Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 21 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Posibilã reclamaþie la... preºedintele UE pe motiv de discriminare

• distribuirea pachetelor cu ajutoare de Paºte a stîrnit nemulþumirea unor etnici þigani

Distribuirea pachetelor de Paºte de cãtre Primãria Piatra Neamþ a stîrnit nemulþumiri din partea celor care nu au mai apucat o sacoºã cu mîncare de pomanã. Decizia reprezentanþilor Serviciului Protecþie Socialã, din cadrul Primãriei, a fost ca toate cele o mie de pachete sã ajungã la tot atîtea familii, indiferent de numãrul de persoane din care este formatã fiecare din acestea. Nu de aceeaºi pãrere este Maria Sandu, o pensionarã din Piatra Neamþ, care susþine cã fiica sa, în vîrstã de 35 de ani ºi mamã a trei copii, nu a primit alimentele oferite de Primãrie, aºa cum s-a întîmplat în cazul altor persoane nevoiaºe. „Fata mea, Afinica Dumitru, are trei copii ºi nici ea ºi nici bãrbatul sãu nu au nici un venit. Cu toate astea, doamna Ana ªuteu, de la Serviciul Protecþie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, nu a vrut sã-i dea pachet cu mîncare, aºa cum a dat la alþii. Mi-a zis cã Afinica a venit din Italia ºi cã are bani. Da' n-are bani ºi stãm zece persoane, într-o camerã de trei pe trei ºi o salã. Eu am un bãiat care este nebun ºi care nu mai primeºte pensia de handicapat. Din cauza bolii, este violent ºi nu judecã; el nu doarme în casã, doarme prin pod, pe unde apucã ºi de frica lui, de cum se lasã seara, ne încuiem în casã, pentru cã ne poate omorî. Nici lui, doamna ªuteu nu i-a dat pachet. Mi-a aprobat numai mie pachet ºi, cînd l-am împãrþit la zece guri, aproape cã nu am avut ce pune pe o mãsea. Nu s-a fãcut dreptate la împãrþirea sacoºelor din Primãrie. Eu ºtiu cazuri în care au luat trei pachete o singurã familie - ºi femeia, ºi bãrbatul ºi copilul. Nu-i drept ca doamna ªuteu sã facã discriminare. Mã voi adresa preºedintelui Uniunii Europene ºi miniºtrilor din România, pentru cã doamna ªuteu ne vede þigani urîþi ºi-ºi bate joc de noi“, a spus Maria Sandu.
De cealaltã parte, Ana ªuteu, ºefa Serviciului Protecþie Socialã, susþine cã lucrurile nu stau nici pe departe aºa cum le prezintã Maria Sandu. „Eu îi cunosc foarte bine pe cei de care vorbiþi ºi vreau sã vã spun cã situaþia nu-i aºa cum a fost prezentatã. Fiica Mariei Sandu, Afinica, abia s-a întors din Italia ºi nu pot sã cred cã poate face scandal cã nu a primit mîncare de aproape 500.000 de lei. Cealaltã fiicã a reclamantei este în concediu de creºtere a copilului ºi primeºte, lunar, opt milioane de lei. Pe bãiatul cu probleme psihice nu l-a mai adus la comisie pentru reexpertizare ºi aºa a pierdut banii pe care i-ar fi dat statul. A primit pachet numai bãtrîna, pentru cã am zis cã este bine sã primeascã, totuºi, ceva de Paºte. Se ºtie foarte bine cã nu am dat decît un singur pachet pe familie, indiferent de numãrul de persoane din care este formatã. Dar, oricît le explici ºi oricît le-ai da, ei tot nu sînt mulþumiþi“, a declarat Ana ªuteu.
Primãria Piatra Neamþ a împãrþit, miercuri, 19 aprilie, o mie de pachete cãtre persoanele nevoiaºe din Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1611 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective