Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 27 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Secþii cu paturi „amputate“, la Spitalul Neamþ

Secþii cu paturi „amputate“, la Spitalul Neamþ

• trei secþii ale unitãþii, unde indicatorii medico-financiari nu sînt foarte buni, vor rãmîne cu paturi mai puþine • ºase vor mai primi paturi • personalul din sectoarele unde se vor face reduceri de paturi nu va pleca în ºomaj •

Cîteva secþii din cadrul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ vor fi reorganizate în scurt timp, în scopul eficientizãrii activitãþii acestei unitãþi.
Deºi discuþii în acest sens au existat de mai mult timp, punerea în aplicare a planului cu pricina a fost urgentatã de sfaturile date de ministrul secretar de stat Vlad Iliescu care, în urmã cu douã sãptãmîni, s-a întîlnit, la Roman, cu directorii tuturor spitalelor din judeþ.
Astfel, ministrul secretar de stat Vlad Ionescu a spus rãspicat cã se impune reducerea numãrului de paturi în secþiile din cadrul Spitalul Judeþean Neamþ care nu au indicatori medico-financiari foarte buni.
Zilele trecute, conducerea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ s-a consultat cu medicii ºefi de secþie, stabilind de comun acord sectoarele de activitate care se restrîng ºi cele care se extind.
Primul care va fi reorganizat este Maternitatea. Astfel, secþia Ginecologie va avea mai puþin cu zece paturi, adicã 30 în loc de 40. Acestea vor fi transferate la Obstetricã, unde se va înfiinþa un compartiment care se va numi Obstetricã Patologicã. Un alt sector de activitate unde se vor produce modificãri, inclusiv de titulaturã, este Reumatologia. Se desfiinþeazã ca entitate Balneo-Fizioterapia, care are 15 paturi, acestea adãugîndu-se celor 35 de la Reumatologie. Nou înfiinþata structurã se va numi Reumatologie-Recuperare.
O reducere cu zece paturi se va face ºi la secþia Contagioase, care va rãmîne cu 70 de paturi.
Cu 20 de paturi în loc de 25, secþia Dermato-Venerice va deveni compartiment. Sînt ºi secþii care se vor extinde. Secþia Neurologie va mai obþine zece paturi. Hematologia ºi Nefrologia vor cãpãta cîte trei ºi vor avea 15. Psihiatria Infantilã va mai primi ºi ea trei, ajungînd la opt. Pediatria va recãpãta zece paturi care au fost luate din sector, în ideea de a înfiinþa un compartiment de neurologie infantilã. Acesta, însã, nu funcþioneazã, încã, deoarece spitalul nu are medic care sã îºi desfãºoare activitatea aici. Conducerea unitãþii a precizat cã, în foarte scurt timp, postul va fi scos la concurs.
Dupã cum a afirmat în mai multe rînduri doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, nici un angajat al unitãþii nu va pleca în ºomaj, iar cei din sectoarele care se restructureazã vor fi reorientaþi cãtre secþiile care se extind.
„ÃŽn momentul de faþã, aºteptãm avizul din partea Departamentului Medicinã Preventivã, care trebuie sã îºi dea acceptul pentru modificãrile care trebuie fãcute, mai ales acolo unde se vor adãuga paturi. Mai aºteptãm un aviz ºi din partea Direcþiei de Sãnãtate Publicã, a cãrei conducere a fost informatã despre reorganizãrile pe care le vom face, dupã care vom trimite toatã documentaþia la Ministerul Sãnãtãþii“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean Neamþ.
Restructurãrile de activitate din unele secþii nu vor influenþa negativ lefurile personalului care îºi desfãºoarã activitatea acolo, iar sectoarele respective o vor duce mai bine din punct de vedere al bugetului de care vor dispune, mai ales cã, în curînd, va creºte tariful pe caz rezolvat.
Tot în scopul creºterii eficienþei, în unele secþii cu indicatori mai slabi se vor accepta, anul acesta, internãrile de zi.
Tot la iniþiativa ministrului secretar de stat Vlad Iliescu, se vor face demersuri pentru ca Ambulatoriul de Specialitate al spitalului (Policlinica) sã poatã obþine personalitate juridicã, dar unic acþionar sã fie cea mai mare unitate sanitarã din judeþ.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective