Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prima victimã a caniculei

Prima victimã a caniculei

• un tînãr de 23 s-a înecat în Bistriþa • nefericita întîmplare s-a petrecut lîngã barajul de la Bîtca Doamnei • din cauza temperaturilor caniculare, mulþi cardiaci ºi bolnavi cu afecþiuni neurologice au ajuns la spital • în Neamþ au fost înregistrate, ieri, 34 de grade Celsius la umbrã ºi 45 de grade la soare • se prognozeazã cã, de astãzi, vremea se va rãci, va ploua, fiind posibile cãderi de grindinã •

Primele zile cu temperaturi caniculare, care s-au abãtut asupra judeþului, au fãcut victime printre nemþeni. Temperaturile de peste 30 de gade Celsius înregistrate la umbrã ºi mai mari 40 de grade Celsius, la soare, i-au scos pe mulþi din casã, îndemnîndu-i sã se rãcoreascã fãcînd o baie. O asemenea intenþie s-a soldat cu o dramã marþi dupã-amiazã, cînd Iulian Gagerov, în vîrstã de 23 de ani, din Piatra Neamþ, s-a înecat în rîul Bistriþa, sub privirile neputincioase ºi disperate ale unor prieteni. Însoþit de trei amici, Iulian Gagerov a mers sã facã baie în rîu, în zona barajului de la Bîtca Doamnei. La un moment dat, cei care-l însoþeau l-au vãzut agitînd mîinile ºi strigînd dupã ajutor. Ceilalþi bãieþi au intrat în apã, încercînd sã-ºi salveze prietenul, dar eforturile lor s-au dovedit zadarnice. Sub ochii lor disperaþi, Iulian Gagerov a dispãrut. Bãieþii au sunat la 112 ºi au solicitat ajutor, iar la locul cu pricina s-au deplasat echipaje ale Serviciului Mobil de Urgenþã Reanimare ºi Descarcerare, Descarcerãrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ ºi Poliþiei Piatra Neamþ. Militarii specializaþi în descarcerare au gãsit trupul tînãrului ºi l-au scos din apã, dar, din nefericire, acesta era mort. Poliþiºtii care s-au deplasat la faþa locului au constatat cã trupul victimei nu prezenta urme de violenþã, dupã care l-au transportat la Serviciul de Medicinã Legalã. Medicii legiºti care au efectuat, ieri, necropsia au concluzionat cã decesul tînãrului a fost provocat de asfixie mecanicã prin înec.

Feriþi-vã de cãldurã excesivã!
Nemþenii au suportat ºi ieri una dintre zilele caniculare ale acestei veri. Mãsurãtorile la umbrã ale meteorologilor au indicat 34 de grade Celsius la umbrã, respectiv 45 grade Celsius la soare. De asemenea, indicele de disconfort termic, adicã raportul dintre temperaturã ºi umiditate, a atins valoare maximã de 80 unitãþi.
Suportînd foarte greu acest regim termic, mulþi dintre nemþeni au ajuns la serviciile de urgenþã ale spitalelor din judeþ, necesitînd îngrijiri medicale. Cele mai multe dintre aceºtia sînt cardiaci sau bolnavi cu afecþiuni neurologice.
Medicii recomandã populaþiei sã se fereascã de caniculã, care poate avea efecte negative asupra sãnãtãþii. Cei mai expuºi sînt bolnavii cu afecþiuni cardio-vasculare ºi neurologice, bolnavii care suferã de tiroidã, cei cu afecþiuni renale. Pentru a-ºi menaja sãnãtatea, ei trebuie sã respecte tratamentul care le-a fost prescris de cãtre medicii de specialitate ºi sã evite efortul fizic. De asemenea, se recomandã populaþiei sã evite ieºirea pe stradã la orele la care soarele arde cu putere sau, dacã e neapãrat necesar, sã iasã cu capul acoperit. Foarte important este sã se consume zilnic doi litri de apã, pentru a se evita deshidratarea ºi pierderea abundentã de sãruri din organism. Mîncãrurile grase, bãuturile alcoolice ºi cafeaua trebuie consumate cu mãsurã în zilele foarte cãduroase, deoarece pot determina creºterea tensiunii arteriale.
Pediatrii recomandã pãrinþilor sã aibã mare grijã în ce interval orar ies cu copiii la plimbare ziua, orele 11-17, cînd soarele arde cu putere, trebuind evitate cu orice preþ.
Potrivit precizãrilor meteorologilor nemþeni, de astãzi vremea se va rãci, temperaturile maxime înregistrate fiind cuprinse în intervalul 18-24 de grade Celsius. Pe alocuri, va ploua în averse. Vineri ºi sîmbãtã, temperaturile înregistrate vor reveni la normalul temic al perioadei, de 20-25 de grade Celsius. La munte ºi pe arii izolate se vor înregistra intensificãri ale vîntului, va ploua ºi va bate grindina.

Articol afisat de 2343 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective