Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 25 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directorii de spitale, demiºi dar numiþi interimari

Directorii de spitale, demiºi dar numiþi interimari

• directorii spitalelor din Neamþ au fost demiºi, dar tot ei asigurã interimatul pînã la ocuparae posturilor prin concurs

Conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ a trimis ieri la Ministerul Sãnãtãþii, la solicitarea acestuia, propunerile nominale referitoare la conducerile interimare ale spitalelor din judeþ. Înainte de a fi trimisã, prin curier, la cabinetul ministrului sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, lista cu propuneri a fost semnatã de directorul executiv al DSP Neamþ, Constantin Nanu ºi de prefectul de Neamþ, Toader Mocanu. Alãturi de aceastã listã au fost trimise, tot la solicitarea expresã a ministrului sãnãtãþii, au fost trimise ºi CV-urile persoanelor nominalizate.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Constantin Nanu, director executiv al DSP Neamþ, începînd de astãzi sînt consideraþi directori interimari ai unitãþilor cu paturi din judeþ toþi cei care au ocupat aceste posturi din 2005 pînã acum.
„Potrivit Ministerului Sãnãtãþii, de pe 28 mai intrã în vigoare dispoziþiile titlului VII din Legea reformei din domeniul sãnãtãþii, referitor la spitale ºi mai exact demiterea actualelor conduceri ºi numirea conducerilor interimare. Practic, demiterea a fãcut-o ministerul de resort, nu noi. La spitalele din judeþul nostru nu s-au produs modificãri în ceea ce priveºte numirile directorilor. Singura modificare care a survenit intereseazã Spitalul Orãºenesc Bicaz. Conform legii nou apãrute care specificã faptul cã o unitate cu pînã la 400 de paturi trebuie sã aibã ºi director medical, la Spitalul Bicaz a fost propus pentru aceastã funcþie doctorul Romulus Caranfil. ÃŽn ceea ce îl priveºte pe doctorul Petru Boºtinã, directorul general al Spitalului Roman, care ºi-a dat demisia luna trecutã, aceasta intrã în vigoare de pe 5 iunie, datã la care vom numi un alt director, care va fi interimar. Deocamdatã nu am luat o decizie în ceea ce priveºte persoana care va ocupa aceastã funcþie“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director executiv al DSP Neamþ.
Tot zilele acestea, directorii de spital vor semna contracte de management cu medicii ºefi de secþie. Conform legii, responsabilitatea cheltuielilor de pe secþie le va reveni medicilor ºefi, care încheind acest contract vor trebui sã asigure indicatorii de performanþã ºi sã se încadreze în bugetul alocat sectorului pe care îl conduc. Altfel, la evaluare activitãþii lor care se va face dupã un an, existã riscul ca ei sã nu mai încheie contractul în calitate de ºef de secþie.

Articol afisat de 1762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective