Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fraþii Mararu contestã pedeapsa cu închisoarea

• 6 din cei 7 inculpaþi condamnaþi de Judecãtoria Piatra Neamþ au declarat apel • calea de atac se va judeca la Tribunalul Neamþ •

6 din cei 7 inculpaþi condamnaþi de o instanþã de la Judecãtoria Piatra Neamþ, pentru mai multe infracþiuni de fals ºi înºelãciune, au declarat apel. Numai Florin Cãtãlin Moisã, de 39 de ani, condamnat cu suspendare, nu contestase pedeapsa, în rest toþi ceilalþi au atacat hotãrîrea judecãtoreascã, în termenul de 10 zile stabilit de lege. Bogdan Anton Mararu, de 32 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fratele, Gheorghe Cãtãlin, de 28 de ani, a primit 2 ani, iar Iuliana Mureºan, de 37 de ani, din Maramureº, a fost condamnatã la 3 ani de detenþie. În acelaºi dosar, Aurel Dîrlea, de 35 de ani, din Moineºti, a primit 2 ani, Elena Moraru, de 43 de ani, din Piatra Neamþ, a fost condamnatã la 3 ani de închisoare, iar Constantin Georgescu, de 57 de ani, din Tîrgu Neamþ, a primit 2 ani, dar cu suspendare. Calea de atac se va judeca la Tribunalul Neamþ. Învinuiþii au fost gãsiþi vinovaþi de înºelãciune ºi mai multe forme de fals. În fapt, ei fãceau trafic de maºini prezentînd documente false, iar în aceste condiþii au beneficiat de tarife vamale preferenþiale. Prejudiciul total se cifreazã la circa un miliard de lei, cele mai mari sume de plãtit revenindu-le lui Moisã - 376 milioane de lei, ºi lui Bogdan Anton Mararu - circa 400 milioane de lei. Acuzaþii au reuºit sã le fie vãmuite, la tarife mai mici decît cele normale, opt autoturisme: un VW Bora, un Audi A8, un Nissan, un BMW 250 ºi unul X5, douã Mercedes Benz ºi un Opel Zafira. Trei maºini fuseserã sustrase de persoane necunoscute din Italia, Germania ºi Cehia. Conform anchetatorilor, activitatea infracþionalã a avut loc în perioada 2001- 2002, cînd aceºtia au introdus în þarã maºinile. La vãmuire au prezentat, pentru fiecare, certificate de tipul EUR 1 false, beneficiind de tarife preferenþiale. Falsul a fost descoperit mai tîrziu, în þãrile de origine a maºinilor. Dupã vãmuirea localã, certificatele EUR 1 prezentate de proprietari trebuiau transmise la vama centralã, iar aceasta le trimitea, pentru verificarea autenticitãþii, în þara de origine a autoturismului. Singura din afara judeþului Neamþ era Iuliana Mureºan. Aceasta deþinea o reþea proprie la Sighetul Marmaþiei, care avea ºi alte activitãþi conexe, dar înmatricula ºi maºini strãine. La un moment dat, nu a reuºit sã vãmuiascã o maºinã VW Bora nouã furatã din Cluj, la trei zile de la cumpãrare, ºi a apelat la serviciile unor funcþionari nemþeni, prin intermediul fraþilor Mararu. În 2003, Moisã a fost trimis în faþa judecãtorilor pentru folosirea de documente false la autoritatea vamalã ºi înºelãciune. Folosindu-se de acestea, a reuºit sã introducã în þarã patru autoturisme, douã Skoda Octavia, un Audi A6 ºi un Alfa Romeo 156, pentru care a beneficiat de reducerea taxelor vamale de la 30% la 12% ºi 6%.

Articol afisat de 3127 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de robertocarlo la data 11.04.2006 08:12
Dar functionarii vamali si.....
politistii de la inmatriculari ce pedepse au primit? Vedeti,totdeauna uitati sa publicati ce este mai important... sau poate nu vreti... sau poate nu aveti curaj.
Un ziar de [cenzurat] asta sunteti... si citesc pt. ca nu am altceva de citit despre orasul meu corupt pana la maturatorii de pe strada.
Poate imi raspunde autorul articolului la intrebare... daca are habar.
Ad�ugat de Cel care da spaga la data 11.04.2006 14:19
sunt de acord cu tine...
mare dreptate ai omule si mare adevar graiesti
politistii si vamesii au fost recompensati pentru aceste infractiuni: vezi vilele de pe" stefan cel mare".
alooo domnule ziarist vrei sa-ti dau si numele proprietarilor de vile ca sa vezi ca ar corespunde cu cei despre care ai scris in articol???
mura-n gura..sa ma treci si pe mine pe statul de plata la salarul tau...!!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective