Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 20 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

DOSARE CENZURATE: Satanismul din România, între mistificare și realitate

• ideologia promovată de „Biserica lui Satan“ vine din străinătate și se dezvoltă în trei direcții principale: cultul morții, anarhia și neonazismul • Biserica lui Satan a fost înființată la San Francisco, în anul 1969, de Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ •

Două sinucideri și încă o tentativă, petrecute în decurs de cîteva săptămîni la Roman, victimele fiind eleve ale apreciatului Colegiu Național Roman Vodă, au pus pe jar autoritățile. Scrisoarea ridicată de către polițiști, de la căpătîiul tinerei care s-a spînzurat cu o eșarfă de un dulap din camera sa (scrisoare prezentată în facsimil în ziarul nostru de sîmbătă), precum și declarațiile tranșante ale primarului Dan Ioan Cărpușor duc la varianta surprinzătoare a unei mișcări sataniste și a unei rețele de trafic de droguri pe filieră basarabeană, cu ramificații în mai multe orașe ale Moldovei. Pînă la definitivarea anchetei, Monitorul vă invită la o incursiune în teritoriul întunecat al „Bisericii mondiale sataniste“, nu pentru a da, Doamne Ferește!, cine știe ce idei, ci pentru a vă informa despre pericolul acestei mișcări.
Sinuciderea și apostazia (lepădarea de Dumnezeu) sînt păcatele cele mai grave, pe care biserica nu le prescrie niciodată. Prin pactul pe care-l încheie, sataniștii sînt obligați să le comită pe amîndouă. Cum ajunge un tînăr în această situație, a totalei prăbușiri morale, să comită asemenea sacrilegii? Vom încerca, în rîndurile care urmează, să vă oferim cîteva explicații. Vom încerca, spre exemplu, să argumentăm ce rol au avut (și mai au) traficul de droguri și renumite trupe de rock, precum formația australiană AC/DC (Antichrist/Death to Christ), KISS (King in Satan Service) și de ce adepții sectei satanice sînt niște fanatici ai trupei NIRVANA, al cărui lider, Kurt Cobain, s-a sinucis în 1994 și pe care sectanții îl consideră zeu. Să vedeți cum se leagă și cum ajungem, pînă la urmă, la Roman, la CNRV, unde o tînără și-a pus capăt zilelor, chiar în incinta liceului. Poate, în acest fel, vom da și noi o mînă de ajutor primarului hotărît să ceară „conducerii liceului și Inspectoratului Școlar abordarea în termeni mai serioși a acestui fenomen, ce trebuie stăpînit și stîrpit“. Numai că, pentru a fi stîrpit, acest fenomen trebuie cunoscut.

Tîmpenii sataniste
Ideologia promovată de „Biserica lui Satan“ vine din exteriorul spațiului românesc și se dezvoltă în trei direcții principale: cultul morții, anarhia și neonazismul. Mișcarea urmărește instaurarea unui cult universal macabru, a unui „guvern mondial“ și restructurarea umanității pe noi clase sociale. Brrrr! Nu-i așa că semănăm cu Pavel Coruț? E o încercare. Pentru ca cititorii să-și facă o idee despre gradul de complexitate al acestei masonerii a întunericului, vom spune că adepții, numiți și „Copii ai Diavolului“, sînt ierarhizați în șapte cercuri de inițiere, cei care ating nivelul șapte purtînd numele de „desăvîrșiți“, și sînt acceptați și protejați de către orice grup ideologic similar, indiferent din ce țară ar fi acesta. Adică, pe bune, nu te joci cu te-ncurci! Totuși, se presupune că grupările satanice din România, cele mai evoluate, au promovat abia în cercul 3, maxim 5. „Messele Negre“ (rugăciunile satanice), săvîrșite la miezul nopții în cimitire, ori în clădiri părăsite, încheiate cu sacrificii rituale de animale (cîini, pisici, cocoși, ori țapi) pot să pară teribilisme ale unor puștani, dar sacrificiile umane săvîrșite la Călărași, Tulcea sau Constanța sînt în măsură să alerteze autoritățile. Cert este că această credință în Satan (Belial, Lucifer) a pătruns în licee și universități și, din păcate, face victime.

Despre cum și-a băgat dracul coada
Cea mai importantă organizație satanistă a sfîrșitului de secol XX a constituit-o The Church of Satan (Biserica lui Satan) înființată la San Francisco, în anul 1969, de către Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ. Autointitulat „Papa cel negru al satanismului“, el este autorul „Bibliei sataniste“, cartea de căpătîi a sutelor de mii de adepți care infestează întreaga planetă. În această carte, La Vey, care și-a botezat fiica cu numele lui Satan, a descris vechi rituri păgîne, cu jertfe de animale, cu orgii și profanări. „Biblia satanică“ este principalul instrument de propagandă al culturii, fiind cunoscută doar de șefii Bisericii mondiale a lui Satan, ce pregătesc grupuri de misionari propăvăduitori pe care-i trimit, în scopuri de prozelitism, în toate părțile lumii (inclusiv în Europa Centrală și de Est). Acolo unde ei sosesc, apar mîzgălite pe clădiri însemnul pentagramei, cranii sau nume de trupe rock sataniste.
Luminița Tăsică, cercetător la Institutul de Științe ale Educației, informa despre două cazuri de elevi „satanizați“ petrecute în anul... 1986, care, desigur, fuseseră trecute sub tăcere.
Oricum, în România, „înflorirea“ alarmantă a satanismului s-a constatat începînd cu anul 1993, prin două importante filiere, una din Vest și, surprinzător, una din Est.

SRI atrage atenția Parlamentului despre pericolul satanist
Ca să nu vorbim numai noi, cităm dintr-un articol apărut, acum cîțiva ani, în ziarul Adevărul, sub semnătura Gabrielei Ștefan: „Conform datelor deținute de Serviciul Român de Informații și de Ministerul de Interne, în București și în 22 de județe, există grupuri organizate de sataniști. Majoritatea sînt în stadiile 3 sau 4 de pregătire, ceea ce implică sacrificii de animale, însoțite de acte de zoofilie. Există, însă, și grupuri care au atins nivelul 5, ultimul stadiu de inițiere fiind 7, pentru a cărui atingere se pregătesc intens cel puțin șase lideri sataniști. Stadiul 7 de inițiere presupune dovedirea fidelității totale față de Satan, dovedite prin sacrificii umane: crimă sau sinucidere. Filierele prin care satanismul a penetrat România sînt Ungaria și Republica Moldova. Cel mai puternic impact l-au avut emisarii «Bisericii Satanei», proveniți din Ungaria, care, inițial, și-au recrutat adepții din Transilvania, dar, în prezent, influența lor s-a extins la nivelul întregii țări. Principalele grupări și organizații sataniste autohtone sînt: Îngerii Negri - Ploiești, Ucenicii lui Satan - Botoșani, Cultul Satanei - București, Fiii lui Lucifer - Cluj, Fiii Satanici - Tîrgu Mureș, Cavalerii Iadului - Galați, Satanis - Brăila. Sataniștii folosesc o serie întreagă de simboluri specifice: crucea întoarsă, pentagrama cu chipul fiarei, numărul satanic 666, crucea strîmbă etc. Adepții cultului lui Satan își pun simbolurile pe monumente, cruci din cimitir, pereții instituțiilor sau ale blocurilor de locuințe (...) În toate rapoartele anuale prezentate Parlamentului de către SRI se atrage atenția asupra pericolului reprezentat de extinderea grupărilor sataniste, respectiv recrudescența actelor de bestialitate și violență. Dovezile constau în faptul că, invocînd numele lui Satan, tot mai mulți adepți sînt gata să comită o crimă sau suicidul. Unul dintre cele mai șocante omoruri, care a zguduit, practic, locuitorii Călărașiului, a fost comis de către Ionuț Badea și Răducu Bănățeanu, doi liceeni, în vîrstă de 17 ani, care l-au asasinat pe colegul lor Alexandru Dănilă. Sataniștii asasini i-au aplicat victimei peste 30 de lovituri cu cuțitul, după care - pentru că acesta se încăpățîna să trăiască - l-au sugrumat cu un șiret. Organele de anchetă au stabilit că omorul a fost premeditat, plănuit pentru o zi de marți, 13, dată cu semnificație aparte pentru sataniști“.

„Cațavencu“ atrage atenția că-i o „țeapă“
Pe de altă parte, ca să fim corecți, Academia Cațavencu publică un contraargument: „Ca în fiecare an, cînd ne e și nouă lumea mai dragă, apare raportul SRI, amenințîndu-ne că de jur-împrejurul țării pîndesc, gata de intervenție, sute de pericole; și, tot ca de obicei, se găsesc cîteva ziare care să preia imediat acel capitol cu pericolul satanist. Așa se face că anul ăsta (1998)‚ «Adevărul» a căzut în plasă, anunțîndu-ne că: «Adepții lui Satan întunecă harta României». Asemeni SRI-ului, «Adevărul» n-are altă treabă decît să bage panica-n noi, pe motive că țara se duce de rîpă din cauza celor cîțiva sataniști răspîndiți prin 19 județe. Cînd, în plus, pe «papa cel negru al satanismului» îl mai cheamă și Anton Szandor la Vey (deci e aproape ungur) ne e din ce în ce mai clar că tot bozgorii vor să ne corupă tineretul, și asta pentru că nu ne pot lua Ardealul“.
În urmă cu exact zece ani, un cotidian nemțean relata, cu lux de amănunte, sub titlul „Îngerul negru mi-a cerut să-mi omor prietena“, tentativa de omor a elevului R.P. care, cu numeroase lovituri de cuțit, a încercat să o ucidă pe O.A., în vîrstă de 17 ani. La interogatoriul luat de polițiști, el a recunoscut că este satanist și că Satan i-a cerut să-și ucidă prietena și să dea foc cadavrului. Repetăm, fapta s-a petrecut acum zece ani, respectiv în 1996.

Membrii cercurilor sataniste au, față de grup, următoarele „obligații“:
- să adopte un comportament teribilist și disprețuitor, arogant, cu colegii, vecinii și cu propriii părinți;
- să poarte ținută vestimentară neagră, cu ornamente macabre: cranii, schelete, oase încrucișate, din argint etc.
- să simpatizeze cu mișcarea nazistă;
- să comită fapte antisociale (bătăi, scandaluri, violuri, ori chiar omoruri);
- să participe, în mod obligatoriu, la ritualurile de jertfă și la orgiile grupului de care aparțin;
- să respecte jurămîntul depus și să se sinucidă la ordinul șefilor;
- să lupte pentru desființarea bisericii și statului.
Vedem și noi că e absurd, că sună ca dracul, ca un raport al SRI (chiar și asta este), dar realitatea a confirmat că, dincolo de un limbaj oarecum tributar unor vremuri apuse, ce se zice e adevărat.

În numărul de mîine:
Satanism la Iași; Altarul satanist de sub Cub; „Ce înseamnă viața copilului meu, în comparație cu puterea nesfîrșită a lui Satan?“;
Fanatismul cu tentă agresivă; Moartea „Fuhrer-ului“, Operațiunea „Lucifer“.

„Satan vrea să guverneze în locul lui Dumnezeu“ (un dialog realizat, în 1996, cu părintele Galeriu)
- Cine sînt acești sataniști, părinte?
- Credința acestor eretici se îndreaptă spre adorația unui idol păgîn, de proveniență asiatică probabil, investit cu unele puteri ale lui Satan cel din Biblie. Este, de fapt, un sincretism care a fost posibil datorită necunoașterii Scripturii. Satan nu intenționează să distrugă Universul, pentru că, atunci, ar trebui să se distrugă și pe sine. Nu vrea să distrugă lumea, ci să o guverneze el, în locul lui Dumnezeu.
- Părinte, cine este, din punct de vedere teologic, Satan?
- Creația dintîi a lui Dumnezeu. În Biblie scrie că Ziditorul a făcut mai întîi cerurile. Or, în ceruri sînt îngerii. Satan a fost primul înger.
- De unde i-a venit gîndul răzvrătirii?
- Din orgoliu.
- Și orgoliul?
- Din admirația față de propria lui strălucire, fiindcă Domnul îl alcătuise, într-adevăr, strălucitor. Scrie Ezechiel, capitolul 28, 12/13, despre Satan: „Tu erai pecetea desăvîrșirii, deplinătatea înțelepciunii și cununa frumuseții. Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, și erai acoperit cu pietre scumpe. Fosta-i fără prihană din ziua facerii tale, pînă cînd s-a încuibat în tine nelegiuirea“.
- Dacă Dumnezeu a creat lumea de la începuturi, atunci de unde a venit răul în ea?
- Am să vă răspund... În primul rînd, Dumnezeu e numai „Da“, a fost, este și va fi „Da“. Pe cînd omul nu a existat mereu! A fost creat. El vine dinspre „Nu“ către „Da“. „Nu“ este nimicul, neantul. El este un parazit al lui „Da“, așa cum răul este un parazit al binelui, o boală a acestuia. Sataniștii vor să se întoarcă la nu, adică la nimic, la neant! De aceea, vor să distrugă Universul, într-acolo îi împinge Satan, care vrea să saboteze lucrarea lui Dumnezeu. Dar nu pot, fiindcă Domnul a pus în ei un suflet nemuritor. Atunci se sinucid...
- Un mare păcat...
- Da, dar știți de ce ?
- Nu, nu știu!
- Vă spun eu. Dacă te sinucizi, nu te mai poți căi. Căința este calea prin care ajungi la Dumnezeu. Sinucigîndu-te, îl pierzi definitiv pe Dumnezeu și posibilitatea de a ajunge a El. Asta și vrea Satan!...

Articol afisat de 13536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Demrezel la data 23.06.2006 16:01
chiar nu exista nici un comentariu? 433 de vizualizari...
Am sa-i recomand autorului acestui articol sa-si scoata ochelarii de cal inainte sa mai scrie ceva. Daca asa se face presa in romania atunci este de inteles de ce suntem in rahatul in care suntem avand in vedere ca presa este una din puterile in stat si un asemenea individ are dreptul sa scrie la un ziar.
Ca incheiere. Parintele Galeriu este o persoana destul de respectata (chiar si de mine, care am renuntat la crestinism, dar nici satanismul nu l-am imbratisat) dar aici cred ca se insala amarnic. Majoritatea satanistilor cunosc foarte bine scriptura, mai bine chiar decat majoritatea crestinilor. De fapt nu stiu cati crestini au citit biblia. Cert este ca majoritatea satanistilor au citit-o.
P.S. AC/DC, KISS sau NIRVANA n-au nici in clin nici in maneca cu satanismul. Sunt alte formatii care spun pe fata ce-au de spus (nu prin mesaje spuse invers cum am mai auzit) si toate versurile lor se refera la satanism. Dar este greu sa te documentezi putin inainte de a scrie un articol.
Adăugat de sclifosita_no1 la data 12.09.2006 15:16
.....
eu nu prea am c comenta...am citit si rascitit articolul...majoritatea lucrurilor mi s par aberatii...adev e k dk satanismul d l noi din tara ar fi asa cum il prezentati...l stiri nu am mai vedea betzivani d 50 d ani kr`si omoara sotiile k nu au facut d mancare sau mai stiu eu ce...
asa k lasati`o moarta cu exagerarile
Adăugat de anatas la data 29.03.2007 17:29
termina-ti odata si scrieti despre lucruri cu adevarat importante
chiar credeti ce ati scris acolo?fiti seriosi...lati rugat pe un preot sa va dea sfaturi,dar...pe un satanist de ce nu lati intrebat?de ce nu ati citit pt inceput bibilia,ca sa vedeti cate minciuni sunt acolo,si dupa aceea sa fi citit Biblia Satanista de Anton LavVey?!vorbiti lucruri despre care nu stiti nimic,LUCIFER ESTE CEL BUN,NU dumnezeu.Nimeni nu este fortat sa devina satanist,toti devin din propria alegere.De ce nu ne lasati in pace?Noi nu am facut rau nimanui si nu i-am spus nimanui sa se sinucida.terminati odata si vedeti-va de treaba voastra,si lasati-ne in pace.Sunt copii care se dau satanisti si fac toate tampeniile,se imbraca in negru si deseneaza peste tot semne.Satanisti adevarati nu ii recunosti pe starda,sunt mult prea isteti;si nu se imbraca tot timpul in negru.VORBITI CE STITI;SI NU MAI FACETI LUMEA SA CREADA LUCRURI RELE DESPRE NOI!
Adăugat de Black_N_Red la data 23.09.2007 22:25
Without lies..please..
De mica parintii m-au lasat sa aleg..dak vreau sa merg la biserica si sa imbratisez credinta in Dumnezeu..sau nu..Ce m-a enervat cel mai tare,au fost profesorii de religie din anii de scoala care par a purta ochelari de cal..si nu va d altceva decat pe Dumnezeu si incearca sa impuna tuturor elevilor habotnicia asta.Sa mergi in fiekre duminik la biserik sa shtii toate rugaciunile,crezul,etc.Eu sunt ortodoxa dar nu am nimic impotriva satanismului..e o religie si asta ba chiar as vrea sa aflu mai multe despre culturile sataniste si obiceiurile lor.Mi-as dori ca presa despre kre se spune k e puterea nr.1 intr-un stat sa nu mai faca atatea discriminari..Spre ex. se spune k dak asc. rock ins k esti satanist,asta chiar nu pot percepe..si dak asc. black metal..asta chiar nu ins k esti un satanist..Aaa si e o prostie faza cu cd-ul cu mel c apartin genului black metal sau altele...ca,ascultandu-le deslusesti tot felul de mesaje sataniste si altele...nu exista asa ceva..So,finish with that crap!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective