Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parcului Naþional Ceahlãu a rãmas fãrã ºef

• Ionel Miron, directorul DJAPNC, ºi-a dat demisia • el ºi-a motivat decizia prin aceea cã a fost cooptat într-un proiect internaþional pe teme de biodiversitate ºi nu mai are timp pentru activitatea de la Neamþ • „nu este adevãrat cã echipa condusã de mine a creat numai dezastre“, spune fostul director •

Directorul Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu (DAPNC), profesorul Ionel Miron, a ales, pînã la urmã, calea demisiei. El s-a retras din funcþia de conducere pe care a exercitat-o aproape doi ani de zile. Fãrã sã-l plîngã pe directorul care tocmai a plecat de la conducerea uneia dintre direcþiile Consiliului Judeþean Neamþ - supermediatizatã, arãtatã cu degetul ºi consideratã neproductivã - angajaþii vor fi conduºi, pînã la concursul pentru ocuparea acestui post, de cãtre adjunctul lui Ionel Miron, profesorul Ion Pîrvulescu. „Se va organiza un concurs în condiþiile legii, iar, pînã la momentul respectiv, cel care a preluat, deja, conducerea acestei direcþii este domnul Pîrvulescu“, a declarat Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ.
Profesorul Ionel Miron, care a condus aceastã direcþie din biroul Universitãþii de la Iaºi, singurele zile în care venea la serviciu fiind cele de vineri, a motivat demisia prin faptul cã a fost cooptat în cadrul unui proiect internaþional. „Mi-am dat demisia din funcþia de conducere pe care am avut-o în cadrul Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu deoarece am fost cooptat, prin Universitatea din Iaºi, unde lucrez de mulþi ani, în cadrul unui proiect internaþional pe linie de biodiversitate care se va desfãºura, în mare parte, la Bruxelles. Astfel, nu-mi mai permit sã conduc direcþia de la Neamþ, dar, cu toate acestea, pot spune cã am lãsat acolo o echipã clãditã dupã normele legale. Colegilor mei le-am adus la cunoºtiinþã aceastã decizie, în cadrul unei întruniri pe care am avut-o la Durãu, la începutul acestei sãptãmîni“, a declarat Ionel Miron.
ÃŽntrebat dacã este mulþumit de activitatea pe care a desfãºurat-o timp de doi ani la conducerea acestei direcþii, perioadã în care „Monitorul de Neamþ“ a prezentat o sumedenie de ilegalitãþi ºi de neglijenþe produse chiar în inima masivului Ceahlãu, Ionel Miron a rãspuns cã „da“. „Chiar acum sînt la Ministerul Mediului, unde se va demonstra cã acea dezinformare care s-a produs în presã a venit din parte a douã-trei persoane care fac parte din Consiliul ªtiinþific ºi care nu ºtiu ce vorbesc. Nu este adevãrat cã echipa condusã de mine a creat numai dezastre. Acum, vom vedea cine are dreptul sã vorbeascã ºi cine nu“, a conchis Ionel Miron.
Reamintim cã DJAPNC, din cadrul Consiliului Judeþean Neamþ, a dat dovadã cã nu poate administra acest areal protejat ºi, în scurt timp, contractul cu Ministerul Mediului ar putea fi reziliat. Pînã în acest moment, fostul director nu a solicitat decît o singurã datã întrunirea Consiliului ªtiinþific, pentru a propune aprobarea regulamentului de funcþionare al parcului. Actul nici nu a fost aprobat, fiind considerat incomplet. Cît despre planul de management, pe care DJAPNC trebuia sã-l elaboreze ºi sã obþinã avizele necesare, de la Academia Românã ºi de la Ministerul Mediului, pînã la începutul acestei luni, nici nu s-a pus problema.
Astfel, în aceastã situaþie sînt douã variante prin care Ministerul Mediului poate decide asupra acestui caz. Prima ar fi sã rezilieze contractul de administrare cu Consiliul Judeþean Neamþ, iar cea de a doua este sã prelungeascã demersurile, pînã la intrarea în vigoare a unei hotãrîri de guvern, emisã în decembrie anul trecut, prin care se înfiinþeazã Agenþia Ariilor Protejate ºi care va prelua automat toate contractele de administrare ale parcurilor naþionale.

Articol afisat de 1602 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de sir la data 20.05.2006 14:57
daca nu l-am cunoaste....
moshu nu se dezminte, mincinos pina la sfarsit! probabil din cauza varstei! :))
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective