Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Economie 4 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cadeeeeee... industria!

Cadeeeeee... industria!

• producția industrială este în scădere • reduceri s-au înregistrat cea alimentară, a băuturilor și tutunului, la fabricarea lemnului și a produselor din lemn etc. •

Producția industrială realizată în luna februarie 2006 a fost, comparativ cu luna ianuarie, mai mică cu 17,8% în volum absolut și cu 11,4% în condiții comparabile din punct de vedere al numărului de zile lucrătoare.
Scăderi ale volumului absolut al producției industriale, comparativ cu luna ianuarie, s-au consemnat în ramurile: industrie alimentară, a băuturilor și tutunului, fabricarea lemnului și a produselor din lemn, a altor produse din minerale nemetalice, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze și apă caldă, producția de mobilier și alte activități industriale.
Creșteri în volum absolut ale producției industriale s-au înregistrat în ramurile - industria de mașini și aparate electrice, industria de mașini și echipamente, fabricarea substanțelor și a produselor chimice, a articolelor de îmbrăcăminte, a celulozei, hîrtiei și produselor din hîrtie, industria metalurgică, fabricarea produselor textile.
Producția industrială realizată în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006 a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul 2005, cu 2% atît în volum absolut, cît și în condiții comparabile din punct de vedere al numărului de zile lucrătoare. Scăderi ale volumului producției s-au înregistrat în producția de mobilier și alte activități industriale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, industria de mașini și echipamente, fabricarea celulozei, hîrtiei și a produselor din hîrtie, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea lemnului și a produselor din lemn. Au existat și creșteri în volum absolut ale producției: în industria alimentară, a băuturilor și tutunului, fabricarea produselor textile, industria metalurgică, fabricarea substanțelor și a produselor chimice, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze și apă caldă, industria de mașini și aparate electrice.
Cifra de afaceri totală a întreprinderilor cu activitate principală de industrie, realizată în luna februarie 2006, a fost mai mică, în termeni reali, cu 13,7% față de luna precedentă și cu 8% față de aceeași lună din anul precedent. Cifra de afaceri totală înregistrată în luna februarie 2006 a fost realizată pe piața internă în proporție de 40,9%, iar pe piața externă - de 59,1%. Cumulat pe două luni, cifra de afaceri totală, realizată în întreprinderile industriale, a crescut cu 2,2% în termeni reali, față de aceeași perioadă din anul precedent. Cifra de afaceri totală înregistrată în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006 a fost realizată pe piața internă în proporție de 38,2%, iar pe cea externă - de 61,8%. Ponderea principală (99,9%) în totalul cifrei de afaceri o dețin agenții economici cu capital integral și majoritar privat.

Articol afisat de 1759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective