Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 12 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doi în pat, la Chirurgie

• secția Chirurgie Generală a Spitalului Județean Neamț este foarte aglomerată, astfel încît pacienții stau și cîte doi în pat • cei mai mulți dintre bolnavii internați au fost operați de ulcer, hernie ombilicală, apendicită, icter • în secție se află în tratament și numeroși bolnavi de cancer sau pancreatită •

Numărul pacienților nemțeni cu patologie chirurgicală gravă a crescut atît de mult în ultima perioadă, încît secția Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Neamț este arhiplină. Cele 90 de paturi existente în această secție se dovedesc a fi insuficiente în momentul de față, dat fiind faptul că aglomerația impune, în unele situații, cazarea a cîte doi pacienți pe același pat. Bineînțeles, se recurge la această variantă doar atunci cînd unul dintre pacienți a depășit perioada post-operatorie critică și mai are o zi, două pînă la externare.
Cei mai mulți dintre pacienții internați aici, în această perioadă, au fost operați de ulcer, colecistită, hernie ombilicală, apendicită. Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Iosif Köszeghi, șeful secției Chirurgie Generală a celei mai mari unități sanitare din județ, cadrele medicale au în îngrijire numeroși pacienți diagnosticați cu cancer digestiv, aflat în fază avansată, care impunea intervenția chirurgicală.
Mulți dintre pacienții au avut tumora localizată la stomac, iar pentru îndepărtare ei s-a impus extirparea aproape totală a acestuia. Se mai află, acum, în secție, în tratament post-operator, pacienți cu forme medii sau avansate de cancer de colon sau de rect. În îngrijirea cadrelor medicale ale Chirurgiei mai sînt, acum, și cîțiva pacienți care au fost operați de pancreatită. O pacientă diagnosticată cu pancreatită, care a ajuns la spital în stare foarte gravă și a necesitat extirparea acestui organ în totalitate, se află, aici, în tratament continuu, de aproximativ două luni.
„Acesta este unul dintre cazurile extrem de complexe și grave cu care ne-am confruntat, în ultimii ani, și ne-a impresionat foarte mult din punct de vedere medical. Pe de altă parte, ne-am implicat și am făcut tot ce a fost posibil pentru rezolvarea acestui caz, avînd în vedere că pacienta este tînără, are 43 de ani, este familistă, are copii și vrea cu tot dinadinsul să trăiască. Sîntem mulțumiți că starea pacientei evoluează spre bine, o tratăm și o sprijinim în continuare, întrucît ea mai are nevoie de tratament. Cînd e vorba despre cazuri grave și deosebite, cum este acesta, ori cum sînt formele avansate de cancer, cheltuielile cu medicația sînt foarte mari, sînt de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de lei. Pacienții cu astfel de probleme necesită tratament cu soluții perfuzabile, sînge, plasmă, antibiotice“, a declarat doctor Iosif Köszeghi, șeful secției Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Neamț.
Potrivit aceleiași surse, secția pe care o conduce a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, o medie lunară de 320-330 de cazuri rezolvate. Anul trecut, numărul de cazuri rezolvate la secția Chirurgie Generală a fost de aproximativ 4.000 de cazuri.

Articol afisat de 1286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective