Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sănătate 25 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directorii de spitale, demiși dar numiți interimari

Directorii de spitale, demiși dar numiți interimari

• directorii spitalelor din Neamț au fost demiși, dar tot ei asigură interimatul pînă la ocuparae posturilor prin concurs

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a trimis ieri la Ministerul Sănătății, la solicitarea acestuia, propunerile nominale referitoare la conducerile interimare ale spitalelor din județ. Înainte de a fi trimisă, prin curier, la cabinetul ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, lista cu propuneri a fost semnată de directorul executiv al DSP Neamț, Constantin Nanu și de prefectul de Neamț, Toader Mocanu. Alături de această listă au fost trimise, tot la solicitarea expresă a ministrului sănătății, au fost trimise și CV-urile persoanelor nominalizate.
Conform precizărilor făcute de către doctorul Constantin Nanu, director executiv al DSP Neamț, începînd de astăzi sînt considerați directori interimari ai unităților cu paturi din județ toți cei care au ocupat aceste posturi din 2005 pînă acum.
„Potrivit Ministerului Sănătății, de pe 28 mai intră în vigoare dispozițiile titlului VII din Legea reformei din domeniul sănătății, referitor la spitale și mai exact demiterea actualelor conduceri și numirea conducerilor interimare. Practic, demiterea a făcut-o ministerul de resort, nu noi. La spitalele din județul nostru nu s-au produs modificări în ceea ce privește numirile directorilor. Singura modificare care a survenit interesează Spitalul Orășenesc Bicaz. Conform legii nou apărute care specifică faptul că o unitate cu pînă la 400 de paturi trebuie să aibă și director medical, la Spitalul Bicaz a fost propus pentru această funcție doctorul Romulus Caranfil. În ceea ce îl privește pe doctorul Petru Boștină, directorul general al Spitalului Roman, care și-a dat demisia luna trecută, aceasta intră în vigoare de pe 5 iunie, dată la care vom numi un alt director, care va fi interimar. Deocamdată nu am luat o decizie în ceea ce privește persoana care va ocupa această funcție“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director executiv al DSP Neamț.
Tot zilele acestea, directorii de spital vor semna contracte de management cu medicii șefi de secție. Conform legii, responsabilitatea cheltuielilor de pe secție le va reveni medicilor șefi, care încheind acest contract vor trebui să asigure indicatorii de performanță și să se încadreze în bugetul alocat sectorului pe care îl conduc. Altfel, la evaluare activității lor care se va face după un an, există riscul ca ei să nu mai încheie contractul în calitate de șef de secție.

Articol afisat de 1233 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sănătate Stiri Sănătate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective