Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Memorialul Mircea Costeniuc“, în calendarul ministerului

„Memorialul Mircea Costeniuc“, în calendarul ministerului

• conducerea Școlii nr. 3 a început să facă demersuri la MEdC pentru ca manifestarea să se înscrie între competițiile de importanță națională

Cea de a patra ediție a Concursului interjudețean de Matematică, intitulat „Memorialul Mircea Costeniuc“, a reunit, la finalul săptămînii trecute, 228 de elevi din clasele IV-VIII, atît din Neamț, cît și din Iași, Suceava și Bacău. Devenit, de-acum, o tradiție pentru Școala nr. 3 din Piatra Neamț, organizatorul manifestării, cu sprijinul Inspectoratului Școlar, competiția se încadrează - ca nivel de dificultate și bareme de corectare - în standardele olimpiadelor de matematică. De menționat este că acesta a atras nu doar elevi de la unități de învățămînt din orașe, ci și din mediu rural, unii dintre ei obținînd rezultate deosebite. Au fost acordate 13 premii I, 5 premii II, 6 premii III și numeroase mențiuni. Au reușit performanța clasării pe locul I elevii: clasa a IV-a - Diana Dodiță și Ruxandra Popuțoaia (Școala nr. 2 Piatra Neamț), Alexandra Ioțu (Școala „Spiru Haret“ Piatra Neamț), Andy Eduard Piftor (Școala nr. 11 Suceava), Marina Roșanu și Elena Zoița (Școala nr. 3 Piatra Neamț); clasa a V-a - Mădălina Munteanu (Școala nr. 3 Piatra Neamț) și Mihai Constantin Spatariu (Școala nr. 1 Roman); clasa a VI-a - Ștefan Nistor (Colegiul Național „Petru Rareș“); clasa a VII-a - Cezar Grigore (Colegiul Național „Petru Rareș“) și Eduard Alexandru Marinescu (Școala „Alexandru Ioan Cuza“ Bacău); clasa a VIII-a - Ștefan Acatrinei (Școala „Elena Cuza“ Piatra Neamț) și Georgiana Bernea (Școala nr. 1 Bicaz).
Din comisia de elaborare a subiectelor, ca și din cea de corectare au făcut parte profesori din toate județele reprezentate la concurs. „Am adoptat sistemul de notare folosit la olimpiadele internaționale de matematică: fiecare din cele 4 subiecte a primit de la 0 la 7 puncte. Practic, un concurent cu o prestație fără greșeală trebuia să obțină un maxim de 28. Ne-a bucurat foarte mult participarea copiilor de la unitățile din mediul rural, din toate județele participante. În acest an, un elev al Școlii Dămuc a obținut mențiune. Anul trecut, aceeași unitate de învățămînt a obținut premiu. O altă mențiune s-a dus și la școala din comuna Gîrleni - județul Bacău. Din Neamț, au venit elevi din toate orașele. Am oferit diplome și premii, în acest sens fiind sprijiniți și de Fundația Umanistă «Minerva» Piatra Neamț. Susținuți am fost, de asemenea, de societatea Aqua Calor, Sindicatul Liber din Învățămînt, Asociația Învățătorilor Neamț, Autoritatea Rutieră Română, dar și de firme precum «Meda Simpex», «Castion Com», «Liciu Pan Prod», «Allianz Țiriac - Asigurări» SA, «Plai Com»“, ne-a declarat profesorul de matematică Ioan Mihuț, directorul adjunct al Școlii nr. 3.
Conducerea unității de învățămînt a început să facă demersuri pentru înscrierea „Memorialului Mircea Costeniuc“ în calendarul manifestărilor Ministerului Educației și Cercetării. „Ar fi un cîștig pentru noi, nu atît sub aspect financiar, cît mai ales pentru activitatea cadrelor didactice care dau curs acestui concurs, participînd la elaborarea subiectelor și la corectare“, a adăugat prof. Mihuț. De asemenea, se dorește ca, de anul viitor, concursul să fie organizat mai devreme, constituindu-se și într-un test de verificare a participanților la Olimpiada Națională de Matematică.

Articol afisat de 2154 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective