Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 20 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elita automobilismului din România îºi dã întîlnire la Piatra Neamþ

Elita automobilismului din România îºi dã întîlnire la Piatra Neamþ

• Raliul Pietricica va avea loc la sfîrºitul sãptãmînii viitoare •
întrecerea se va organiza în patru probe speciale pe traseele Almaº - Poiana Crãcãoani ºi retur, Cuejdi - Mitocu Bãlan ºi retur • pe 25 mai, se va organiza o sesiune de încãlzire ºi setare a maºinilor, pe Pietricica •

Pregãtirile pentru Raliul Pietricica, a III-a etapã din cadrul Campionatului de Raliuri al României, organizat sub egida Federaþiei Române de Automobilism Sportiv, sînt aproape gata. ÃŽntrecerea va avea loc sãptãmîna viitoare, pe 26 ºi 27 mai, la Piatra Neamþ. Spectacolul automobilistic, ce urmeazã sã îi aibã printre concurenþi pe Mihai Leu, Titi Aur, Claudiu David sau Bogdan Mariºca, va începe cu o zi înainte, adicã pe 25 mai, ºi se va termina pe 28, cînd va fi organizatã festivitatea de premiere. Pe 25 mai va avea loc o rundã de încãlzire, pe Dealul Pietricica, cînd sportivii vor putea face cunoºtinþã cu macadamul, avînd astfel ocazia de a-ºi „seta“ maºinile dupã cum doresc. Programul pentru aceastã încãlzire este între orele 14 ºi 18, în ziua de 25 mai. Prima zi de concurs va cuprinde douã probe speciale, urmînd ca, sîmbãtã, 27 mai, sã aibã loc celelalte ºase probe speciale. „Ne-am dorit mult sã organizãm aceastã etapã de raliu, pentru cã ºi autoritãþile locale ne-au sprijit, dar ºi pentru cã piloþii români ºi-au dorit sã vinã la Piatra Neamþ. Avem cel mai bun macadam din þarã, iar piloþii sînt încîntaþi de faptul cã traseele sînt plãcute ºi le face mare plãcere sã concureze aici. A fost multã muncã ºi sperãm ca totul sã iasã foarte bine“, a declarat Vali Rotariu, organizatorul competiþiei. Claudiu David, pilotul echipei OMV Petrom Rally Team, al cãrui copilot este pietreanca Mihaela Beldie, a precizat cã numãrul mare de înscrieri la aceastã etapã, aproximativ 55 de echipaje, este datorat calitãþii macadamului din zona Neamþ. „O sã avem parte de un concurs foarte frumos la Piatra Neamþ, pentru cã vom concura pe o suprafaþã foarte bunã. Este cel mai bun macadam din România, astfel cã piloþii sînt atraºi mereu de etapa de la Piatra Neamþ“, a declarat Claudiu David, campionul naþional la grupa N 1,6 în 2005.

„Spectatorii trebuie sã respecte regulile de concurs“
ÃŽn afara spectacolului la care se aºteaptã publicul ºi concurenþii, organizatorii vor ca etapa a III-a a Campionatului de Raliuri al României sã fie una fãrã incidente. Atît pilotul Claudiu David, cît ºi directorul de concurs, Mihai Beldie, au cerut publicului care va fi pe traseu sã respecte cu stricteþe regulile impuse. „Sînt în mare mãsurã foarte fericit cã organizãm la Piatra Neamþ aceastã întrecere, avînd în vedere cã eu sînt acasã. ÃŽi rog pe cei care vor avea plãcerea sã urmãreascã pe viu cursele de sãptãmîna viitoare sã respecte locurile care vor fi indicate de noi. Vor fi porþiuni în care va fi interzisã vizionarea întrecerii. Ne dorim foarte mult ca oamenii sã nu aibã iniþiative ºi sã punã în pericol viaþa nimãnui, a lor, a celor care sînt pe lîngã ei sau a piloþilor“, a declarat Mihai Beldie. Aceastã cerere a venit în mod special de la organizatori, deoarece, în primele douã etape ale campionatului, la Braºov ºi Maramureº, au existat incidente în urma cãrora unii oameni neglijenþi au fost internaþi în spital cu grave probleme medicale. „Ne dorim foarte mult sã nu avem parte de incidente pentru ca totul sã se desfãºoare conform planului. Oamenii trebuie sã îºi dea seama cã ºi pentru noi, piloþii, este greu sã evitãm în ultimul moment persoane care nu respectã regulile“, a spus ºi Claudiu David.
La Piatra Neamþ, cele 55 de echipaje vor concura în trei grupe, N, A ºi H. În clasamentul pe echipe, dupã primele douã etape ale Campionatului de Raliuri al României, podiumul este ocupat de OMV Rally Team, urmatã de Bkp Racing Team ºi UCM Reºiþa. Clasamentul grupei N este condus de echipajul Bogdan Mariºca - Sebastian Itu, urmat de Dan Gîrtofan - Dorin Pulpea ºi Claudiu David - Mihaela Beldie. La clasa A lider este echipajul Adrian Rãspopa - Sorin Colceriu, la clasa H cei mai buni sînt Manuel Mihalaceh ºi Ciprian Solomon, iar ierarhia debutanþilor este dominatã de Sorin Ghiºoi ºi Gheorghe Piper.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective