Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 12 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MITINGUL DISPERÃRII

MITINGUL DISPERÃRII

• pensionarii au cerut micºorarea taxelor ºi impozitelor locale • s-au strigat lozinci antiguvernamentale ºi antiprezidenþiale • „Murim în case de frig ºi de foame“, „Avem pensii de mizerie“ ºi „Ne-aþi promis lapte ºi miere, ne-aþi dat foame ºi durere“, se putea citi pe pancartele purtate de pensionari • ei s-au declarat nemulþumiþi de numãrul mare de jandarmi puºi sã-i pãzeascã la miting •

Pensionarii care au participat la mitingul organizat, joi, 11 mai, în Roman, au scandat lozinci antiguvernamentale ºi antiprezidenþiale, apreciind cã politicienii i-au minþit, încãlcîndu-ºi promisiunile din campania electoralã. Cîþiva pensionari purtau în mînã pancarte pe care era scris: „Murim în case de frig ºi de foame“, „Avem pensii de mizerie“ „Ne-aþi promis lapte ºi miere, ne-aþi dat foame ºi durere“, „Vrem pensii decente“. Participanþii la miºcarea de protest organizatã de Alianþa Pensionarilor ºi sprijinitã de Sindicatul Liber „Petrotub“ s-au declarat nemulþumiþi ºi de numãrul prea mare de jandarmi veniþi sã-i pãzeascã, mai ceva ca pe niºte „infractori“.
„Sîntem dezamãgiþi de faptul cã la acest miting au participat doar vreo 80 de pensionari, din cei peste 13.000, cît existã în municipiul Roman. Noi sîntem alãturi de ei, pentru cã Alianþa Pensionarilor face parte din Cartelul «Alfa». Sînt pãrinþii noºtri, sînt colegii noºtri ajunºi la pensie, care trãiesc acum în cea mai cumplitã sãrãcie, roºi de boli ºi de foame în apartamente neîncãlzite. Pensionarii au fost nemulþumiþi de faptul cã primarul nu era atunci cînd s-a depus protestul. Am înþeles cã era într-o întîlnire cu directorii de ºcoli. Sperãm cã toþi factorii de rãspundere vor fi mai receptivi faþã de suferinþele acestor oameni de vîrsta a treia“, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber „Petrotub“. Unul dintre pensionarii prezenþi la miting a declarat la rîndul sãu: „Sîntem oameni care am construit acest oraº. Faþã de noi ar trebui sã existe cel mai mare respect. Uitaþi-vã în dreapta ºi în stînga ºi uitaþi-vã cã sînt mai mulþi jandarmi decît pensionari. Au venit cu ghioagele. Pentru ce? Noi ar trebui sã avem cel mai mare repect, din partea autoritãþilor“. ÃŽndreptîndu-se apoi cãtre jandarmii care fãceau cordon, vîrstnicii li s-au adresat: „Bãieþi, de ce ne pãziþi ca pe o gaºcã de hoþi? Sîntem pãrinþii voºtri, care am ridicat acest oraº. Sã vã fie ruºine! Sã vã fie ruºine cã ne umiliþi în halul acesta!
Sîntem primii care ne plãtim dãrile cãtre buget, din pensiile astea mizere. Sîntem primiþi cu zeci de jandarmi. De ce sîntem trataþi ca niºte borfaºi? Au împãrþit între ei fabricile construite de mîinile noastre. Hai sã strigãm: «Hoþii! Hoþii!». Noi am rãmas în umilinþã. Ne-am sãturat de minciuni. «Jos Guvernul! Mincinoºilor!»“.

Protest la Primãrie ºi Oficiul Prefectural
Pensionarii au depus un exemplar din protestul lor la Oficiul Prefectural ºi un altul la Primãrie. Mircea Panaite, preºedintele Alianþei Pensionarilor, a încercat sã opreascã seria de luãri de cuvînt, dar a fost întîmpinat cu ostlitate de pensionarii prezenþi, care au dorit sã-ºi strige umilinþele. „Lãsaþi lumea sã vorbeascã! Sînt pensionari care au sute de milioane de lei. De ce aceste nedreptãþi? De ce la birourile parlamentare stã lacãtul pe uºã ºi ei încaseazã 100 milioane de lei pe lunã?. Vin în teritoriu ºi nu-i intereseazã de greutãþile în care ne zbatem“, a spus o profesoarã pensionarã, cu o pensie 4,5 milioane de lei. Unul dintre vorbitori a reamintit cã, în urmã cu doi ani, în campania electoralã, la Roman a venit însuºi Traian Bãsescu, însoþit de Cãlin Popescu Tãriceanu, Mona Muscã ºi Gheorghe Flutur, promiþînd pensionarilor „marea cu sarea“. „Au venit ºi ne-au minþit cã, dacã intrã la guvernare, or sã facã multe. ÃŽi asigurãm cã se va alege de ei praful, aºa cum s-a ales de þãrãniºti. Nu vor mai ajunge la guvernare. Nu au fãcut nimic de cînd au intrat la guvernare. Trebuie sã ne unim forþele sã nu ne mai umileascã nimeni“, au fost de pãrere protestatarii.
S-a propus, în încheiere, sã se solicite Consiliului Local Roman elaborarea unui proiect de hotãrîre prin care pensionarilor sã li se reducã cuantumul taxelor ºi impozitelor locale. Primarul Dan Ioan Cãrpuºor a promis cã, pentru 2007, se va face o asemenea analizã, pentru a vedea impactul pe care-l are aceastã iniþiativã asupra încasãrilor la bugetul local ºi cã s-ar putea ca vîrstnicii cu pensii sub trei milioane de lei sã beneficieze de aceste reduceri.
FOTO: Pensionarii au fost nemulþumiþi cã au fost „pãziþi“ de prea mulþi jandarmi

Articol afisat de 1656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective