Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 4 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cadeeeeee... industria!

Cadeeeeee... industria!

• producþia industrialã este în scãdere • reduceri s-au înregistrat cea alimentarã, a bãuturilor ºi tutunului, la fabricarea lemnului ºi a produselor din lemn etc. •

Producþia industrialã realizatã în luna februarie 2006 a fost, comparativ cu luna ianuarie, mai micã cu 17,8% în volum absolut ºi cu 11,4% în condiþii comparabile din punct de vedere al numãrului de zile lucrãtoare.
Scãderi ale volumului absolut al producþiei industriale, comparativ cu luna ianuarie, s-au consemnat în ramurile: industrie alimentarã, a bãuturilor ºi tutunului, fabricarea lemnului ºi a produselor din lemn, a altor produse din minerale nemetalice, producþia ºi furnizarea de energie electricã ºi termicã, gaze ºi apã caldã, producþia de mobilier ºi alte activitãþi industriale.
Creºteri în volum absolut ale producþiei industriale s-au înregistrat în ramurile - industria de maºini ºi aparate electrice, industria de maºini ºi echipamente, fabricarea substanþelor ºi a produselor chimice, a articolelor de îmbrãcãminte, a celulozei, hîrtiei ºi produselor din hîrtie, industria metalurgicã, fabricarea produselor textile.
Producþia industrialã realizatã în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006 a scãzut, comparativ cu perioada similarã din anul 2005, cu 2% atît în volum absolut, cît ºi în condiþii comparabile din punct de vedere al numãrului de zile lucrãtoare. Scãderi ale volumului producþiei s-au înregistrat în producþia de mobilier ºi alte activitãþi industriale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, industria de maºini ºi echipamente, fabricarea celulozei, hîrtiei ºi a produselor din hîrtie, fabricarea articolelor de îmbrãcãminte, fabricarea lemnului ºi a produselor din lemn. Au existat ºi creºteri în volum absolut ale producþiei: în industria alimentarã, a bãuturilor ºi tutunului, fabricarea produselor textile, industria metalurgicã, fabricarea substanþelor ºi a produselor chimice, producþia ºi furnizarea de energie electricã ºi termicã, gaze ºi apã caldã, industria de maºini ºi aparate electrice.
Cifra de afaceri totalã a întreprinderilor cu activitate principalã de industrie, realizatã în luna februarie 2006, a fost mai micã, în termeni reali, cu 13,7% faþã de luna precedentã ºi cu 8% faþã de aceeaºi lunã din anul precedent. Cifra de afaceri totalã înregistratã în luna februarie 2006 a fost realizatã pe piaþa internã în proporþie de 40,9%, iar pe piaþa externã - de 59,1%. Cumulat pe douã luni, cifra de afaceri totalã, realizatã în întreprinderile industriale, a crescut cu 2,2% în termeni reali, faþã de aceeaºi perioadã din anul precedent. Cifra de afaceri totalã înregistratã în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006 a fost realizatã pe piaþa internã în proporþie de 38,2%, iar pe cea externã - de 61,8%. Ponderea principalã (99,9%) în totalul cifrei de afaceri o deþin agenþii economici cu capital integral ºi majoritar privat.

Articol afisat de 2279 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective