Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 11 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fãrã cãldurã în apartamente!

Fãrã cãldurã în apartamente!

• pentru cîteva zile, vor mai primi agent termic ºcolile ºi grãdiniþele • circa 35 de fochiºti au rãmas fãrã locuri de muncã •

Apartamentele pietrenilor, care au rãmas racordate la sistemul centralizat de încãlzire, nu mai primesc, de luni, 10 aprilie, agent termic. Unele dintre asociaþiile de proprietari din municipiu au solicitat sistarea furnizãrii cãldurii încã de sãptãmîna trecutã, ceea ce s-a ºi întîmplat.
Radu Stâncescu, manager de proiect la societatea Aqua Calor, a declarat cã, ieri, au fost închise 10 centrale termice, ca urmare a solicitãrilor insistente ale asociaþiilor de proprietari, înregistrate la sfîrºitul sãptãmînii trecute. „Existã prevederi legale pe care trebuie sã le îndeplinim, ca sã sistãm furnizarea agentului termic, ºi sîntem în regulã. Temperatura aerului a depãºit limita de zece grade Celsius, timp de trei zile consecutiv. Avem o sumedenie de solicitãri din partea asociaþiilor care nu mai vor agent termic. Cred cã un motiv important este cã, pentru luna aprilie, persoanele cu venituri mici nu mai beneficiazã de ajutoare la plata încãlzirii. Din punctul meu de vedere, consider cã normal este ca, dacã într-un bloc sînt doi, trei proprietari care mai vor cãldurã, atunci doleanþele acestora sã fie rezolvate. Oamenii pot sista acest serviciu de la nivelul repartitoarelor de costuri“, a declarat inginer Radu Stâncesu.
Pînã la sfîrºitul acestei sãptãmîni, vor mai produce cãldurã cîteva centrale termice din municipiu, care deservesc ºcoli ºi grãdiniþe. Pentru a nu suferi de frig copiii de vîrste mici, clãdirile ºcolilor ºi grãdiniþelor vor fi încãlzite, dimineaþa, pentru cîteva ore. Dar asta pînã vineri, pentru cã elevii intrã în vacanþa de Paºte.
Sistarea furnizãrii agentului termic, în municipiul Piatra Neamþ, nu înseamnã ºi oprirea apei calde menajere. Conducerea societãþii Aqua Calor a stabilit ca toate centralele termice din municipiul Piatra Neamþ sã asigure apã caldã menajerã zilnic, între orele 6-22. Managerul de proiect Radu Stâncescu a mai precizat cã, dacã în zilele urmãtoare, vor veni cereri din partea asociaþiilor de proprietari pentru reluarea furnizãrii cãldurii, repornirea centralelor va fi posibilã, în ciuda pierderilor pe care le va înregistra societatea.
ÃŽn aceastã iarnã, foarte mulþi pietreni au profitat de posibilitãþile asigurate de repartitoarele de costuri ºi ºi-au limitat consumul de energie termicã, în funcþie de posibilitãþile financiare. „Noi am avut o imagine de ansamblu asupra consumului de energie termicã, în baza diagramei fiecãrei centrale. Am sesizat cã, în aceastã iarnã, consumul a fost mai mic decît în alþi ani, pentru cã oamenii au închis repartitoarele, profitînd de cãldurã doar atît cît au putut plãti“, a mai spus inginer Stâncescu.
Odatã cu sistarea producerii agentului termic în centralele de cvartal, 35-40 de salariaþi ai Aqua Calor vor fi puºi pe liber. Însã aceºtia fac parte din categoria angajaþilor pe perioadã determinatã. De obicei, personalul calificat în meseria de fochist revine toamna, pentru a lucra în centralele termice pe perioada iernii.

Articol afisat de 1972 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective