Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Locatari supărați în cartierul Mărăței

Locatari supărați în cartierul Mărăței

• cetățenii reclamă apariția unui centru de reciclare a deșeurilor lîngă blocurile lor • reprezentanții Primăriei Piatra Neamț susțin că depozitul va fi dotat la standarde europene •

Realizarea unui centru de reciclare a deșeurilor menajere în Mărăței a provocat nemulțumiri în rîndul cetățenilor care locuiesc în apropiere. Oamenii cred că vor avea de suferit din cauza mirosurilor degajate de deșeuri și consideră că mai potrivit era ca în zona respectivă să se realizeze spații de joacă pentru copii sau parcări. „În imediata apropiere a blocului D 24, pe strada Mărăței, a început să se construiască un centru de reciclare a deșeurilor menajere, care contravine oricăror norme de conviețuire urbană, deoarece aici, în cel mai scurt timp, se vor aciua șobolani și alte rozătoare, iar zona se va transforma într-un adevărat focar de infecție, cu mirosuri neplăcute. Locatarii blocului D 24 și cei din imobilele învecinate cerem administrației orașului sistarea construcției depozitului de deșeuri, considerînd că sîntem în concordanță cu normele ecologice. Pe acest teren cerem să se amenajeze un spațiu de joacă sau o parcare. Rugăm autoritățile să sisteze lucrările, prevenind-o că, în caz contrar, ne vom adresa tuturor forurilor competente în domeniu și vom folosi toate formele de protest legale, ajungînd, dacă va fi cazul, să blocăm efectuarea lucrărilor cu propriile noastre trupuri, și vom face chiar și greva foamei“, a precizat Gheorghe Cheorleu, locatar al ap. 4, bloc D 24, de pe strada Mărăței.

Depozitul de deșeuri menajere va fi la standarde europene
Reprezentanții Primăriei Piatra Neamț susțin că respectivul centru nu va deranja în nici un fel populația. El este realizat în baza prevederilor Programului ISPA măsura 2000/ RO/ P/ PE/ 001, finanțat de Uniunea Europeană. În baza programului, se pune pe picioare Sistemul principal de reciclare a deșeurilor solide, care presupune realizarea a două centre de reciclare a deșeurilor voluminoase, unul pe strada Mărăței, iar altul pe strada Valea Albă. Fiecare dintre acestea va fi dotat cu cîte cinci containere de 20 și 30 de metri cubi, cu igloo-uri, tot niște containere, dar mai mici și care se golesc pe dedesubt. În fiecare centru va exista o zonă pentru depozitat deșeurile periculoase - medicamente expirate, becuri și neoane, baterii și acumulatori, recipiente uzate de la lacuri și vopsele, pesticide etc. În alte zone ale centrelor se vor depozita deșeuri textile - covoare și haine, și toate acestea se vor transporta la rampă, ori la centrele de reciclare, de cîte ori va fi nevoie.
Amplasamentele celor două centre au fost alese pe terenuri aflate în proprietatea Primăriei Piatra Neamț, care să nu facă obiectul unor litigii cu foști deținători. Construcția centrului de reciclare a deșeurilor menajere din Mărăței va fi finalizată în circa două săptămîni. Un funcționar din cadrul Primăriei Piatra Neamț a precizat că, pentru realizarea centrelor, au fost obținute toate avizele și autorizațiile, inclusiv de la Direcția de Sănătate Publică, instituție care garantează că sănătatea oamenilor nu va fi afectată, în nici un fel, de activitatea acestora.

Articol afisat de 1912 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de das Reich la data 12.05.2006 07:58
ISPA mãsura 2000/ RO/ P/ PE/ 001
impresionant.....
e ca la ISO - procedura exista, dar cat de mult se respecta?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective