Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Caravana Sapard“ a ajuns la Tîrgu Neamþ

„Caravana Sapard“ a ajuns la Tîrgu Neamþ

Prefectul judeþului, Toader Mocanu, autoritãþi locale, reprezentanþi ai serviciilor ministeriale, deconcentrate din Neamþ ºi circa 30 de producãtori agricoli ºi reprezentanþi ai comunitãþilor locale au fost prezenþi, ieri, 9 mai, la Primãria Tîrgu Neamþ. ÃŽntîlnirea a fost ocazionatã de campania de informare inititulatã „Caravana Sapard - oportunitãþi de finanþare a investiþiilor din mediul rural“. „V-am aºteptat cu toatã dragostea, pentru a afla noutãþi de la Sapard. Mulþumesc prefectului ºi Direcþiei Agricole cã sînt alãturi de noi ºi mulþumesc cã se doreºte un cîºtig al investitorilor din zonã, în programele Sapard. Vã doresc succes!“, a declarat primarul Decebal Arnãutu, la începutul întrunirii. Prefectul judeþului, Toader Mocanu, a specificat domeniile de interes din mediul rural, din aceastã zonã. „Unul din proiectele reuºite este «Fermierul», pentru care avem tot sprijinul bãncilor. Nu trebuie sã vã fie fricã de contractarea unui credit bancar. Asta v-o spun din experienþã, de la firma care am avut-o. Pentru Tîrgu Neamþ, ar trebui sã se dezvolte agroturismul ºi creºterea animalelor. Sper ca aceastã întîlnire sã fie beneficã pentru dumneavoastrã“, a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Radu Diaconescu, exponentul Centrului de Plãþi pentru Dezvoltarea Ruralã ºi Pescuit 1 - Iaºi, a fãcut o prezentare generalã a Programului Sapard pentru potenþialii beneficiari din sectorul privat ºi reprezentanþii autoritãþilor locale. „Programul «Fermierul» are soluþii de finanþare pentru diverse domenii. Este un ansamblu de legi, ordonanþe ºi dispoziþii care faciliteazã accesarea programului Sapard, prin care se pot împrumuta 1.000 miliarde de euro, în condiþii avantajoase“, a precizat Radu Diaconescu. Domeniile de interes care primesc finanþare de la Uniunea Europeanã sînt: procesarea produselor agricole ºi de origine animalã, fermele de creºtere a animalelor, cele vegetale, pensiunile turistice, acvacultura, apicultura, sericicultura, silvicultura etc. Prin Programul Sapard se pot achiziþiona utilaje agricole ºi se pot constitui grupuri de producãtori agricoli care plãtesc, în primul an, doar 5% dobîndã la bancã. La capitolul pensiuni agroturistice, aria din jurul oraºului de la poalele Cetãþii ocupã un loc fruntaº. „Dupã Suceava, cei din zona Tîrgu Neamþ ocupã locul II în agroturism“, a specificat Radu Diaconescu. Pe de altã parte, prefectul Toader Mocanu a subliniat: „Vîrful de lance în Neamþ ar trebui sã fie turismul ecumenic din zonã: Agapia, Vãratec, Neamþ. Ar fi necesatã o întrunire cu reprezentanþii acestor primãrii, pentru dezvoltarea turismului prin Programul Sapard. Trebuie sã tragem primarii de mînecã pentru a le trezi interesul“.
Serafim Lungu, preºedinte al Fundaþiei „Speranþa“, a menþionat cã a derulat mai multe proiecte prin Programul Sapard. „Am avut mai multe proiecte pentru care am obþinut finanþare de la Sapard. Am întîmpinat, însã, ºi probleme la bãnci. Doar una singurã s-a arãtat interesatã sã ne ajute. Avem în lucru proiecte pentru o serã, douã cabane ºi o fermã de vaci“, a spus preºedintele Lungu. Acesta a fost asigurat cã va primi tot sprijinul din partea bancarilor. „Caravana Sapard“ se va deplasa, în urmãtoarele zile, în oraºele Roman ºi Bicaz.

Articol afisat de 1796 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective