Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jucării periculoase, oprite de la comercializare

Jucării periculoase, oprite de la comercializare

• 17 agenți economici au fost verificați de inspectorii OJPC Neamț • s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 779 jucării, definitivă - a 73, și s-au aplicat amenzi totalizînd 31 milioane de lei •

17 agenți economici nemțeni care comercializează jucării au făcut, în ultima săptămînă din mai, obiectul unor controale efectuate de către inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Neamț. A fost verificat modul în care sînt respectate prevederile legale la comercializarea acestora, dar, mai ales, asigurarea securității celor care le folosesc. La toți cei 17 agenți economici care dețin magazine specializate pentru vînzarea jucăriilor, ori au standuri la care, printre altele, comercializează și jucării, au fost constatate abateri mai mici sau mai mari.
Inspectorii OJPC Neamț au verificat 4.520 jucării, în valoare totală de 552,5 milioane de lei și au constatat abateri la 852 dintre acestea, a căror valoare era de 103,4 milioane de lei.
Abaterea principală, constatată la 14 dintre agenți economici, a fost aceea că jucăriile au ca țară de proveniență China și au aplicat marcajul european de conformitate CE contrar prevederilor legale. În toate aceste cazuri, nu a putut fi identificat importatorul care are obligația de a urma procedura de evaluare a conformității produselor și aplicarea marcajului național de conformitate de securitate CS. Potrivit prevederilor legale privind asigurarea securității utilizatorilor de jucării, se acceptă aplicarea concomitentă a marcajelor de conformitate CE și CS, pînă la 1 ianuarie 2007.
O altă neregulă sancționată de către inspectorii OJPC a fost aceea că înscrisurile erau cu caractere extrem de mici, greu lizibile, la fel ca și semnele grafice reprezentînd interzicerea utilizării jucăriilor de către copii cu vîrste mai mici de 3 ani.
La patru dintre firme au fost identificate jucării care nu respectă cerințele esențiale de securitate, concretizate prin existența unor muchii ascuțite cu risc de rănire, pistoale cu bile, respectiv lasere cu risc în utilizare, cauzat de construcția acestor jucării.
Ca urmare a abaterilor constatate, inspectorii OJPC au dispus oprirea temporară de la comercializare a 779 jucării, în valoare totală de 101,22 milioane de lei, definitivă - a 73 jucării, de 2,18 milioane de lei, și aplicarea a 14 amenzi totalizînd 31 milioane de lei.

Articol afisat de 1387 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective