Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 4 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Manevre de resuscitare a Centrului de Sănătate Ceahlău

Manevre de resuscitare a Centrului de Sănătate Ceahlău

• se fac eforturi pentru ca unitatea să poată îndeplini condițiile necesare intrării în relație contractuală cu CAS Neamț

Situația Centrului de Sănătate Ceahlău, care din cauza mai multor nereguli riscă să nu poată intra în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, a fost, ieri, discutată în ședința Consiliului de Administrație al Direcției de Sănătate Publică Neamț. La invitația conducerii DSP, la discuții a participat conducerea CAS Neamț, cea a Centrului de Sănătate Ceahlău (foto) și reprezentanți ai Primăriei Ceahlău.
Realizînd cît de important este ca această unitate să funcționeze, toți cei prezenți la discuții au încercat să găsească soluții pentru rezolvarea acelor neajunsuri care, din punct de vedere al prevederilor, împiedică semnarea contractului cu CAS Neamț.
S-a luat în calcul, în primul rînd, reorganizarea secției Pediatrie și aducerea unui medic pediatru din Bicaz, care să lucreze, aici, cu jumătate de normă. În acest fel, unitatea își poate păstra cele două secții (Pediatrie și Interne) și ar funcționa cu doi medici specialiști. Cum extrem de importantă, pentru orice unitate sanitară, este existența unui laborator de analize, care să poată permite efectuarea acestor investigații paraclinice, s-a hotărît ca, în foarte scurt timp, să se facă selecție de oferte de la mai mulți furnizori de astfel de servicii. O altă problemă care trebuie rezolvată este acreditarea, ca medic pe post și ca director, a doctorului Lucreția Dobreanu, singurul cadru medical superior care își desfășoară, acum, activitatea la Centrul de Sănătate Ceahlău, dar care este pensionar. Acest lucru este mult mai ușor de rezolvat decît celelalte, avînd în vedere că au fost, deja, făcute demersurile necesare către Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor. Acreditarea în baza căreia lucrează, acum, respectivul medic mai este valabilă doar pînă pe 16 mai și trebuie reînnoită o dată
la șase luni.
„În momentul în care conducerea Centrului de Sănătate Ceahlău poate face dovada cu acte că unitatea are laborator de analize, două secții și doi medici specialiști, semnăm contractul de servicii medicale pe anul în curs. În cazul în care va funcționa în actuala variantă, de centru de sănătate, va fi finanțată de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, iar în cazul în care va fi centru medico-social, va fi susținut de noi și de Consiliul Local Ceahlău“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamț.
În 2005 și în acest an, unitatea a funcționat cu un singur medic, directorul Lucreția Dobreanu, care, locuind în incinta spitalului, dă consultații oricărui pacient, zi și noapte. Cazurile foarte grave sînt rezolvate pe loc, iar cele mai dificile sînt orientate, în funcție de complexitate, către Spitalul Bicaz, ori către Spitalul Județean de Urgență Neamț.
Pentru că nu acceptă ideea ca această unitate să fie desființată și aproximativ 20.000 de munteni să rămînă fără o minimă asistență spitalicească și asistență medicală pe timp de noapte, ca și în week-end, doctorul Lucreția Dobreanu se zbate pentru a face posibilă semnarea contractului cu CAS Neamț și, implicit, funcționarea spitalului.

Articol afisat de 1960 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective