Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 27 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Secții cu paturi „amputate“, la Spitalul Neamț

Secții cu paturi „amputate“, la Spitalul Neamț

• trei secții ale unității, unde indicatorii medico-financiari nu sînt foarte buni, vor rămîne cu paturi mai puține • șase vor mai primi paturi • personalul din sectoarele unde se vor face reduceri de paturi nu va pleca în șomaj •

Cîteva secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț vor fi reorganizate în scurt timp, în scopul eficientizării activității acestei unități.
Deși discuții în acest sens au existat de mai mult timp, punerea în aplicare a planului cu pricina a fost urgentată de sfaturile date de ministrul secretar de stat Vlad Iliescu care, în urmă cu două săptămîni, s-a întîlnit, la Roman, cu directorii tuturor spitalelor din județ.
Astfel, ministrul secretar de stat Vlad Ionescu a spus răspicat că se impune reducerea numărului de paturi în secțiile din cadrul Spitalul Județean Neamț care nu au indicatori medico-financiari foarte buni.
Zilele trecute, conducerea celei mai mari unități sanitare din județ s-a consultat cu medicii șefi de secție, stabilind de comun acord sectoarele de activitate care se restrîng și cele care se extind.
Primul care va fi reorganizat este Maternitatea. Astfel, secția Ginecologie va avea mai puțin cu zece paturi, adică 30 în loc de 40. Acestea vor fi transferate la Obstetrică, unde se va înființa un compartiment care se va numi Obstetrică Patologică. Un alt sector de activitate unde se vor produce modificări, inclusiv de titulatură, este Reumatologia. Se desființează ca entitate Balneo-Fizioterapia, care are 15 paturi, acestea adăugîndu-se celor 35 de la Reumatologie. Nou înființata structură se va numi Reumatologie-Recuperare.
O reducere cu zece paturi se va face și la secția Contagioase, care va rămîne cu 70 de paturi.
Cu 20 de paturi în loc de 25, secția Dermato-Venerice va deveni compartiment. Sînt și secții care se vor extinde. Secția Neurologie va mai obține zece paturi. Hematologia și Nefrologia vor căpăta cîte trei și vor avea 15. Psihiatria Infantilă va mai primi și ea trei, ajungînd la opt. Pediatria va recăpăta zece paturi care au fost luate din sector, în ideea de a înființa un compartiment de neurologie infantilă. Acesta, însă, nu funcționează, încă, deoarece spitalul nu are medic care să își desfășoare activitatea aici. Conducerea unității a precizat că, în foarte scurt timp, postul va fi scos la concurs.
După cum a afirmat în mai multe rînduri doctorul Stelian Ghiță, directorul general al Spitalului Județean de Urgență Neamț, nici un angajat al unității nu va pleca în șomaj, iar cei din sectoarele care se restructurează vor fi reorientați către secțiile care se extind.
„În momentul de față, așteptăm avizul din partea Departamentului Medicină Preventivă, care trebuie să își dea acceptul pentru modificările care trebuie făcute, mai ales acolo unde se vor adăuga paturi. Mai așteptăm un aviz și din partea Direcției de Sănătate Publică, a cărei conducere a fost informată despre reorganizările pe care le vom face, după care vom trimite toată documentația la Ministerul Sănătății“, a declarat doctorul Stelian Ghiță, directorul general al Spitalului Județean Neamț.
Restructurările de activitate din unele secții nu vor influența negativ lefurile personalului care își desfășoară activitatea acolo, iar sectoarele respective o vor duce mai bine din punct de vedere al bugetului de care vor dispune, mai ales că, în curînd, va crește tariful pe caz rezolvat.
Tot în scopul creșterii eficienței, în unele secții cu indicatori mai slabi se vor accepta, anul acesta, internările de zi.
Tot la inițiativa ministrului secretar de stat Vlad Iliescu, se vor face demersuri pentru ca Ambulatoriul de Specialitate al spitalului (Policlinica) să poată obține personalitate juridică, dar unic acționar să fie cea mai mare unitate sanitară din județ.

Articol afisat de 1220 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective