Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 11 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fără căldură în apartamente!

Fără căldură în apartamente!

• pentru cîteva zile, vor mai primi agent termic școlile și grădinițele • circa 35 de fochiști au rămas fără locuri de muncă •

Apartamentele pietrenilor, care au rămas racordate la sistemul centralizat de încălzire, nu mai primesc, de luni, 10 aprilie, agent termic. Unele dintre asociațiile de proprietari din municipiu au solicitat sistarea furnizării căldurii încă de săptămîna trecută, ceea ce s-a și întîmplat.
Radu Stâncescu, manager de proiect la societatea Aqua Calor, a declarat că, ieri, au fost închise 10 centrale termice, ca urmare a solicitărilor insistente ale asociațiilor de proprietari, înregistrate la sfîrșitul săptămînii trecute. „Există prevederi legale pe care trebuie să le îndeplinim, ca să sistăm furnizarea agentului termic, și sîntem în regulă. Temperatura aerului a depășit limita de zece grade Celsius, timp de trei zile consecutiv. Avem o sumedenie de solicitări din partea asociațiilor care nu mai vor agent termic. Cred că un motiv important este că, pentru luna aprilie, persoanele cu venituri mici nu mai beneficiază de ajutoare la plata încălzirii. Din punctul meu de vedere, consider că normal este ca, dacă într-un bloc sînt doi, trei proprietari care mai vor căldură, atunci doleanțele acestora să fie rezolvate. Oamenii pot sista acest serviciu de la nivelul repartitoarelor de costuri“, a declarat inginer Radu Stâncesu.
Pînă la sfîrșitul acestei săptămîni, vor mai produce căldură cîteva centrale termice din municipiu, care deservesc școli și grădinițe. Pentru a nu suferi de frig copiii de vîrste mici, clădirile școlilor și grădinițelor vor fi încălzite, dimineața, pentru cîteva ore. Dar asta pînă vineri, pentru că elevii intră în vacanța de Paște.
Sistarea furnizării agentului termic, în municipiul Piatra Neamț, nu înseamnă și oprirea apei calde menajere. Conducerea societății Aqua Calor a stabilit ca toate centralele termice din municipiul Piatra Neamț să asigure apă caldă menajeră zilnic, între orele 6-22. Managerul de proiect Radu Stâncescu a mai precizat că, dacă în zilele următoare, vor veni cereri din partea asociațiilor de proprietari pentru reluarea furnizării căldurii, repornirea centralelor va fi posibilă, în ciuda pierderilor pe care le va înregistra societatea.
În această iarnă, foarte mulți pietreni au profitat de posibilitățile asigurate de repartitoarele de costuri și și-au limitat consumul de energie termică, în funcție de posibilitățile financiare. „Noi am avut o imagine de ansamblu asupra consumului de energie termică, în baza diagramei fiecărei centrale. Am sesizat că, în această iarnă, consumul a fost mai mic decît în alți ani, pentru că oamenii au închis repartitoarele, profitînd de căldură doar atît cît au putut plăti“, a mai spus inginer Stâncescu.
Odată cu sistarea producerii agentului termic în centralele de cvartal, 35-40 de salariați ai Aqua Calor vor fi puși pe liber. Însă aceștia fac parte din categoria angajaților pe perioadă determinată. De obicei, personalul calificat în meseria de fochist revine toamna, pentru a lucra în centralele termice pe perioada iernii.

Articol afisat de 1592 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective