Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 27 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vacanþã de Paºte prelungitã de pãrinþi

Vacanþã de Paºte prelungitã de pãrinþi

Deºi Ordinul cu privire la structura anului ºcolar 2005-2006, emis de Ministerul Educaþiei, precizeazã cã vacanþa de Paºte þine pînã pe 24 aprilie, iar cursurile trebuiau sã înceapã pe 25 aprilie, în Neamþ, o bunã parte a preºcolarilor nemþeni au mai stat, o zi, acasã. Vina pentru prelungirea vacanþei o poartã, în cele mai multe cazuri, pãrinþii.
„Noi avem înscriºi 90 de copii, însã marþi, prima zi de ºcoalã, au venit cam jumãtate din totalul preºcolarilor. Abia miercuri am avut prezenþã normalã“, a declarat Emilia Sava, directoarea Grãdiniþei cu Program Prelungit nr. 2 din Piatra Neamþ.
„La noi au venit, marþi, vreo 50 din totalul de 150 de copii înscriºi. Cred cã au lipsit din cauza pãrinþilor, care fie au avut liber, iar marþi i-au þinut pe copii acasã, fie i-au lãsat la þarã, la bunici, pînã marþi, ºi i-au trimis la grãdiniþã cu o zi mai tîrziu. Se pare cã pãrinþii au avut cu cine sã-i lase, în vacanþã. Noi le-am oferit, ca alternativã la programul educativ obiºnuit, posibilitatea de a-ºi lãsa copiii - pentru supraveghere, masã ºi somn - la creºã, printre copiii mici, pînã-n trei ani. Ne-ar fi trebuit cel puþin 20 de solicitãri pentru a întocmi o foaie de alimentaþie, însã n-am primit nici una“, a precizat Elena Tãtaru, directoarea Grãdiniþei cu Program Prelungit nr. 5 Piatra Neamþ.
Situaþia s-a repetat, desigur, în variante diferite, pe la toate grãdiniþele din judeþ. ªi ºcolile au avut ceva mai mulþi absenþi ca de obicei. La ªcoala nr. 5 Piatra Neamþ, de exemplu, au lipsit cam 2% din cei 1.280 de elevi. La ªcoala nr. 8, în prima zi de ºcoalã au lipsit, din fiecare clasã, în general motivat, cîte 2-3 elevi, abia miercuri revenindu-se la prezenþa normalã. De altfel, în judeþul Neamþ, doar preºcolarii ºi-au mai prelungit puþin vacanþa.
ÃŽn þarã, Ordinul Ministerul Educaþiei a primit, în cîteva judeþe, o interpretare originalã. ªcolile din municipiul Bucureºti ºi din judeþele Constanþa, Hunedoara ºi Gorj au fost, marþi, pustii, deoarece contractele colective de muncã semnate de organizaþiile sindicale ºi de inspectoratele ºcolare au prevãzut, în aceste judeþe, cã a treia zi de Paºte este zi liberã pentru cadrele didactice. Astfel, contractele colective de muncã „au bãtut“ Ordinul Ministerului, care spunea cã ºcoala trebuia sã înceapã pe 25 aprilie. O situaþie aparte a apãrut în patru ºcoli sucevene, unde cursurile au fost amînate cu o zi, ca sã se poatã face, marþi, pomenirea morþilor.

Articol afisat de 1583 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective