Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 12 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fuga de acasã, „pedeapsã“ adolescentinã împotriva pãrinþilor

Fuga de acasã, „pedeapsã“ adolescentinã împotriva pãrinþilor

• un bãiat de 14 ani, din Sãbãoani, a dispãrut de acasã • în ultimele sãptãmîni, mai mulþi adolescenþi au plecat de la domiciliu, dar cîþiva au revenit • oamenii legii se aºteaptã ca, în curînd, numãrul cazurilor de acest gen sã creascã •

Poliþiºtii nemþeni se confruntã, în ultima perioadã, cu o creºtere a numãrului dispariþiilor de minori. Majoritatea sînt adolescenþi care, în urma unor crize de personalitate, se decid sã fugã în lume. Ultimul caz de acest gen, care a ajuns în atenþia poliþiºtilor, este al unui bãiat de 14 ani, din comuna Sãbãoani. Dispariþia a fost anunþatã miercuri, 10 mai, oamenilor legii din localitate, de cãtre Alexandru Trifaº. Acesta a declarat poliþiºtilor cã fiul sãu, Alexandru, în vîrstã de 14 ani, a plecat de acasã joi seara, 4 mai, ºi de atunci nu s-a mai întors. Pãrintele a declarat cã l-a cãutat pe bãiat la rude ºi prieteni, dar, pentru cã nu l-a gãsit, s-a decis sã apeleze la ajutorul poliþiºtilor, pentru a-l gãsi. Minorul are o înãlþime de 1,65 m, 45 de kg, constituþie astenicã, pãr ºaten, tuns scurt cu breton, ochi albaºtri, faþã ovalã, are o cicatrice deasupra sprîncenei stîngi. În momentul dispariþiei, bãiatul era îmbrãcat cu un trening de culoare gri, cu dungi roºii, un tricou cu mîneci scurte, de culoare albã, unul cu mîneci lungi, de culoare galbenã, ºi era încãlþat cu adidaºi de culoare maro cu negru. Persoanele care pot da relaþii cu privire la acest minor sînt rugate sa contacteze telefonic cea mai apropiatã unitate de poliþie.
În evidenþele Serviciului Urmãriþi din cadrul IPJ Neamþ apar mai multe cazuri de dispariþii de copii, dar, din fericire, în nici unul nu este vorba despre situaþii suspecte, minorii avînd vîrste apropiate adolescenþei. În toate cazurile, oamenii legii presupun cã aceºtia au fugit de acasã ca urmare a unor neînþelegeri cu pãrinþii, ori din cauza unor crize de orgoliu adolescentin. Anul trecut, mai mulþi minori au fugit de acasã - iar pãrinþii se dãdeau de ceasul morþii sã-i gãseascã - iar, în urma cercetãrilor, oamenii legii au aflat cã aceºtia s-ar fi aflat pe litoral.
O altã dispariþie care a dat multe bãtãi de cap poliþiºtilor a fost cea a unui bãiat de 12 ani, din Taºca. El locuia cu tatãl sãu, dar locuise cea mai mare parte a timpului cu mama, la Bucureºti. Bãiatul a spus de mai multe ori cã îi este dor de mama sa ºi, pînã la urmã, chiar a decis sã plece de acasã. Oamenii legii au fãcut cercetãri minuþioase, iar, pînã la urmã, a fost gãsit în capitalã, bãtînd strãzile, în cãutarea casei mamei sale. Statisticile aratã cã în luna aprilie anul acesta au fost semnalate 6 dispariþii de minori dar 5 dintre aceºtia fie au revenit de bunã voie acasã fie au fost gãsiþi de poliþiºti. Oamenii legii se aºteaptã în perioada urmãtoare la o creºtere a numãrului dispariþiilor, pentru cã se apropie sfîrºitul anului ºcolar, moment în care pãrinþii aflã despre corigenþele copiilor. Din pãcate, unii fac crize de personalitate ºi fug de acasã. „Ciclul“ se reia în fiecare varã, din fericire, însã, majoritatea se întorc acasã.

Articol afisat de 1894 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective