Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Caravana Sapard“ a ajuns la Tîrgu Neamț

„Caravana Sapard“ a ajuns la Tîrgu Neamț

Prefectul județului, Toader Mocanu, autorități locale, reprezentanți ai serviciilor ministeriale, deconcentrate din Neamț și circa 30 de producători agricoli și reprezentanți ai comunităților locale au fost prezenți, ieri, 9 mai, la Primăria Tîrgu Neamț. Întîlnirea a fost ocazionată de campania de informare inititulată „Caravana Sapard - oportunități de finanțare a investițiilor din mediul rural“. „V-am așteptat cu toată dragostea, pentru a afla noutăți de la Sapard. Mulțumesc prefectului și Direcției Agricole că sînt alături de noi și mulțumesc că se dorește un cîștig al investitorilor din zonă, în programele Sapard. Vă doresc succes!“, a declarat primarul Decebal Arnăutu, la începutul întrunirii. Prefectul județului, Toader Mocanu, a specificat domeniile de interes din mediul rural, din această zonă. „Unul din proiectele reușite este «Fermierul», pentru care avem tot sprijinul băncilor. Nu trebuie să vă fie frică de contractarea unui credit bancar. Asta v-o spun din experiență, de la firma care am avut-o. Pentru Tîrgu Neamț, ar trebui să se dezvolte agroturismul și creșterea animalelor. Sper ca această întîlnire să fie benefică pentru dumneavoastră“, a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Radu Diaconescu, exponentul Centrului de Plăți pentru Dezvoltarea Rurală și Pescuit 1 - Iași, a făcut o prezentare generală a Programului Sapard pentru potențialii beneficiari din sectorul privat și reprezentanții autorităților locale. „Programul «Fermierul» are soluții de finanțare pentru diverse domenii. Este un ansamblu de legi, ordonanțe și dispoziții care facilitează accesarea programului Sapard, prin care se pot împrumuta 1.000 miliarde de euro, în condiții avantajoase“, a precizat Radu Diaconescu. Domeniile de interes care primesc finanțare de la Uniunea Europeană sînt: procesarea produselor agricole și de origine animală, fermele de creștere a animalelor, cele vegetale, pensiunile turistice, acvacultura, apicultura, sericicultura, silvicultura etc. Prin Programul Sapard se pot achiziționa utilaje agricole și se pot constitui grupuri de producători agricoli care plătesc, în primul an, doar 5% dobîndă la bancă. La capitolul pensiuni agroturistice, aria din jurul orașului de la poalele Cetății ocupă un loc fruntaș. „După Suceava, cei din zona Tîrgu Neamț ocupă locul II în agroturism“, a specificat Radu Diaconescu. Pe de altă parte, prefectul Toader Mocanu a subliniat: „Vîrful de lance în Neamț ar trebui să fie turismul ecumenic din zonă: Agapia, Văratec, Neamț. Ar fi necesată o întrunire cu reprezentanții acestor primării, pentru dezvoltarea turismului prin Programul Sapard. Trebuie să tragem primarii de mînecă pentru a le trezi interesul“.
Serafim Lungu, președinte al Fundației „Speranța“, a menționat că a derulat mai multe proiecte prin Programul Sapard. „Am avut mai multe proiecte pentru care am obținut finanțare de la Sapard. Am întîmpinat, însă, și probleme la bănci. Doar una singură s-a arătat interesată să ne ajute. Avem în lucru proiecte pentru o seră, două cabane și o fermă de vaci“, a spus președintele Lungu. Acesta a fost asigurat că va primi tot sprijinul din partea bancarilor. „Caravana Sapard“ se va deplasa, în următoarele zile, în orașele Roman și Bicaz.

Articol afisat de 1293 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective