Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fost combatant în Legiunea Strãinã, suspect în jaful de la Lacu Roºu

• ºoferii unui microbuz care venea din Italia au fost atacaþi, la Lacu Roºu • autorii, doi tineri, au furat 11.000 de euro • tîlharii purtau cagule ºi erau cu o maºinã • una dintre victime a fost bãtutã crunt, iar cealaltã a fost descoperitã cu mîinile legate • este posibil ca jaful sã fi fost pus la cale de de una dintre victime •

Poliþiºtii nemþeni colaboreazã cu omologii din Harghita, în încercarea de a descîlci un jaf controversat, ce a avut loc în noaptea de luni spre marþi, 1/2 mai, la Lacu Roºu. Deºi infracþiunea a fost comisã pe raza judeþului vecin, toate datele anchetei aratã cã iþele afacerii duc în Piatra Neamþ. Se pare cã atît autorii, cît ºi victimele, sînt din Piatra, iar suspecþii principali erau de ceva timp în vizorul oamenilor legii, fiind acuzaþi de mai multe infracþiuni grave. Jaful a ajuns în atenþia poliþiºtilor nemþeni marþi dimineaþã, cînd harghitenii le-au cerut ajutorul. ÃŽn noaptea amintitã, puþin dupã miezul nopþii, un microbuz, în care se aflau doi bãrbaþi din Piatra Neamþ, venea din Italia încãrcat cu pachete ºi bani de la nemþeni plecaþi la muncã. Practic, microbuzul fãcea cãrãuºie, avînd la bord mari sume de bani, precum ºi alte valori. Cei doi pietreni fãceau cu rîndul la condus, pentru a le fi mai suportabilã cãlãtoria. Din primele date ale anchetei, a reieºit cã microbuzul a oprit într-o parcare din oraºul Gheorgheni, iar unul dintre cei doi pietreni a coborît ºi a dat numeroase telefoane, de pe un celular. Maºina a plecat cãtre Piatra, dar, la intrare în localitatea Lacu Roºu, cel care vorbise mult pe telefonul mobil i-a spus colegului sãu, care tocmai se afla la volan, cã vrea neapãrat sã opreascã, avînd nevoie la toaletã, deºi ceruse acelaºi lucru ºi în Gheorgheni. Abia coborîþi din microbuz, cei doi au fost atacaþi de doi indivizi necunoscuþi, ce purtau cagule pe faþã, apãruþi brusc, din noapte. ªoferul microbuzului le-a oferit tîlharilor 50 de euro ºi ceva mãrunþiº pe care-l avea în buzunar. Atunci, unul dintre cagulaþi i-a spus: „Dar cei 11.000 de euro unde sînt?“. Agresorii au luat banii, dar pentru cã pietreanul ce oferise cei 50 de euro o luase la fugã ºi risca sã ajungã la o casã pentru a cere ajutor, a fost urmãrit ºi bãtut crunt de tîlhari care, dupã aceastã ultimã ispravã, s-au fãcut nevãzuþi.

Este posibil ca autorii sã fi fost opriþi în trafic de poliþiºti
Victima a reuºit sã se tîrascã pînã la o casã din apropiere ºi a cerut ajutor, iar oamenii au sunat de urgenþã la 112. Poliþiºtii din Lacu Roºu s-au mobilizat de urgenþã ºi, la doar 5 minute de la primirea apelului, au organizat un filtru pe ºoseaua ce ducea cãtre Piatra Neamþ. Cu acest prilej, a fost oprit un autoturism în care se aflau doi indivizi, despre care se crede cã erau chiar autorii tîlhãriei.
Dar, pentru cã oamenii legii nu ºtiau prea multe detalii, au fost nevoiþi sã-i lase sã plece. Poliþiºtii s-au întors la microbuzul jefuit, iar acolo l-au gãsit pe cel de-al doilea pietrean, fãrã nici o loviturã, dar cu mîinile legate cu un elastic. Ambele victime au fost internate în spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Avînd în vederea gravitatea faptelor, judiciariºtii din Harghita au venit, miercuri, în Neamþ ºi au demarat o anchetã pentru descoperirea autorilor. Deºi poliþiºtii sînt foarte reticenþi ºi nu oferã nici o informaþie, pe motiv cã ar putea fi periclitat mersul cercetãrilor, se pare cã, deja, existã un cerc de suspecþi bine conturat, iar prinderea autorilor este o chestiune de zile. Poliþiºtii suspecteazã cã implicatã în toatã aceastã afacere este chiar una dintre victime, cea care a vorbit mult la telefon ºi a fost gãsitã cu mîinile legate. Se crede cã aceasta a dat pontul tîlharilor care, altfel, nu ar fi avut de unde sã ºtie suma exactã aflatã în maºinã. Pe de altã parte, dupã modul de operare, oamenii legii cred cã între autorii acestui jaf ºi una dintre incendierile de maºini petrecute, recent, în Piatra Neamþ existã o oarecare legãturã, dar urmeazã ca investigaþiile poliþieneºti sã confirme sau sã infirme acest lucru. În plus, se pare cã unul dintre suspecþii principali a fost, în urmã cu cîþiva ani, militar în Legiunea Strãinã.

Articol afisat de 3797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective