Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ex-preºedintele Constantin a pierdut ºi la recurs

Ex-preºedintele Constantin a pierdut ºi la recurs

• magistraþii de la Curtea de Apel Bacãu au dat dreptate Prefecturii în procesul intentat de Dan Vasile Constantin • acesta a cerut suspendarea ordinului prin care a fost eliberat din funcþia de preºedinte a CJ Neamþ •

Dan Vasile Constantin a pierdut recursul înaintat la Curtea de Apel Bacãu, prin care a contestat sentinþa instanþei de la Tribunalul Neamþ, care i-a respins solicitarea de suspendare a ordinului prin care a fost eliberat din funcþia de ºef al CJ. Toate motivele invocate de avocatul Antonie Iorgovan în încercarea de a demonstra instanþei cã instituþia judeþeanã nu poate funcþiona fãrã Dan Vasile Constantin au fost demontate de apãrãtorul Prefecturii Neamþ, Valeriu Stoica.
„Din structura de conducere a acestui for nemþean lipsesc douã persoane, preºedintele ºi unul dintre vicepreºedinþi. Aceastã instituþie, cum a fost proiectatã ea în Constituþie, trebuie sã fie condusã de trei persoane. ÃŽn acest caz, cînd preºedintele ºi unul dintre vicepreºedinþi lipsesc, forul amintit este condus de un fost parlamentar, de care mã leagã ºi o prietenie, dar bolile nu iartã. Domnia sa este operat ºi este într-o situaþie specialã. Un om care este ºi bolnav nu poate face ce trebuie sã facã trei persoane. Aceasta este o premisã de perturbare a activitãþii“, a suþinut Antonie Iorgovan. ÃŽn continuare avocatului lui Dan Vasile Constantin s-a folosit ºi de cîteva articole din Monitorul de Neamþ pentru a scoate în evidenþã faptul cã iarna aceasta au fost întîmpinate probleme din cauza cãderilor de zãpadã, iar acesta a susþinut cã toate necazurile s-au întîmplat din cauza faptului cã preºedintele nu era la „butoane“ pentru a pune în aplicare „planul de intervenþie pe timp de iarnã“, aprobat de CJ Neamþ. „Practic, de cînd reclamantul ºi recurentul în acest caz (Dan Vasile Constantin n.r.) a fost suspendat din funcþie, aceastã instituþie a încetat sã funcþioneze. (...) Nu se regãsesc în practicã atribuþiile referitoare la drumuri, la funcþionarea serviciilor publice, la asistenþa socialã, culturã, la rolul Consiliului în ceea ce priveºte integrarea europeanã. Toate aceste problemele care au apãrut nu sînt oare rezultatul cã prefectul a decimat conducerea acestui for? Ãsta este rolul prefectului, sã decimeze conducerea Consiliului Judeþean pe un motiv inventat?“, a continuat profesorul Iorgovan.
Avocatului care a reprezentat Prefectura Neamþ, Valeriu Stoica, nu i-au trebuit nici cele 30 de minute acordate de instanþã pentru a-ºi susþine pledoaria ºi pentru a o convinge de justeþea actului emis de prefect prin care Dan Vasile Constantin a fost suspendat din funcþie. Pentru început acesta a demonstrat cã ex-preºedintele s-a aflat într-o situaþie certã de incompatibilitate atît la termenul pînã la care trebuia sã renunþe la calitatea de administrator la cele douã firme (Sincromat SRL ºi Constantin ALS SRL), cît ºi la data de 30 ianuarie cînd încã mai figura ca avînd calitatea de administrator la Sincromat SRL. „ÃŽn momentul în care presa localã a constatat starea de incompatibilitate a recurentului, prefectul nu a fãcut decît sã aplice legea. Nu el a creat situaþia aceasta, el doar a respectat prevederile legale în astfel de cazuri. Cu alte cuvinte se poate spune cã incompatibilitatea s-a produs imediat dupã data de 9 iulie ºi a continuat pînã la momentul în care reclamantul a fãcut precizarea la Registrul Comerþului. Mandatul acestuia nu a încetat cînd a fost emis ordinul prefectului, acesta a încetat imediat dupã data de 9 iulie 2004. Prefectul doar a luat act de încetarea mandatului“, a adãugat Valeriu Stoica. Acesta a vorbit ºi despre situaþia de la Consiliul Judeþean. „Referitor la perturbarea activitãþii Consiliului Judeþean, în care s-au invocat motive ca drumurile blocate, pot întreba dacã domnul preºedinte, dacã ar fi fost la conducere, ar fi putut opri crivãþul ºi ninsoarea? Aceste probleme existã doar de douã luni de zile de cînd a fost suspendat? (...) Sã înþeleg cã trebuia suspendat ordinul prefectului pentru a putea pune în aplicare planul de iarnã?“, a întrebat avocatul prefecturii.
Dupã deliberãri, judecãtorii au respins recursul lui Dan Vasile Constantin, iar acesta a plecat fãrã a putea fi intervievat de reporteri. Mai tîrziu, contactat telefonic a declarat cã nu comenteazã nimic ºi cã respectã decizia instanþei.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective