Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Maºina firmei Elva Cont a fost incendiatã intenþionat

• specialiºtii de la Renault au stabilit cã autoturismul Renault Megane, ce a ars în februarie, nu avea nici o defecþiune • concluzia: focul a fost pus intenþionat •

Cazurile de incendieri ale maºinilor de lux încep, încet-încet, sã fie rezolvate de poliþiºtii nemþeni care se apropie destul de mult de descoperirea autorilor. Astfel, în cazul autoturismului Renault Megane ce era cumpãrat de firma Elva Cont Piatra Neamþ, în leasing, s-a stabilit clar cã focul a fost pus intenþionat. Specialiºtii de la Uzinele Renault, care au fabricat maºina, au supus-o unor teste complexe pentru a vedea dacã incendiul s-a produs sau nu din cauza unui scurtcircuit, ori vreunei alte defecþiuni. Dupã mai bine de o lunã de expertize tehnice, poliþiºtii nemþeni au fost informaþi, la finele sãptãmînii trecute, despre faptul cã s-a stabilit cã autovehiculul a ars din cauze exterioare. ÃŽn aceste condiþii, pentru oamenii legii este clar cã incendiul a fost pus la cale intenþionat, iar, acum, ei trebuie sã stabileascã cine este autorul acestei fapte. Proprietarii maºinii sau, mai bine zis, utilizatorii acesteia aveau asigurare, ceea ce ar fi însemnat cã ar fi trebuit sã primeascã despãgubiri. Din pãcate, însã, contractul de asigurare conþine o clauzã ce prevede clar faptul cã dacã maºina este þinta unui act de vandalism nu se face plata despãgubirilor. ÃŽn aceste condiþii, reprezentanþii firmei Elva Cont vor fi nevoiþi sã se adreseze justiþiei pentru a-ºi gãsi dreptatea. „Aºteptãm ca ancheta sã se finalizeze ºi sã fie dosarul complet, iar, dupã ce se vor pronunþa organele de cercetare, vom vedea ºi care este punctul de vedere al firmei de asigurãri. Din pãcate, într-adevãr, existã o clauzã ce se referã la acte de vandalism, dar depinde ce înþelege asiguratorul prin acest lucru. ÃŽn eventualitatea cã, totuºi, nu ni se va plãti despãgubirea, putem sã ne adresãm justiþiei. Cred cã am fost þinta unui atac banditesc, întrucît, prin natura activitãþii firmei noastre, probabil cã am mai deranjat pe unii ºi pe alþii care nu înþeleg cã noi doar ne facem treaba ºi respectãm legislaþia“, a precizat Bogdan Pitis, directorul firmei Elva Cont Piatra Neamþ.
Reamintim cã, la sfîrºitul lunii februarie, în Dãrmãneºti, un incendiu a distrus aproape în totalitate un autoturism Renault Megane ce aparþinea societãþii comerciale Trakia Leasing Sibiu ºi era utilizat de societatea Elva Cont Piatra Neamþ. Cauza nu a fost stabilitã la acea datã, pompierii continuînd cercetãrile, în vederea stabilirii împrejurãrilor în care s-a produs incidentul soldat cu pagube estimate la circa 500 milioane lei. În final, flãcãrile au fãcut scrum cam 70% din compartimentul motor, anvelopele, ca ºi partea din spate a autoturismului. Poliþiºtii luau în calcul, atunci, faptul cã incendiul ar fi putut fi provocat ºi de un scurtcircuit sau de vreo defecþiune a maºinii ºi, din aceste motive, a fost necesarã expertizarea de cãtre specialiºtiii de la Renault.
Luna februarie a acestui an a fost, se pare, una nefastã pentru proprietarii de autoturisme, 3 maºini de lux arzînd în condiþii suspecte. Au fost mistuite de flãcãri un autoturism Porsche Cayenne, ce aparþine lui Vasile Puchineanu, bunicul lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, cunoscut afacerist pietrean, precum ºi un autoturism Audi A6 ce era preluat de Emil Junghiu, patronul firmei Prodprosper Piatra Neamþ, de la firma Porsche Leasing. În nici unul dintre aceste cazuri, ca nici în cele similare rãmase în lucru de anul trecut nu au fost identificaþi autorii.

Articol afisat de 2433 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective