Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Agnes Toma - Dinasty, prezență de marcă la Roumanian Fashion Week

Agnes Toma - Dinasty, prezență de marcă la Roumanian Fashion Week

• Alb și Negru a prezentat în cadrul RFW - 2006, manifestare care a vut loc la Iași, pe 27 și 28 mai, o colecție comună Agnes Toma - Dinasty avînd ca personaj central CUPLUL în costum de ceremonie • tema colecției a fost PASIUNEA •

Tema colecției este PASIUNEA, întreaga curgere a colecției propunîndu-și să reconstituie drumul inițiatic al cuplului - condus, animat de PASIUNE - spre dragoste.
Momentul nunții este surprins în ipostaza lui sacră, cosmică. Mirii sînt, astfel, „cei aleși“, unici, investiți cu rolul mesianic de a recompune, prin forța și puritatea dragostei lor ființa atotputernică de la începuturi... Mesajul colecției ar fi că Universul se re-creează cu fiecare cuplu, unic în felul său, atunci cînd acesta caută, experimentează, trăiește și împărtășește MAREA DRAGOSTE.
Văzute din această perspectivă, costumul mirelui și rochia de mireasă nu mai pot fi niște haine oarecare. Creatorul de veșminte pentru cei doi trebuie, la rîndul său, să fie atins de emoția și forța momentului. El participă activ, împreună cu întreaga fire, și de asemenea însuflețit de PASIUNE la crearea costumelor celor doi. Dragostea și creația au, astfel, în comun, PASIUNEA!
„There is nothing new in art except talent“ - colecția Alb și Negru dedicată cuplului nu-și propune să reinventeze roata și nici să revoluționeze domeniul „ceremonie“ (de altfel un domeniu funcționînd după reguli proprii, dar totuși nu în afara modei!). Evoluția se realizează astfel în zona interpretării personale și a nuanței - „toate-s vechi și nouă toate...“.
În realizarea colecției s-a urmărit exploatarea, în cel mai înalt mod, a conceptului de Alb și Negru, care înainte de toate înseamnă contrast: masculin /feminin, înger și demon, lumină și întuneric, yin și yang, etc.: principii antagonice care nasc progres. Contraste care uneori se armonizează... Demersul artistic își propune astfel armonizarea contrastelor, căutarea echilibrului, drumul cuplului spre pasiune și surprinderea momentului în care dragostea triumfă.

FEMEIA ALB și NEGRU

Rochia de mireasă urmărește itinerariul propus de tema colecției - PASIUNEA. În accepția autorilor, elementul feminin este cel care inițiază și dă tonul PASIUNII. Dacă în cazul mirelui costumul înseamnă rigoare - sugerînd asumare, sobrietate și responsabilitate, în cazul miresei în schimb, rochia poate îndrăzni aproape orice fantezie! Ea reprezintă în cuplu ludicul, exuberanța, romantismul, nostalgia timpurilor trecute sau visele copilăriei... Mireasa își asumă propriul rol cu entuziasm și multă creativitate. Rochia de mireasă dă viață viselor și prin acestea, conotații magice
momentului nunții.
Actuala colecție urmărește mireasa în cîteva dintre ipostazele sale definitorii. Astfel, cele trei ipostaze ale feminității care trăiește iubirea au fost delimitate în trei secțiuni distincte: „angels“ (sau femeia angelică, înainte de conștientizarea fiorului iubirii), „sweet sensuality“ (sau femeia narcisistă, senzuală, conștientă de forța feminității ei și amuzată în jocul seducției și provocării) și „hard passion“ (sau femeia prinsă inexorabil în mrejele propriului joc și al destinului, femeia plină de pasiune și îndrăgostită, pregătită pentru marele DA).
„Angels“ cuprinde o secțiune de ținute în alb-fildeș și roz-antique, rochii de mireasă suave, lucrate în mousseline în stil empire, ornamentate fără excese, cu flori de mătase pale de magnolia sau pasmanterii fine.
„Sweet sensuality“ aduce în prim-plan silueta feminină: aceleași mousseline dar tratate altfel, drapate sugestiv, stil Grecia antică,
urmărind linia corpului, înfășurînd și descoperind în același timp, completate de broderii fine lucrate manual în fir argintiu-patinat. Pe alocuri, cromatica și volumele date de tafta vin și conduc spre... „Hard passion“ - cromatica întunecată: bleumarin cu accente de kaki, indigo, nuanțe prăfuite, volume și suprapuneri, totul fixat cu mîna, direct pe corp, în atelier. O arhitectură barocă, greoaie, complicată, în încercarea de a reda sentimente contradictorii și trăiri de mare intensitate. Broderii și dantelă aurie care par vechi, trene și multe excese! Tafta, catifea, brocart, tulle. Pasmanterii scumpe și
mult lucru manual. Totul pentru mireasa care-și împlinește visul!

BĂRBATUL ALB și NEGRU

Bărbatul Alb și Negru este elegant, încrezător și cosmopolit, este un bărbat sofisticat, cu o mai mare atenție asupra aspectului său fizic, asupra detaliilor, și a accesoriilor. Cromatica și linia ținutelor de mire ies din tiparele cu care ne-am obișnuit, definind pe rînd personalitatea diferită a bărbatului contemporan. Formalismul tradițional al ținutelor de ceremonie este înlocuit de o redesenare a siluetei masculine. Linia simplă, ușor cambrată, tinerească, este asociată unor țesături fluide, din lînă cu mătase, de culoarea fildeșului cu accente de roz antique. Stilul clasic readuce imaginea unui bărbat ușor conservator, pentru care un moment atît de important al vieții poate fi conceput doar în clasicul negru și smoking. Brocartul bleumarin asociat cu crem și auriu compune imaginea unui mire sofisticat. Atunci cînd bărbatul iși inițiază succesul, ținutele lui devin mijlocul prin care frumusețea corpului atinge perfecțiunea.

Articol afisat de 7792 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective