Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Douã gospodãrii au cãzut pradã flãcãrilor

Douã gospodãrii au cãzut pradã flãcãrilor

• din cauza unui foc deschis nesupravegheat, douã gospodãrii dintr-o localitate situatã la graniþa dintre Neamþ ºi Bacãu au fost afectate

Douã gospodãrii din localitatea Damieneºti, aflatã la graniþa dintre judeþul Neamþ ºi Bacãu, au fost afectate de un incendiu izbucnit marþi, 23 mai, din cauza neglijenþei. Dumitru Rusu, proprietarul uneia dintre case, a fãcut curãþenie în grãdinã ºi a dat foc mai multor crengi uscate, fãrã sã supravegheze ce se întîmplã. A fost suficientã o palã de vînt ºi cîteva scîntei au fost împrãºtiate în curtea gospodarului. Mai întîi, a ars mocnit, dar apoi a fost cuprins de flãcãri saivanul oilor, confecþionat din lemn ºi avînd o suprafaþã de 40 de metri patraþi. Incendiul s-a propagat ºi la gospodãria alãturatã, aparþinînd lui Gheorghe Savin. Aici, flãcãrile au ars fînãria confecþionatã din lemn ºi acoperitã cu plãci de azbociment, avînd o suprafaþã de 50 de metri pãtraþi, cinci tone de fîn ºi doi metri cubi lemn de fag.
Cum evenimentul s-a petrecut în raza de competenþã a pompierilor nemþeni, fiind solicitaþi telefonic, s-au deplasat la locul cu pricina ºi au lichidat focul pompierii militari din Roman. Aceºtia au avut nevoie de trei autospeciale, intervenþia lor durînd mai bine de douã ore. O primã estimare a pagubelor a condus la concluzia cã în ambele gospodãrii au fost distruse bunuri în valoare de peste 50 de milioane de lei.
Pompierii miliatri atrag atenþia populaþiei ca, mai ales în aceastã perioadã, cînd se face curãþenia de primãvarã prin gospodãrii ºi se ard resturile vegetale, sã se supravegheze focul.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre colonelul Ioan Niþicã, ºeful Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ, cele mai multe dintre incendiile din judeþ se produc în gospodãriile particulare.
Statisticile aratã cã 15% dintre sinistre sînt provocate de focul fãcut în spaþii deschise ºi lãsat supravegheat, 10% sînt cauzate de neglijenþa fumãtorilor care aruncã la voia întîmplãrii resturi de þigãri aprinse, 7 % sînt rezultatul acþiunilor intenþionate.
25% din incendiile izbucnite în gospodãrii particulare au drept cauzã coºurile de fum defecte sau necurãþate, 18 % sînt provocate de instalaþii electrice defecte sau improvizate, iar 8% sînt cauzate de mijloacele de încãlzire defecte, improvizate sau nesupravegheate pe timpul funcþionãrii.

Articol afisat de 1786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective