Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Canicula continuã sã facã victime

• douã femei care sufereau cu inima au murit rãpuse de caniculã, miercuri, 28 iunie • un bãrbat a murit în aceeaºi zi, în urma unui accident de muncã •

Una dintre cauzele care au provocat miercuri, 28 iunie, decesul a douã nemþence a fost cãldura excesivã care, de cîteva zile, s-a abãtut peste judeþ. Elisabeta Bãlaºa, în vîrstã de 67 de ani, din Roznov, a murit miercuri dimineaþã pe cîmp, în timp ce prãºea. Femeia venise sã o ajute la treabã pe fiica ei care locuieºte în satul Bistriþa, comuna Alexandru cel Bun. Cu toate cã fata sa a încercat sã o convingã cã nu este bine sã meargã pe cîmp pentru cã este foarte cald ºi s-ar putea sã aibã probleme de sãnãtate, femeia a ignorat acest aspect, negîndindu-se nici un minut cã de aici i s-ar putea trage sfîrºitul. Elisabetei Bãlaºa i s-a fãcut rãu, a cãzut din picioare ºi a murit, fãrã sã aibã pe nimeni prin jur care sã îi poatã da mãcar o canã cu apã sau sã cheme Salvarea. Mai pe searã, cînd fiica sa a vãzut cã femeia nu mai vine acasã, s-a dus dupã ea ºi a gãsit-o moartã. Fiind sesizaþi despre faptul cã Elisabeta Bãlaºa a fost gãsitã decedatã pe cîmp, lucrãtorii Postului de Poliþie Alexandru cel Bun s-au deplasat la faþa locului ºi au constatat cã sexagenara nu prezent urme de violenþã. Corpul neînsufleþit a fost transportat la Serviciul Medicinã Legalã Neamþ. Necropsia efectuatã, ieri, de cãtre legiºtii nemþeni a arãtat cã aceasta suferea de afecþiuni cardiace, avînd distrofie de miocard.
O altã femeie cãreia canicula i-a fost fatalã, în aceeaºi zi, a fost Maria Romilã, în vîrstã de 52 de ani, din Piatra Neamþ, care era angajatã la SC Confinex din aceeaºi localitate, pe post de confecþionerã. Femeii i s-a fãcut rãu la serviciu, în timp ce lucra ºi s-a dus, la un moment dat, la toaletã. Sesizînd cã aceasta nu se mai întoarce, colegele s-au dus dupã ea, intuind cã s-a întîmplat ceva rãu. Au gãsit-o cãzutã cu faþa în jos, în stare de inconºtienþã, iar lîngã ea, un chiºtoc de þigarã.
Femeia a fost transportatã la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, dar, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvatã. Necropsia efectuatã, ieri, de cãtre medicii legiºti a stabilit cã decesul Mariei Romila a fost provocat de o rupturã de cord. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Popescu, ºeful Inspectoratului Teritorial de Muncã, deºi moartea femeii a survenit cînd aceasta se afla la serviciu, avînd în vedere rezultatul necropsiei, evenimentul nu poate fi considerat accident de muncã.
Un alt deces, înregistrat în aceeaºi zi, a fost provocat de un grav accident de muncã petrecut pe raza Ocolului Silvic Roman. Victor Imbrea, în vîrstã de 38 de ani, din localitate, angajat ca tractorist la societatea Dorin Forest, a murit strivit de tractorul încãrcat cu buºteni, care s-a rãsturnat peste el. Bãrbatul a fost transportat la Spitalul Roman, dar nu a mai putut fi salvat. Bãrbatul avea o vechime în muncã de 16 ani, era cãsãtorit ºi avea un copil.

Articol afisat de 1514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective