Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 12 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doi în pat, la Chirurgie

• secþia Chirurgie Generalã a Spitalului Judeþean Neamþ este foarte aglomeratã, astfel încît pacienþii stau ºi cîte doi în pat • cei mai mulþi dintre bolnavii internaþi au fost operaþi de ulcer, hernie ombilicalã, apendicitã, icter • în secþie se aflã în tratament ºi numeroºi bolnavi de cancer sau pancreatitã •

Numãrul pacienþilor nemþeni cu patologie chirurgicalã gravã a crescut atît de mult în ultima perioadã, încît secþia Chirurgie Generalã a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ este arhiplinã. Cele 90 de paturi existente în aceastã secþie se dovedesc a fi insuficiente în momentul de faþã, dat fiind faptul cã aglomeraþia impune, în unele situaþii, cazarea a cîte doi pacienþi pe acelaºi pat. Bineînþeles, se recurge la aceastã variantã doar atunci cînd unul dintre pacienþi a depãºit perioada post-operatorie criticã ºi mai are o zi, douã pînã la externare.
Cei mai mulþi dintre pacienþii internaþi aici, în aceastã perioadã, au fost operaþi de ulcer, colecistitã, hernie ombilicalã, apendicitã. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Iosif Köszeghi, ºeful secþiei Chirurgie Generalã a celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ, cadrele medicale au în îngrijire numeroºi pacienþi diagnosticaþi cu cancer digestiv, aflat în fazã avansatã, care impunea intervenþia chirurgicalã.
Mulþi dintre pacienþii au avut tumora localizatã la stomac, iar pentru îndepãrtare ei s-a impus extirparea aproape totalã a acestuia. Se mai aflã, acum, în secþie, în tratament post-operator, pacienþi cu forme medii sau avansate de cancer de colon sau de rect. În îngrijirea cadrelor medicale ale Chirurgiei mai sînt, acum, ºi cîþiva pacienþi care au fost operaþi de pancreatitã. O pacientã diagnosticatã cu pancreatitã, care a ajuns la spital în stare foarte gravã ºi a necesitat extirparea acestui organ în totalitate, se aflã, aici, în tratament continuu, de aproximativ douã luni.
„Acesta este unul dintre cazurile extrem de complexe ºi grave cu care ne-am confruntat, în ultimii ani, ºi ne-a impresionat foarte mult din punct de vedere medical. Pe de altã parte, ne-am implicat ºi am fãcut tot ce a fost posibil pentru rezolvarea acestui caz, avînd în vedere cã pacienta este tînãrã, are 43 de ani, este familistã, are copii ºi vrea cu tot dinadinsul sã trãiascã. Sîntem mulþumiþi cã starea pacientei evolueazã spre bine, o tratãm ºi o sprijinim în continuare, întrucît ea mai are nevoie de tratament. Cînd e vorba despre cazuri grave ºi deosebite, cum este acesta, ori cum sînt formele avansate de cancer, cheltuielile cu medicaþia sînt foarte mari, sînt de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de lei. Pacienþii cu astfel de probleme necesitã tratament cu soluþii perfuzabile, sînge, plasmã, antibiotice“, a declarat doctor Iosif Köszeghi, ºeful secþiei Chirurgie Generalã a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Potrivit aceleiaºi surse, secþia pe care o conduce a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, o medie lunarã de 320-330 de cazuri rezolvate. Anul trecut, numãrul de cazuri rezolvate la secþia Chirurgie Generalã a fost de aproximativ 4.000 de cazuri.

Articol afisat de 1663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective