Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Profesorii liberali pentru examene corecte“

• PNL Neamþ a lansat ieri o campanie destinatã revenirii la examene corecte • aceasta va fi organizatã la nivelul întregii þãri

Filiala Neamþ a Partidului Naþional Liberal a lansat ieri, la sediul organizaþiei, campania „Profesorii liberali pentru examene corecte“. Detalii au fost prezentate de Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ, Dorina Drexler, inspectorul ºcolar general al Inspectoratului ªcolar, ºi Adrian Alui Gheorghe, directorul Direcþiei pentru Culturã. „Am propus lansarea acestei campanii la Delegaþia Permanentã a Filialei Neamþ a PNL, din 28 mai 2006, pentru a veni ºi în sprijinul ofensivei declanºate de Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii, încã de anul trecut, pentru revenirea la examene corecte. Campania nu se limiteazã la examenele din perioada imediat urmãtoare. Examenele reprezintã, de fapt, un bilanþ în viaþa ºcolii ºi ne intereseazã buna lor pregãtire ºi desfãºurarea lor în condiþii corecte, care sã facã în aºa fel încît valoarea unui copil sã fie recunoscutã ºi scara de valori sã fie cea realã. De ce am considerat necesarã aceastã campanie? Pentru cã, în fiecare an, în preajma examenelor naþionale, pãrinþii ºi reprezentanþii mass-media sesizeazã practici ilegale de colectare de fonduri, prea elegant denumite «de protocol». Aceste practici mai vechi au luat amploare în timpul guvernãrii PSD, cînd, ca efect al lor, rezultatul examenelor naþionale a fost profund viciat, judeþul Neamþ situîndu-se pe un loc fruntaº al promovabilitãþii, în realitate un adevãrat top al ruºinii ºi al corupþiei. Cadrele didactice oneste, care nu au acceptat aceste practici, nu au mai fost cooptate în comisiile de examen. Tocmai pentru cã numãrul cadrelor didactice oneste este precumpãnitor, campania îºi propune valorizarea lor ºi combaterea etichetãrii slujitorilor din învãþãmînt drept corupþi ºi incapabili“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspectorul ºcolar general al judeþului.
Campania se desfãºoarã în douã etape, prima axatã pe examenele din perioada imediat urmãtoare, 28 mai - 31 august 2006, cea de-a doua avînd o marjã mai largã de timp: 1 septembrie 2006 - 31 august 2007.
„Campania nu se limiteazã doar la profesorii liberali, ci la toþi profesorii din judeþul Neamþ, pentru cã meseria de profesor este, prin definiþie, una liberalã. Noi toþi vrem, practic, examene corecte, vrem condiþii corecte, vrem ºanse corecte pentru copiii noºtri. Nu putem intra cu evaluãri de circumstanþã într-o Europã a competiþiei corecte“, a adãugat liberalul Adrian Alui Gheorghe.
Pe 28 mai, Delegaþia Permanentã a Filialei PNL Neamþ a propus campania Comitetului Executiv al Partidului Naþional Liberal. Pe 29 mai, a fost aprobatã, urmînd ca ea sã fie organizatã la nivel naþional.

Articol afisat de 1800 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective