 „Dacă era pe vremea pe cînd eram securist, ăștia intrau în pușcărie pentru sabotaj“
• declarația aparține vicepreședintelui Dumitru Badea, cu referire la un presupus sabotaj al celor care exploatează balastru lîngă podul de la Roznov și l-ar pune în pericol Lucrările de refacere a podului de la Roznov sînt puse în pericol de exploatările de balastru, care se efectuează la o distanță de numai 50 de metri, în amonte de calea de traversare a rîului Bistrița. Reprezentanții Consiliului Județean Neamț au stabilit graficul pentru efectuarea lucrărilor la acest pod, astfel încît să poată fi redat circulației autovehiculelor, pînă la finele lunii august. Dar, la scurt timp au aflat că se exploatează, ilegal, și pietriș de pe albia Bistriței, la doar cîțiva metri de pod. „Foarte aproape, între pod și varianta construită de noi, se exploatează balastru. Am sesizat specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, care au venit, au constatat și au dat avertisment celor care nu respectau legea. Cică era din dispoziția primarului, dar nu poți distruge malurile așa. Este foarte grav ce se întîmplă. În acest fel, aruncăm banii în vînt. Dacă era pe vremea pe cînd eram securist, ăștia intrau în pușcărie pentru sabotaj“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dumitru Badea.
Primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru, a declarat că exploatările se fac chiar de către constructor. „Chiar societatea care repară podul lucrează pe acel mal, pentru a îndepărta balastrul. Fac acest lucru pentru a putea avea acces la una dintre pilele podului, care trebuie refăcută“, a declarat Ionel Ciubotaru.
Obiectivul a devenit pentru CJ Neamț un nou „Mărăcineni“, vizitat, aproape zilnic, ba de către președintele CJ, ba de vicepreședinte. În final, au fost stabiliți pașii de făcut pînă la finalizarea lucrărilor. Vicepreședintele Badea a mai declarat că a reușit să convingă un specialist autorizat să își facă practica, cu studenții, pe la podurile din județul Neamț și, în același timp, să evalueze și starea acestora. „E mai simplu așa, probabil că le vom asigura cazarea și cele necesare pe perioada verii, dar, în schimb, vom avea parte de evaluări care costă peste 100 de milioane de lei, la unele poduri“, a subliniat Dumitru Badea.
|