Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 12 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
MITINGUL DISPERĂRII

MITINGUL DISPERĂRII

• pensionarii au cerut micșorarea taxelor și impozitelor locale • s-au strigat lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale • „Murim în case de frig și de foame“, „Avem pensii de mizerie“ și „Ne-ați promis lapte și miere, ne-ați dat foame și durere“, se putea citi pe pancartele purtate de pensionari • ei s-au declarat nemulțumiți de numărul mare de jandarmi puși să-i păzească la miting •

Pensionarii care au participat la mitingul organizat, joi, 11 mai, în Roman, au scandat lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale, apreciind că politicienii i-au mințit, încălcîndu-și promisiunile din campania electorală. Cîțiva pensionari purtau în mînă pancarte pe care era scris: „Murim în case de frig și de foame“, „Avem pensii de mizerie“ „Ne-ați promis lapte și miere, ne-ați dat foame și durere“, „Vrem pensii decente“. Participanții la mișcarea de protest organizată de Alianța Pensionarilor și sprijinită de Sindicatul Liber „Petrotub“ s-au declarat nemulțumiți și de numărul prea mare de jandarmi veniți să-i păzească, mai ceva ca pe niște „infractori“.
„Sîntem dezamăgiți de faptul că la acest miting au participat doar vreo 80 de pensionari, din cei peste 13.000, cît există în municipiul Roman. Noi sîntem alături de ei, pentru că Alianța Pensionarilor face parte din Cartelul «Alfa». Sînt părinții noștri, sînt colegii noștri ajunși la pensie, care trăiesc acum în cea mai cumplită sărăcie, roși de boli și de foame în apartamente neîncălzite. Pensionarii au fost nemulțumiți de faptul că primarul nu era atunci cînd s-a depus protestul. Am înțeles că era într-o întîlnire cu directorii de școli. Sperăm că toți factorii de răspundere vor fi mai receptivi față de suferințele acestor oameni de vîrsta a treia“, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber „Petrotub“. Unul dintre pensionarii prezenți la miting a declarat la rîndul său: „Sîntem oameni care am construit acest oraș. Față de noi ar trebui să existe cel mai mare respect. Uitați-vă în dreapta și în stînga și uitați-vă că sînt mai mulți jandarmi decît pensionari. Au venit cu ghioagele. Pentru ce? Noi ar trebui să avem cel mai mare repect, din partea autorităților“. Îndreptîndu-se apoi către jandarmii care făceau cordon, vîrstnicii li s-au adresat: „Băieți, de ce ne păziți ca pe o gașcă de hoți? Sîntem părinții voștri, care am ridicat acest oraș. Să vă fie rușine! Să vă fie rușine că ne umiliți în halul acesta!
Sîntem primii care ne plătim dările către buget, din pensiile astea mizere. Sîntem primiți cu zeci de jandarmi. De ce sîntem tratați ca niște borfași? Au împărțit între ei fabricile construite de mîinile noastre. Hai să strigăm: «Hoții! Hoții!». Noi am rămas în umilință. Ne-am săturat de minciuni. «Jos Guvernul! Mincinoșilor!»“.

Protest la Primărie și Oficiul Prefectural
Pensionarii au depus un exemplar din protestul lor la Oficiul Prefectural și un altul la Primărie. Mircea Panaite, președintele Alianței Pensionarilor, a încercat să oprească seria de luări de cuvînt, dar a fost întîmpinat cu ostlitate de pensionarii prezenți, care au dorit să-și strige umilințele. „Lăsați lumea să vorbească! Sînt pensionari care au sute de milioane de lei. De ce aceste nedreptăți? De ce la birourile parlamentare stă lacătul pe ușă și ei încasează 100 milioane de lei pe lună?. Vin în teritoriu și nu-i interesează de greutățile în care ne zbatem“, a spus o profesoară pensionară, cu o pensie 4,5 milioane de lei. Unul dintre vorbitori a reamintit că, în urmă cu doi ani, în campania electorală, la Roman a venit însuși Traian Băsescu, însoțit de Călin Popescu Tăriceanu, Mona Muscă și Gheorghe Flutur, promițînd pensionarilor „marea cu sarea“. „Au venit și ne-au mințit că, dacă intră la guvernare, or să facă multe. Îi asigurăm că se va alege de ei praful, așa cum s-a ales de țărăniști. Nu vor mai ajunge la guvernare. Nu au făcut nimic de cînd au intrat la guvernare. Trebuie să ne unim forțele să nu ne mai umilească nimeni“, au fost de părere protestatarii.
S-a propus, în încheiere, să se solicite Consiliului Local Roman elaborarea unui proiect de hotărîre prin care pensionarilor să li se reducă cuantumul taxelor și impozitelor locale. Primarul Dan Ioan Cărpușor a promis că, pentru 2007, se va face o asemenea analiză, pentru a vedea impactul pe care-l are această inițiativă asupra încasărilor la bugetul local și că s-ar putea ca vîrstnicii cu pensii sub trei milioane de lei să beneficieze de aceste reduceri.
FOTO: Pensionarii au fost nemulțumiți că au fost „păziți“ de prea mulți jandarmi

Articol afisat de 1272 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective