Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Proiectul Agapia a „captat“ interesul serviciilor secrete

Proiectul Agapia a „captat“ interesul serviciilor secrete

• ofi´┐Żerii serviciilor secrete au plecat pe urmele ziari´┐Żtilor de la „Monitorul de Neam´┐Ż“, serialul despre investi´┐Żia de la Agapia st´┐Żrnindu-le interesul • informa´┐Żiile publicate ´┐Żn cotidianul nostru constituie punct de plecare ´┐Żn anchetele lor •

Ofi´┐Żeri ai serviciilor secrete din Neam´┐Ż au purces la culegerea de informa´┐Żii vizavi de investi´┐Żia de milioane de euro de la M´┐Żn´┐Żstirea Agapia. Iar acest lucru s-a ´┐Żnt´┐Żmplat la pu´┐Żin timp dup´┐Ż ce ´┐Żn „Monitorul de Neam´┐Ż“ au ap´┐Żrut mai multe articole ´┐Żn care era prezentat´┐Ż situa´┐Żia, deloc roz, de la Agapia. Astfel, din surse demne de ´┐Żncredere, am aflat c´┐Ż articolele de pres´┐Ż cu pricina au dus la declan´┐Żarea unui adev´┐Żrat taifun ´┐Żn cercul celor care lucreaz´┐Ż (pe bani mul´┐Żi ce-i drept) cu informa´┐Żiile. Cauza: de ce a trebuit s´┐Ż apar´┐Ż ´┐Żnt´┐Żi ´┐Żn pres´┐Ż situa´┐Żia de la comuna Agapia ´┐Żi nu ´┐Żn rapoartele de specialitate ale ofi´┐Żerilor? Pentru a nu fi prin´┐Żi pe picior gre´┐Żit, anchetatorii au ´┐Żnceput s´┐Ż str´┐Żng´┐Ż informa´┐Żii pentru a le ´┐Żnainta, mai departe, la Bucure´┐Żti. Cu siguran´┐Ż´┐Ż c´┐Ż aceste investiga´┐Żii vor ar´┐Żta ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat cu proiectul de la Agapia, mai ales c´┐Ż accesul la informa´┐Żii este mult mai u´┐Żor ´┐Żn cazul celor care activeaz´┐Ż ´┐Żn structurile secrete. Astfel st´┐Żnd lucrurile, s´┐Żntem convin´┐Żi c´┐Ż Bruxelles-ul va primi un raport complet privind modul ´┐Żn care au fost cheltuite fondurile pentru rebilitarea zonei turistice M´┐Żn´┐Żstirea Agapia. Pentru o documentare c´┐Żt mai exact´┐Ż, le recomand´┐Żm celor interesa´┐Żi de acest subiect s´┐Ż acceseze arhiva paginii de net a ziarului nostru (www.monitorulneamt.ro).
Reamintim c´┐Ż „Monitorul de Neam´┐Ż“ a redat ´┐Żn ample articole modul ´┐Żn care se deruleaz´┐Ż proiectul „Reabilitarea zonei turistice a M´┐Żn´┐Żstirii Agapia“. Aspectele constatate pe teren au ar´┐Żtat c´┐Ż proiectul este departe de a fi finalizat, chiar dac´┐Ż termenul limit´┐Ż, 9 iulie 2006, a fost dep´┐Żit. Nici unul dintre obiectivele vizate nu a fost finalizat, iar reprezentan´┐Żii Delega´┐Żiei Uniciunii Europene ´┐Żn Rom´┐Żnia, care au vizitat zona, s-au ar´┐Żtat nemul´┐Żumi´┐Żi de modul ´┐Żn care se execut´┐Ż lucr´┐Żrile. Ca urmare a acestui lucru, aspectele constatate vor fi raportate la Bruxelles, lucru nu tocmai pl´┐Żcut. ´┐Żi asta pentru c´┐Ż la mijloc este vorba de bani europeni (Phare - 3.190.148 euro, Fondul Na´┐Żional - 1.063.223 euro ´┐Żi Prim´┐Żria Agapia-531.611 euro).
Antreprenorul general al lucr´┐Żrii este firma Diekat SA, iar consultant - firma spaniol´┐Ż Inocsa Ingenieria SA. Cu toate acestea, lucr´┐Żrile au fost executate ´┐Żn subantrepriz´┐Ż de diverse societ´┐Ż´┐Żi comerciale, majoritatea necunoscute ´┐Żn domeniul construc´┐Żiilor.

Articol afisat de 1913 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective