Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Matematica, o nouã piatrã de moarã la simularea de la BAC

Matematica le-a dat ºi ea de furcã elevilor de clasa a XII-a care au participat, joi, 6 aprilie, la simularea Probei D a examenului de bacalaureat. Amintim cã, la simularea probei de limba ºi literatura românã, 55,48% dintre elevi au primit note sub 5.
În judeþul Neamþ, din cei 4.367 de viitori absolvenþi de liceu, 3.748 s-au înscris pentru testele la matematicã, ºtiinte ale naturii, istoria românilor ºi geografia României. La simulare s-au prezentat, însã, 3.086 elevi. Potrivit statisticilor Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ, testele au fost promovate de 1.882 de elevi, respectiv 60,98%, rezultatele, pe discipline, fiind urmãtoarele: matematicã-informaticã - 59,84%, matematicã M1 ºtiinþe ale naturii - 44,9%, matematicã M2, M3 - 42,44%, Istorie - 95,24% ºi Geografie - 95,04%. Cele mai slabe rezultate au fost cele de la matematicã.
Procentele de promovabilitate au variat, în funcþie de unitãþile liceale, de la 93,75% - la Colegiul Naþional „Roman-Vodã“ din Roman, 90,7% - la Colegiul Naþional de Informaticã Piatra Neamþ, pînã la 26,3% - la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamþ, 19,4% - la Colegiul Tehnic din aceeaºi localitate, fiind înregistrate ºi surprize neplãcute, de genul promovabilitate de 1,89%, la Colegiul Danubiana Roman (profilul tehnic). Aici, un singur elev a reuºit sã obþinã o notã de trecere la matematicã.
Simularea examenului de bacalaureat se încheie astãzi, cu probele E ºi F: fizicã, chimie, logicã, anatomie ºi fiziologie umanã ºi geneticã, istorie universalã, economie, psihologie, informaticã, pregãtire teoreticã sportivã, limba germanã, englezã, francezã, mãsurãri electrice ºi electronice, contabilitate, ecologie ºi protecþia mediului.
Simulãrile nu sînt obligatorii, elevii participînd facultativ la acestea.
Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, dar simulãrile îi ajutã pe participanþi sã-ºi aprecieze viitoarea prestaþie la examenele din varã. Testãrile sînt programate în zile diferite, pentru fiecare probã de examen, astfel ca doritorii sã poatã participa la toate. Condiþiile de organizare a simulãrii bacalaureatului se apropie foarte mult de atmosfera realã, prin organizarea de centre de examen ºi de evaluare, stabilirea unor comisii externe, afiºarea rezultatelor ºi baremurilor de notare, precum ºi a instrucþiunilor privind accesul candidaþilor în sãli. Participanþii trebuie sã se obiºnuiascã de pe acum cu aceasta, dat fiind cã vor fi supravegheaþi de alþi profesori decît cei de la clasã, subiectele vor veni de la minister ºi vor trebui sã se prezinte, la ora stabilitã, cu actele de identitate.

Articol afisat de 1996 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective