Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medicul Ilaº riscã sã rãmînã pe drumuri

Medicul Ilaº riscã sã rãmînã pe drumuri

• în cazul în care acesta nu se prezintã la sediul CAS Neamþ, pentru a semna contractul pe 2006, conducerea instituþiei poate declara postul sãu vacant ºi sã solicite DSP scoaterea lui la concurs • în acest caz, 1.300 de pacienþi înscriºi pe lista sa ar rãmîne, o vreme, fãrã medic de familie • dr. Filip Panait, ºeful Asociaþiei Medicilor de Familie Neamþ, se implicã personal în acest caz •

Medicul de familie Vlad Ilaº, care îºi desfãºoarã activitatea în Bicaz, devenit „celebru“ de cîteva zile, dupã ce a strîns-o de gît pe jurista Daniela Soroceanu, director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, riscã sã rãmînã drumuri dacã nu se prezintã cît mai repede la sediul acestei instituþii, în vederea semnãrii contractului pentru acest an. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Daniela Soroceanu, cu toate cã, în ziua scandalului, medicul Ilaº nu a semnat respectivul document, profitînd de degringolada pe care a generat-o, nu se ºtie cu ce intenþii, a luat, la un moment dat, de pe birou, dosarul cu toate actele pe care le adusese. Acesta conþinea ºi contractul care fusese încheiat de CAS Neamþ, purtînd chiar vizã de control financiar-preventiv al instituþiei. Acesta l-a bãgat în geantã. Singura care a avut prezenþã de spirit, a verificat ºi i-a constatat lipsa a fost ºefa CAS Neamþ, care l-a întrebat direct pe medic unde este dosarul, determinîndu-l, astfel, sã îl scoatã din geantã.
„Pînã astãzi (ieri, 7 mai - n.r.), medicul Vlad Ilaº nu a semnat cu noi contractul pe care l-am încheiat în termen negociat ºi prestabilit cu reprezentanþii Asociaþiei Medicilor de Familie din Neamþ, ºi chiar cu medicii de familie care nu sînt incluºi în acest organism, dar care au venit în nume propriu, pe 9 aprilie, ºi au parafat intrarea în relaþie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Din moment ce, de pe 9 aprilie pînã acum, dumnealui nu a fãcut contestaþie cu privire la prevederile acestui contract, am considerat cã nu are obiecþiuni ºi cã este de acord cu documentul. De aceea, l-am aºteptat sã vinã sã semneze. ÃŽn cazul în care nu îºi reconsiderã atitudinea faþã de contract ºi, implicit, faþã cei 1.300 de pacienþi pe care îi are înscriºi pe listã, noi putem declara contractul nesemnat ºi sã tragem concluzia cã nu s-a prezentat la post. ÃŽn aceste condiþii, putem declara postul vacant ºi sã solicitãm, conducerii Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ, scoaterea lui la concurs“, a declarat ºefa CAS Neamþ.
Aceasta a adãugat cã a discutat despre respectiva situaþie cu doctorul Filip Panait, ºeful Asociaþiei Medicilor de Familie Neamþ, care a promis cã îl va însoþi mîine, 9 mai, la sediul CAS Neamþ, pentru ca acesta sã semneze contractul.
Reamintim cã joi, 5 mai, jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ, a fost victima unei întîmplãri grave, petrecute în incinta instituþiei. În timp ce discuta cu medicul de familie Vlad Ilaº, venit la sediul CAS Neamþ pentru a semna contractul de prestãri servicii pe acest an, într-un acces de furie, acesta s-a repezit la ea ºi a strîns-o de gît, dupã care a izbit-o pe scaunul de pe care se ridicase, proferînd insulte la adresa conducerii instituþiei. În faþa poliþiºtilor ºi a reprezentaþilor mass-media, care s-au deplasat la faþa locului, doctorul Ilaº a recunoscut gestul violent pe care l-a fãcut ºi l-a motivat prin acumularea mai multor nemulþumiri la adresa conducerii CAS Neamþ. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.
Jurista Daniela Soroceanu, director general al instituþiei, a fost consultatã vineri, 6 mai, de cãtre un medic ORL ºi de cãtre unul legist, care au constatat cã pacienta a suferit un traumatism laringian. În consecinþã, i-a fost eliberat un certificat medico-legal, fiindu-i recomandate 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Articol afisat de 1937 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective