Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Proiectul Agapia a „captat“ interesul serviciilor secrete

Proiectul Agapia a „captat“ interesul serviciilor secrete

• ofiþerii serviciilor secrete au plecat pe urmele ziariºtilor de la „Monitorul de Neamþ“, serialul despre investiþia de la Agapia stîrnindu-le interesul • informaþiile publicate în cotidianul nostru constituie punct de plecare în anchetele lor •

Ofiþeri ai serviciilor secrete din Neamþ au purces la culegerea de informaþii vizavi de investiþia de milioane de euro de la Mãnãstirea Agapia. Iar acest lucru s-a întîmplat la puþin timp dupã ce în „Monitorul de Neamþ“ au apãrut mai multe articole în care era prezentatã situaþia, deloc roz, de la Agapia. Astfel, din surse demne de încredere, am aflat cã articolele de presã cu pricina au dus la declanºarea unui adevãrat taifun în cercul celor care lucreazã (pe bani mulþi ce-i drept) cu informaþiile. Cauza: de ce a trebuit sã aparã întîi în presã situaþia de la comuna Agapia ºi nu în rapoartele de specialitate ale ofiþerilor? Pentru a nu fi prinºi pe picior greºit, anchetatorii au început sã strîngã informaþii pentru a le înainta, mai departe, la Bucureºti. Cu siguranþã cã aceste investigaþii vor arãta ce s-a întîmplat cu proiectul de la Agapia, mai ales cã accesul la informaþii este mult mai uºor în cazul celor care activeazã în structurile secrete. Astfel stînd lucrurile, sîntem convinºi cã Bruxelles-ul va primi un raport complet privind modul în care au fost cheltuite fondurile pentru rebilitarea zonei turistice Mãnãstirea Agapia. Pentru o documentare cît mai exactã, le recomandãm celor interesaþi de acest subiect sã acceseze arhiva paginii de net a ziarului nostru (www.monitorulneamt.ro).
Reamintim cã „Monitorul de Neamþ“ a redat în ample articole modul în care se deruleazã proiectul „Reabilitarea zonei turistice a Mãnãstirii Agapia“. Aspectele constatate pe teren au arãtat cã proiectul este departe de a fi finalizat, chiar dacã termenul limitã, 9 iulie 2006, a fost depãºit. Nici unul dintre obiectivele vizate nu a fost finalizat, iar reprezentanþii Delegaþiei Uniciunii Europene în România, care au vizitat zona, s-au arãtat nemulþumiþi de modul în care se executã lucrãrile. Ca urmare a acestui lucru, aspectele constatate vor fi raportate la Bruxelles, lucru nu tocmai plãcut. ªi asta pentru cã la mijloc este vorba de bani europeni (Phare - 3.190.148 euro, Fondul Naþional - 1.063.223 euro ºi Primãria Agapia-531.611 euro).
Antreprenorul general al lucrãrii este firma Diekat SA, iar consultant - firma spaniolã Inocsa Ingenieria SA. Cu toate acestea, lucrãrile au fost executate în subantreprizã de diverse societãþi comerciale, majoritatea necunoscute în domeniul construcþiilor.

Articol afisat de 1892 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective