Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fuga din PSD, un nou episod

Fuga din PSD, un nou episod

• în ultimele trei zile, primarii de Ghindãoani, Crãcãoani ºi Bãlþãteºti au plecat din PSD • ºeful administraþiei locale din Ghindãoani a ales PRM, iar cel din Bãlþãteºti, PD • numãrul total al primarilor care au pãrãsit PSD a ajuns la 16 • „unii dintre ei se apãrã, în acest fel, de presiuni politice“, a declarat deputatul PSD de Neamþ, Ioan Munteanu •

PSD Neamþ continuã sã sufere pierderi în rîndul aleºilor locali, mai ales din mediul rural. Ieri, alþi trei primari au renunþat la formaþiunea politicã pe listele cãreia au candidat, declarîndu-se independenþi, ori sãrind în barca altor partide. Ultimii plecaþi din PSD sînt ºefii administraþiilor locale din Crãcãoani, Ghindãoani ºi Bãlþãteºti, ei fãcînd o surprizã deloc plãcutã preºedintelui interimar al PSD, Ioan Munteanu. Primarul de Crãcãoani, Vasile Andriºoaia, nu s-a hotãrît, încã, la ce formaþiune politicã va trece, rãmînînd, deocamdatã, independent. În schimb, cel de la Ghindãoani, Iuliu Savin, a ales Partidul România Mare, iar primarul comunei Bãlþãteºti, Radu Ursache, a optat pentru Partidul Democrat.
„Am fost membru activ în acest partid, i-am urmat pe pesediºti, dar acum m-am decis sã demisionez. De ce? Sã spunem cã la baza hotãrîrii mele stau motive personale. Altceva nu vreau sã comentez. Voi anunþa ºi conducerea judeþeanã a partidului de retragerea mea din PSD“, ne-a declarat Vasile Andriºoaia, primarul comunei Crãcãoani. Acesta s-a abþinut de la comentarii pe tema nemulþumirilor care l-au împins sã îºi schimbe culoarea politicã. „Este o decizie personalã ºi, chiar dacã am fost deranjat de unele lucruri din partid, nu este momentul sã le declar. Menþionez cã am colaborat foarte bine cu toþi membrii PSD ºi de la judeþ, ºi locali“, a adãugat Vasile Andriºoaia. Edilul nu s-a orientat, deocamdatã, spre alt partid. „ Voi fi independent ºi am sã mã mai gîndesc dacã voi trece la un alt partid“, a conchis primarul de Crãcãoani.

Efectivele primarilor PSD, tot mai în scãdere

Preºedintele PSD Neamþ, deputatul Ioan Munteanu, a fost marcat de noile veºti ºi a menþionat cã orice primar care pleacã din PSD constituie o pierdere pentru formaþiunea politicã. „Sincer, nu mã aºteptam ca primarul de Crãcãoani sã facã acest gest, pentru cã, pînã în acest moment, nu a semnalat vreo nemulþumire, nici din punct de vedere administrativ ºi nici în cadrul organizaþiei. Sînt surprins de alegerea primarilor, aceea de a ne pãrãsi, ºi este o pierdere foarte grea pentru PSD. Este foarte greu sã gãsim o soluþie pentru a-i determina pe primari sã nu mai plece. Putem sã purtãm discuþii cu aceºtia, dar o parte sînt forþaþi sã facã un asemenea pas. Unii dintre ei se apãrã, în acest fel, de presiuni politice“, a declarat Ioan Munteanu.
Astfel, în acest moment, din cei 58 de primari pe care i-a avut PSD imediat dupã alegerile locale din 2004, au mai rãmas doar 42, 16 dintre aceºtia alegînd sã fie independenþi, sau au trecut la PNL sau PD. Totul a început în 2005, primii aleºi locali care au „dezertat“ ºi au intrat în alte formaþiuni politice fiind primarul comunei Brusturi, Eugen Vrãjitoru, ºi cel de Sãvineºti, Vasile Baghiu, ei intrînd în rîndurile partidului lui Gigi Becali, Noua Generaþie. A urmat o perioadã de acalmie, în care PSD ºi-a þinut primarii aproape, dupã care, în vara acestui an, considerînd cã trecuse perioada de 6 luni în care nu aveau voie sã primeascã pe nimeni în mijlocul lor, liberalii au promis „surprize“ social democraþior. Primul primar PSD care a trecut la PNL a fost cel al comunei Urecheni, Marcel Mihai Tãnãselea. Urmãtorii care au vãzut un viitor în Alianþã, în special în PNL au fost ºefii administraþiilor locale Roznov - respectiv Ionel Ciubotaru, Alexandru cel Bun - Pantelimon Roºu, Poiana Teiului - Petru Bîia, ºi Horia - Vasile Baciu. Au pãrãsit PSD, dar au rãmas independenþi primarii comunelor Gîrcina, Ion Creangã, Fãurei ºi Pînceºti, Aurora Bãlan, Petricã Prichici, Vasile Gherghel, respectiv Ioan Ilarion.
Penultimul val al plecãrilor i-a inclus pe Decebal Arnãutu de la Tîrgu Neamþ - care s-a înscris în PD, respectiv pe primarul de Grumãzeºti, Constantin Mãtase, care ºi-a anunþat demisia chiar în cadrul unei recente ºedinþe a liderilor PSD, dupã care a trecut la PNL. Aºadar, migraþia primarilor din Opoziþie, în special cãtre Alianþa aflatã la guvernare, face ca harta politicã a judeþului sã îºi modifice aspectul, albastrul-PSD fiind înghiþit pe tot mai multe porþiuni de portocaliul PNL-PD.

Articol afisat de 1829 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. NECHITA, E. COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective