Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 4 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Manevre de resuscitare a Centrului de Sãnãtate Ceahlãu

Manevre de resuscitare a Centrului de Sãnãtate Ceahlãu

• se fac eforturi pentru ca unitatea sã poatã îndeplini condiþiile necesare intrãrii în relaþie contractualã cu CAS Neamþ

Situaþia Centrului de Sãnãtate Ceahlãu, care din cauza mai multor nereguli riscã sã nu poatã intra în relaþie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, a fost, ieri, discutatã în ºedinþa Consiliului de Administraþie al Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ. La invitaþia conducerii DSP, la discuþii a participat conducerea CAS Neamþ, cea a Centrului de Sãnãtate Ceahlãu (foto) ºi reprezentanþi ai Primãriei Ceahlãu.
Realizînd cît de important este ca aceastã unitate sã funcþioneze, toþi cei prezenþi la discuþii au încercat sã gãseascã soluþii pentru rezolvarea acelor neajunsuri care, din punct de vedere al prevederilor, împiedicã semnarea contractului cu CAS Neamþ.
S-a luat în calcul, în primul rînd, reorganizarea secþiei Pediatrie ºi aducerea unui medic pediatru din Bicaz, care sã lucreze, aici, cu jumãtate de normã. În acest fel, unitatea îºi poate pãstra cele douã secþii (Pediatrie ºi Interne) ºi ar funcþiona cu doi medici specialiºti. Cum extrem de importantã, pentru orice unitate sanitarã, este existenþa unui laborator de analize, care sã poatã permite efectuarea acestor investigaþii paraclinice, s-a hotãrît ca, în foarte scurt timp, sã se facã selecþie de oferte de la mai mulþi furnizori de astfel de servicii. O altã problemã care trebuie rezolvatã este acreditarea, ca medic pe post ºi ca director, a doctorului Lucreþia Dobreanu, singurul cadru medical superior care îºi desfãºoarã, acum, activitatea la Centrul de Sãnãtate Ceahlãu, dar care este pensionar. Acest lucru este mult mai uºor de rezolvat decît celelalte, avînd în vedere cã au fost, deja, fãcute demersurile necesare cãtre Ministerul Sãnãtãþii ºi Colegiul Medicilor. Acreditarea în baza cãreia lucreazã, acum, respectivul medic mai este valabilã doar pînã pe 16 mai ºi trebuie reînnoitã o datã
la ºase luni.
„ÃŽn momentul în care conducerea Centrului de Sãnãtate Ceahlãu poate face dovada cu acte cã unitatea are laborator de analize, douã secþii ºi doi medici specialiºti, semnãm contractul de servicii medicale pe anul în curs. ÃŽn cazul în care va funcþiona în actuala variantã, de centru de sãnãtate, va fi finanþatã de Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, iar în cazul în care va fi centru medico-social, va fi susþinut de noi ºi de Consiliul Local Ceahlãu“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ.
În 2005 ºi în acest an, unitatea a funcþionat cu un singur medic, directorul Lucreþia Dobreanu, care, locuind în incinta spitalului, dã consultaþii oricãrui pacient, zi ºi noapte. Cazurile foarte grave sînt rezolvate pe loc, iar cele mai dificile sînt orientate, în funcþie de complexitate, cãtre Spitalul Bicaz, ori cãtre Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Pentru cã nu acceptã ideea ca aceastã unitate sã fie desfiinþatã ºi aproximativ 20.000 de munteni sã rãmînã fãrã o minimã asistenþã spitaliceascã ºi asistenþã medicalã pe timp de noapte, ca ºi în week-end, doctorul Lucreþia Dobreanu se zbate pentru a face posibilã semnarea contractului cu CAS Neamþ ºi, implicit, funcþionarea spitalului.

Articol afisat de 2465 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective