea, vom fi colegi de partid“ •

Democrații nemțeni și-au ales sîmbătă, 18 martie, noii lideri la nivelul organizației județene. După cum era de așteptat, cel care a cîștigat, cu unanimitate de voturi, funcția de președinte al PD Neamț a fost deputatul Marius Rogin, fost interimar pînă la data amintită. La întrunire au fost invitați 480 de delegați, dar în sală au fost prezenți 466. Chiar dacă data acestui eveniment a tot fost amînată pentru a prinde o breșă în programul ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, care ar fi trebuit să prezideze ședința, acesta nu a fost prezent, absentînd și Sulfina Barbu, ministrul Mediului. Cel care a condus alegerile a fost Mircea Toader, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, iar la prezidiu, alături de Marius Rogin, au mai fost prezenți Ioan Onisei, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Dan Cîrlan, membru în Biroul Permanent Național al PD, și Gheorghe Ștefan, președintele PNL Neamț. De menționat este faptul că Ioan Agafiței, directorul Autorității Sanitar Veterinare, și Constantin Catrinoiu, primarul de Bicaz, au candidat pentru funcția de președinte executiv.
Un moment ilar a fost atunci cînd Marius Rogin i-a „reproșat“ primarului Gheorghe Ștefan că doar a fredonat imnul democraților, replica venind foarte repede. „Am știut aceste versuri, dar am uitat o parte din ele. Vă amintesc că am candidat și eu din partea PD, ca independent, în urmă cu cîteva legislaturi. Atunci, lucram alături de domnul Ioan Onisei, cu care am fost și coleg de clasă“, a declarat, în fața democraților, Gheorghe Ștefan, care a continuat cu cîteva remarci privind fuziunea dintre PNL și PD: „Eu cred în Traian Băsescu și, în viziunea mea, vom fi colegi de partid. Fuziunea dintre PD și PNL tot va avea loc, chiar dacă sînt oameni în PNL care vor să păstreze identitatea liberală. Dacă am fi creat un pol de dreapta cu PD, acum am fi fost cel mai mare și mai puternic partid din România. Cu toate acestea, numai în cadrul Alianței putem guverna și cîștiga alegerile din 2008. Sînt adeptul fuziunii, chiar dacă apar disensiuni la nivel de membri, în teritoriu. Să alegeți bine!“.

Rogin, ales președinte cu unanimitate
După discursurile pe care le-au susținut invitații, a urmat prezentarea candidaților care, pe rînd, au urcat pe scenă și au expus motivele pentru care ar trebui să fie aleși pe una dintre cele 10 funcții de vicepreședinte sau cele 14 de secretar executiv. Avînd în vedere că, pentru funcția de președinte, a fost un singur candidat, lupta s-a dus la cea de președinte executiv, unde contracandidați erau Ioan Agafiței și Constantin Catrinoiu. După numărarea voturilor, a rezultat că secundul lui Marius Rogin este Constantin Catrinoiu, care a obținut 255 de voturi, față de cele 182 pe care le-a atras Ioan Agafiței. Secretar general a fost desemnat Gheorghe Deaconu, iar comisia de etică a PD Neamț va fi condusă de Petru Brînzei. De menționat că, la vicepreședinți, din lista de candidați au fost doi perdanți. Cei care nu au reușit să obțină voturile necesare, pentru a accede pe această funcție, au fost Vasile Ouatu și Gheorghe Bunghez. Tot în această categorie, dar pentru secretari executivi, s-au încadrat Lucian Popescu și Dan Morar, ultimul preferînd să se retragă înainte de vot.
„Sînt bucuros că am fost ales președintele organizației Neamț a PD și sînt foarte mulțumit de echipa care a rezultat, în urma procesului democratic de votare. Felicit pe toți cei care au fost aleși, dar și pe colegii care nu au ajuns să ocupe funcțiile pentru care au candidat“, a declarat Marius Rogin, după încheierea lucrărilor.

Articol afisat de 1759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective