Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Marcoci - preºedinte, Creangã - vice

Marcoci - preºedinte, Creangã - vice

Pronosticul „Monitorului“ la alegerile pentru ºefia CJ

• „una este sã vreau, alta este ce se poate, dar cu toate acestea ºtiu ce înseamnã rãspunderea ºi sarcina“, a declarat consilierul Emil Creangã • pentru ca Vlad Marcoci sã cîºtige, mai mulþi consilieri din PSD trebuie sã trãdeze • Dan Vasile Constantin nu vrea alegeri •

Astãzi vor avea loc alegeri pentru ocuparea funcþiilor pe care le-au lãsat libere Dan Vasile Constantin ºi Valericã Frãþilã la ºefia Consiliului Judeþan Neamþ. Odatã ce Dan Vasile Constantin a pierdut ºi la recursul la sentinþa emisã de Tribunalul Neamþ, prin care i s-a respins solicitarea de suspendare a ordinului prefectului, consilierii Alianþei PNL - PD din forul amintit vor propune, astãzi aprobarea unui proiect prin care sã se aleagã un nou preºedinte, respectiv vicepreºedinte al forului judeþean.
În ºedinþa de astãzi, dupã ce consilierii vor aproba introducerea pe ordinea de zi a proiectului de alegeri, tot ei vor vota pentru unul dintre candidaþii care s-au înscris în aceastã cursã. Dupã cum se cunoaºte deja, Vlad Marcoci este candidatul Alianþei, iar Dan Vasile Constantin rãmîne în continuare omul cãruia PSD îi va acorda suþinerea. Pentru funcþia de vicepreºedinte va candida tot Valericã Frãþilã, iar, ca noutate, existã informaþii neoficiale care scot la ivealã un nou posibil candidat pentru aceastã funcþie, care va avea susþinerea PSD. Acesta ar putea fi consilierul Emil Creangã.
Despre aceastã noutate, toþi cei contactaþi nu au dorit sã afirme multe lucruri, dar, dacã nu au confirmat, nici nu au infirmat. Emil Creangã a menþionat: „Deocamdatã, nu s-a luat nici o decizie în acest sens, iar aceste decizii nu le iau singur, ele se stabilesc la nivel de grup. Pînã în acest moment nu s-au stabilit alte candidaturi decît cea a domnului Dan Vasile Constantin pentru funcþia de preºedinte. Nu sînt genul de om care sã decidã singur ºi nici nu vreau sã mã pronunþ acum, deoarece nu mi se pare corect. Una este sã vreau, alta este ce se poate, dar cu toate acestea ºtiu ce înseamnã rãspunderea ºi sarcina“, a declarat consilierul Emil Creangã, posibilul candidat din partea PSD pentru funcþia pe care a ocupat-o Valericã Frãþilã pînã la momentul în care a fost descoperit incompatibil. Ca o coincidenþã, amintim cã Emil Creangã a anunþat de curînd cã nu mai pleacã la Bruxelles, la stagiul de pregãtire pe lîngã Comitetul Regiunilor.
Revenind la miza cea mare, alegerea preºedintelui, cei doi candidaþi au reafirmat, ieri, cã sînt gata de luptã pentru ocuparea funcþiei supreme în judeþ. „Am mai spus-o ºi repet, sînt candidatul Alianþei pentru aceastã funcþie ºi sper ca mîine (astãzi n.r.) colegii mei consilieri sã voteze în cunoºtinþã de cauzã“, a declarat Vlad Marcoci, candidatul Alianþei.
Contracandidatul pesedist, Dan Vasile Constantin, a spus cã nu este normal sã se organizeze alegeri pînã cînd instanþa nu se va pronunþa asupra anulãrii ordinului prefectului, prin care a fost suspendat din funcþie. „PSD nu este de acord cu organizarea alegerilor, iar, referitor la candidatura lui Emil Creangã, aceasta este o speculaþie“, a comentat ex-preºedintele CJ Neamþ.
Astfel, ºedinþa de astãzi se anunþã a fi una foarte interesantã, mai ales cã în acest moment, candidatul nou din partea PSD pentru vicepreºedinte l-ar putea determina pe Valericã Frãþilã sã-ºi îndrepte cele douã voturi pe care le are PC cãtre Vlad Marcoci ºi împotriva lui Dan Vasile Constantin. Pe de altã parte, este de vãzut dacã lobby-ul fãcut de Alianþã în rîndul consilierilor PRM ºi chiar a celor din PSD va da rezultate. Menþiunea trebuie fãcutã: în timp ce PSD mai are nevoie de doar un vot din afarã pentru a-ºi adjudeca preºedinþia CJ, Alianþa mai are nevoie, teoretic, de cel puþin 6 voturi de la consilierii celorlalte partide, eventual chiar ºi de la PSD.
Dupã cum aratã lucrurile, este posibil sã se fi ajuns la o înþelegere între PSD ºi Alianþã, în care sã se fi împãrþit astfel dregãtoriile: Alianþa ia preºedinþia CJ, PSD se alege cu un vicepreºedinte, iar fostul ºef ºi fostul vice cu...
Numai cã nu vom ºti niciodatã cine a votat pe cine, atît timp votul este secret.

Articol afisat de 1890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective