Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nu vrea dupã gratii

Nu vrea dupã gratii

• condamnatã pentru trafic de persoane, o tînãrã afirmã din închisoare cã este nevinovatã • Claudia Ruja a fãcut cerere de revizuire a cauzei • ea este în executarea unei pedepse de 8 ani de închisoare •

Claudia Ruja, de 30 de ani, din Sibiu, dar care a locuit fãrã forme legale în Piatra Neamþ, aflatã în executarea unei pedepse de 8 ani de închisoare, a fãcut cerere de revizuire, care se judecã de magistraþii de la Tribunalul Judeþean Neamþ. Ea ispãºeºte o pedeapsã cu închisoarea, dispusã de judecãtorii nemþeni care au gãsit-o vinovatã de sãvîrºirea infracþiunii de trafic de persoane. Deºi condamnarea este din septembrie 2004, Ruja a ajuns în penitenciar abia la începutul lunii mai 2005, deoarece, o vreme, a amînat executarea sub pretextul unei sarcini. De cum s-a dovedit cã motivul nu este real, femeia a fost „sãltatã“ de oamenii legii din Parcul Tineretului din Piatra Neamþ. Acum, a fãcut cerere de revizuire a cauzei pe care o motiveazã prin aceea cã nu este vinovatã de faptele care au fost reþinute în sarcina sa.
Dar iatã care a fost firul evenimentelor. În septembrie 2004, magistraþii Tribunalului Neamþ l-au condamnat pe Oliver Tiberiu Bãlan, în vîrstã de 30 de ani, din Piatra Neamþ, la o pedeapsã de 10 ani de închisoare pentru comiterea infracþiunii de trafic de persoane, iar pe concubina acestuia din acea perioadã, Claudia Ruja, la o pedeapsã de 8 ani de închisoare pentru comiterea infracþiunii de trafic de persoane în formã continuatã. Bãlan a fost dus în închisoare, iar concubina lui, cu care are o fetiþã, a scãpat de puºcãrie pe motiv cã era gravidã în 7 luni. Între timp, nu se ºtie ce s-a întîmplat cu sarcina, dar cert este cã femeia s-a recãsãtorit. Ruja ºi Bãlan, concubini în perioada respectivã, au fost trimiºi în judecatã pentru cã au racolat, transportat în strãinãtate ºi forþat sã fure pentru ei, din magazine, patru minori. De asemenea, au forþat sã se prostitueze în favoarea lor douã tinere. Avocatul apãrãrii a cerut, atunci, achitarea lor, pe motiv cã dovezile prezentate de procurori erau nefondate. În replicã, reprezentantul Parchetului a susþinut cã victimele ºi-au retras plîngerile, fiind constrînse de inculpaþi, direct sau prin intermediul unor apropiaþi. Mai mult, unul dintre minori a solicitat includerea într-un program de protecþie a martorilor, fiindu-i fricã de rãzbunarea acuzaþilor. Prima datã, a fost arestat Bãlan, iar, la cîteva zile distanþã, a urmat ºi concubina sa, Ruja. Ulterior, aceasta a susþinut cã este însãrcinatã, iar, pe 3 martie 2004, pe baza unui certificat medico-legal, a fost eliberatã, fiind judecatã în libertate. Chiar ºi dupã pronunþarea sentinþei, femeia a rãmas în libertate, sustrãgîndu-se executãrii pedepsei, deºi pe numele ei exista un mandat de executare. Totul s-a sfîrºit pe 3 mai 2005, cînd a fost gãsitã la plimbare în parc. Ea a fost reþinutã de poliþiºti ºi de mascaþii de la DIPIR. Oamenii legii au aflat cã femeia s-ar afla, în seara respectivã, la un restaurant din centrul oraºului, împreunã cu soþul ei ºi alþi membri ai familiei. La ora 19, Ruja a fost reþinutã ºi nu s-a opus. Imediat s-a declanºat un rãzboi mediatic între avocatul femeii, care a susþinut netemeinicia arestãrii, ºi oamenii legii, care au invocat cã au acþionat legal, pentru cã exista o condamnare definivã ºi irevocabilã. Claudia Ruja a declarat ºi atunci cã este însãrcinatã în 6 sãptãmîni, motiv pentru care, în aceeaºi searã, a fost dusã la Spitalul Judeþean unde, în urma unui control de specialitate, s-a stabilit cã nu este gravidã.

Articol afisat de 1999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Cel care da spaga la data 08.05.2006 08:23
JUSTITIA ROMANA...DE C........T
Tiberiu Balan - 10 ani????
Nutu Camataru - 9 ani ????
Claudia Ruja - 8 ani????
Carmen Paunescu - 3 ani cu suspendare dar a facut recurs( pentru moartea a trei oameni)?????
ALOOOO...unde e justitia frate in aceste cazuri ca nu mai inteleg nimic
???Acesti doi tineri au fost condamnati doar pentru ca niste "basiti" de militieni sa-si mai puna niste grade pe umeri inainte de a iesi la pensie.Dar nu va faceti iluzii ca vor plati ei sau familiile lor.
Ne mai auzim comisarule care nu mai esti la crima organizata!!!!Vei mai auzi de noi cu siguranta!!!Iti vor povesti copiii tai!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective