Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Memorialul Mircea Costeniuc“, în calendarul ministerului

„Memorialul Mircea Costeniuc“, în calendarul ministerului

• conducerea ªcolii nr. 3 a început sã facã demersuri la MEdC pentru ca manifestarea sã se înscrie între competiþiile de importanþã naþionalã

Cea de a patra ediþie a Concursului interjudeþean de Matematicã, intitulat „Memorialul Mircea Costeniuc“, a reunit, la finalul sãptãmînii trecute, 228 de elevi din clasele IV-VIII, atît din Neamþ, cît ºi din Iaºi, Suceava ºi Bacãu. Devenit, de-acum, o tradiþie pentru ªcoala nr. 3 din Piatra Neamþ, organizatorul manifestãrii, cu sprijinul Inspectoratului ªcolar, competiþia se încadreazã - ca nivel de dificultate ºi bareme de corectare - în standardele olimpiadelor de matematicã. De menþionat este cã acesta a atras nu doar elevi de la unitãþi de învãþãmînt din oraºe, ci ºi din mediu rural, unii dintre ei obþinînd rezultate deosebite. Au fost acordate 13 premii I, 5 premii II, 6 premii III ºi numeroase menþiuni. Au reuºit performanþa clasãrii pe locul I elevii: clasa a IV-a - Diana Dodiþã ºi Ruxandra Popuþoaia (ªcoala nr. 2 Piatra Neamþ), Alexandra Ioþu (ªcoala „Spiru Haret“ Piatra Neamþ), Andy Eduard Piftor (ªcoala nr. 11 Suceava), Marina Roºanu ºi Elena Zoiþa (ªcoala nr. 3 Piatra Neamþ); clasa a V-a - Mãdãlina Munteanu (ªcoala nr. 3 Piatra Neamþ) ºi Mihai Constantin Spatariu (ªcoala nr. 1 Roman); clasa a VI-a - ªtefan Nistor (Colegiul Naþional „Petru Rareº“); clasa a VII-a - Cezar Grigore (Colegiul Naþional „Petru Rareº“) ºi Eduard Alexandru Marinescu (ªcoala „Alexandru Ioan Cuza“ Bacãu); clasa a VIII-a - ªtefan Acatrinei (ªcoala „Elena Cuza“ Piatra Neamþ) ºi Georgiana Bernea (ªcoala nr. 1 Bicaz).
Din comisia de elaborare a subiectelor, ca ºi din cea de corectare au fãcut parte profesori din toate judeþele reprezentate la concurs. „Am adoptat sistemul de notare folosit la olimpiadele internaþionale de matematicã: fiecare din cele 4 subiecte a primit de la 0 la 7 puncte. Practic, un concurent cu o prestaþie fãrã greºealã trebuia sã obþinã un maxim de 28. Ne-a bucurat foarte mult participarea copiilor de la unitãþile din mediul rural, din toate judeþele participante. ÃŽn acest an, un elev al ªcolii Dãmuc a obþinut menþiune. Anul trecut, aceeaºi unitate de învãþãmînt a obþinut premiu. O altã menþiune s-a dus ºi la ºcoala din comuna Gîrleni - judeþul Bacãu. Din Neamþ, au venit elevi din toate oraºele. Am oferit diplome ºi premii, în acest sens fiind sprijiniþi ºi de Fundaþia Umanistã «Minerva» Piatra Neamþ. Susþinuþi am fost, de asemenea, de societatea Aqua Calor, Sindicatul Liber din ÃŽnvãþãmînt, Asociaþia ÃŽnvãþãtorilor Neamþ, Autoritatea Rutierã Românã, dar ºi de firme precum «Meda Simpex», «Castion Com», «Liciu Pan Prod», «Allianz Þiriac - Asigurãri» SA, «Plai Com»“, ne-a declarat profesorul de matematicã Ioan Mihuþ, directorul adjunct al ªcolii nr. 3.
Conducerea unitãþii de învãþãmînt a început sã facã demersuri pentru înscrierea „Memorialului Mircea Costeniuc“ în calendarul manifestãrilor Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii. „Ar fi un cîºtig pentru noi, nu atît sub aspect financiar, cît mai ales pentru activitatea cadrelor didactice care dau curs acestui concurs, participînd la elaborarea subiectelor ºi la corectare“, a adãugat prof. Mihuþ. De asemenea, se doreºte ca, de anul viitor, concursul sã fie organizat mai devreme, constituindu-se ºi într-un test de verificare a participanþilor la Olimpiada Naþionalã de Matematicã.

Articol afisat de 2600 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective