Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 27 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gripa TV: Inițierea Monicăi de către tăicuțul Irinel

Două ore, atît a acordat B1 Tv. iubirii începutului de secol XXI din România, consumată pătimaș, cu zeci de pupici televizați, între Irinel Columbeanu, un crai vechi de curte mică (sau invers), și Monica, proaspătă absolventă de liceu. Două ore, la televizor, într-o producție greu de încadrat ca gen, fiindcă documentar nu a fost, film de călătorie nu, turistic nu, de dragoste doar puțin și în nici un caz turistico-gastronomic (așa cum am văzut destul de multe și chiar simpatice). Dacă, totuși, ar fi să încadrăm într-un gen filmul de două ore cu Irinel și Monica, acesta este comedie. Dar o comedie involuntară, fără gaguri, fără replici inteligente, fără umor. Un fel de Pat și Patașon trist sau de Stan și Bran fără Stan și fără Bran, numai cu o Monică aproape mută, despletită și echipată cu pantaloni mulați, lîngă un mare om de afaceri scund și grizonat, Irinel Columbeanu, a cărui ureche dreaptă (sau stîngă, funcție de cadru) ajungea la umărul eroinei. Care eroină, extrem de tandru, îl tot pupa pe ''eroin'', evident aplecîndu-se, pe unde apuca, respectiv pe stradă, în metrou, la restaurant, pe malul lacului, în habitaclul unui auto etc. Dar mai bine să reiterăm principalele scene ale acestui film de două ore (tot repetăm acest reper, întrucît mai rar vezi un film adevărat care să dureze atît de mult) ce ar fi putut fi redus, cu anumite rezerve, la un minut, un minut și jumătate de știre Tv. Ah, că era să uităm! În aceeași seară de a treia zi de Paște, la Teo Show, respectiv la acea celebră emisiune a simpaticei slăbite Teo Trandafir, cine credeți că fuseseră invitați de onoare? Nu știți? Se țineau de mînă, se giugiuleau în fața camerelor, iar Teo era în extaz. Ghiciți? Vă mai dăm un reper: între cei doi invitați lipiți, siamezi chiar, pe lîngă o vizibilă discrepanță de vîrstă, era și o la fel de vizibilă discrepanță de înălțime, chiar dacă stăteau cuminți pe canapea. În fine, să revenim la film, la comedie: Ei doi la un hotel din Germania, parcă la Munchen. Acolo, recepționerul îl cunoștea pe domnul Columbeanu, ușierul la fel, toată lumea îl știa și-i făcea pe plac, iar acesta, cu un zîmbet inconfundabil și o engleză de care era foarte mîndru, se dădea becher. Că mai vrea cele două camere pentru încă o zi, că dacă i-a venit mașina la scară? Că, în seara aceea, vor să meargă la discotecă și la un restaurant chinezesc, dar, mai întîi, pe la magazine ș.a.m.d. Buun! Aici, filmul începe să devină palpitant: ei doi în mașina cu șofer echipat în șofer, apoi pe stradă, ca doi porumbei, el columbofil, ea porumbiță cu pantaloni mulați, puțin crăcănați, dar lungi de tot, printre cracii cărora se vedea destul de bine Maximilian Strasse. El o inițiază despre cum se cumpără ziare de la un automat de ziare, unde pui banul și scoți ziarul, dar nu-i obligatoriu să pui banul. Ea: În România, copiii străzii le-ar lua și le-ar vinde la semafor!

Dialoguri...

Intră în magazine cu ștaif - Chanel, Valentino, Ralph Lauren - de unde, după ce o urmărim pe Monica în mai multe posturi, înaltă, cu pantaloni mulați, cu un tic vizibil în a-și îndepărta părul despletit, înregistrăm o serie de dialoguri inteligente:
-Ai găsit ceva, Monica?
-Mamăăă, ce mișto e asta! E neagră!
-Ai văzut ceva?
-Doamne ferește! N-am ce să cumpăr!
-Pantofii ăștia nu-s nasoi!
- Mișto!
Ea cumpără niște ciorapi mișto, după ce probase drept pălărie o poșetă cu clape, destul de derutantă. A fost hai, au rîs de s-au prăpădit!. Au intrat în metrou, unde au mîncat cîrnați. Nu mai are rost să reproducem dialogul decît la final, cînd el, la o masă tip „la varice“', ștergîndu-se la gură, îi zice românescul „sărîmîna pentru masă!“ și se pupă acolo, în subsolul metroului. Emoționant!
Și fiindcă ne lungim mai mult decît ne permite spațiul tipografic, să mai spunem că el s-a dus acolo să-și negocieze achiziționarea unei mașini tari, un Bentley, că s-au mai lăsat filmați la un restaurant chinezesc anost, la Escada, la discoteca Porche Zentru, unde nu le-a plăcut nici de'a dracu', pe malul lacului Chimsee, unde s-au pozat cu o lebădă ș.a.m.d. Peste tot, Irinel Columbeanu s-a purtat ca un Don Juan mai ofilit, care se tot lăsa giugiulit și pupăcit în public și în fața aparatelor de filmat, uneori cam fără chef, alteori cam obosit (deh, vîrsta!), iar Monica încercînd să fie naturală ca o vedetă care, din păcate, în afara faptului că îl tot pupă pe Irinel, nu are absolut nici un motiv de a fi vedetă. Timp de două ore (un meci de fotbal cu tot cu pauză și comentarii) am urmărit spectacolul jalnic al unui cuplu ciudat, fără saft, cum ar spune tata, adică fără sare și piper, fără nimic, doar cu bani și mofturi, am urmărit un fel de proxenet ciudat, bolnav de publicitate și o puștoaică înaltă, care chiar a și pronunțat, într-un anumit context, la negativ, numele Ana Lesko, altă victimă, ceea ce spune ceva. În rest, oameni buni, a fost chiar interesant. Două ore. Cu certitudine, capodopera va fi dată în reluare. Nu ratați!

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective