Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Întîlnire de suflet a pensionarilor de la poalele Cetãþii

Întîlnire de suflet a pensionarilor de la poalele Cetãþii

• cîþiva pensionari, nãscuþi în luna iulie, au fost sãrbãtoriþi în cadru festiv

Sindicatul pensionarilor din Tîrgu Neamþ, cu implicarea primãriei locale, a organizat, duminicã dupã-amiazã, la Casa Culturii, o festivitate dedicatã persoanelor de vîrsta a treia din frumoasa aºezare de pe malul Ozanei.
ÃŽn prima parte a manifestãrii, în faþa a peste o sutã de participanþi, primarul Decebal Arnãutu a vorbit despre rolul pe care îl prezintã în societate ºi familie oamenii ajunºi la vîrsta senectuþii. „Mi-i tare drag sã vin la întîlnire cu dumneavoastrã ºi, în calitate de primar ºi de om, vreau sã fiu loial în tot ceea ce fac ºi gîndesc ºi mã întristez cînd nu reuºesc sã rezolv toate problemele cu care vã confruntaþi. Sînteþi oameni în care viaþa vibreazã ºi vã place sã vã întîlniþi, uitînd de grijile cotidiene, dupã cum vã simt prezenþi la toate evenimentele urbei. ÃŽn curînd, sînteþi aºteptaþi la sãrbãtorirea Imnului Naþional, ca ºi la acþiunea de salvare a transportului feroviar din Tîrgu Neamþ. De asemenea, ne dorim sã participaþi ºi la întîmpinarea unui septuagenar francez din oraºul înfrãþit, St. Just St. Rambet, care a pornit pe jos încã din martie ºi va ajunge, peste puþin timp, la noi“, a declarat primarul Arnãutu.
Serafim Lungu (foto), preºedintele Sindicatului Pensionarilor din Tîrgu Neamþ, a vorbit despre rolul pe care îl are organizaþia pe care o conduce: „Doar uniþi ne putem exprima doleanþele ºi nemulþumirile, putem sã luptãm pentru a ne apãra drepturile. Doresc sã ºtie ºi alþi pensionari, care ne privesc cu îndoialã, cã sindicatul nu e o sursã de cîºtig material, ci doar de cîºtig moral“. Constantin Creþu, vicepreºedinte al sindicatului tîrgnemþean a trecut în revistã cele mai frumoase ºi importante activitãþi de club ale pensionarilor, precum excursii în þarã, concursuri, diverse momente festive, cele mai apreciate fiind cele de sãrbãtorire împreunã a zilelor de naºtere a membrilor de sindicat, obicei care s-a perpetuat lunã de lunã, începînd cu decembrie 2005.
Prezent la aceastã întîlnire a fost ºi dr. Florin Gaftar, membru activ al sindicatului ºi „medicul fãrã de arginþi“, care oferã consultaþii gratuite pensionarilor membri de sindicat. „Nu cedaþi vîrstei, nu vã abandonaþi singuri, nu vã speriaþi, nu vã obiºnuiþi sã vã conducã trupul dacã-l simþiþi slãbit, nu lãsaþi creierul sã lîncezeascã“, au fost cîteva din cuvintele sale de îndemn ºi de încurajare.

„Mã bucur cã la Tîrgu Neamþ s-a creat o organizaþie serioasã“

Gheorghe Vadana, preºedintele Sindicatului Judeþean, a transmis participanþilor: „Sã nu ne blazãm, sã convingem ºi pe alþii sã intre în sindicat, sã ne putem apãra drepturile. Mã bucur cã la Tîrgu Neamþ s-a creat o organizaþie serioasã, cã vã întîlniþi, cã vã respectaþi, cã aveþi oameni de suflet care vã ascultã ºi vã sprijinã, cã primarul este mereu printre dumneavoastrã ºi puteþi intra oricînd în biroul sãu fãrã sã faceþi anticamerã“. ÃŽn acest cadru, a fost anunþatã ºi înlocuirea vicepreºedintelui sindicatului, dr. Victor Balaboi (retras din funcþie din motive personale) cu Gheorghe Tãrãboanþã, tînãr pensionar activ, inimos ºi altruist, dupã cum a fost caracterizat.
Partea a doua a manifestãrii de la Tîrgu Neamþ s-a desfãºurat în sala de festivitãþi a Casei Culturii, înnobilatã cu o frumoasã expoziþie de tablouri pe sticlã a cunoscutului pictor tîrgnemþean, profesorul pensionar Mihai Cuºmir. Întîlnirea pensionarilor de la Tîrgu Neamþ s-a încheiat cu sãrbãtorirea unui numãr de 14 pensionari nãscuþi în luna iulie, aceºtia fiind felicitaþi ºi îmbrãþiºaþi, pe rînd, de cãtre primarul Arnãutu. Primul strigat a fost Serafim Lungu (nãscut pe 18 iulie), urmat de Gheorghe Tãrãboanþã, Alexandru Lecuºescu, Neculai Vrînceanu, Elena Tãrãboanþã, Catinca Stoian, Elena Lecuºescu, Ecaterina Muraru, Elena Stîngu, Doniþa Macovei, Virginia Luca, Silvia Tofan, Eugenia Metenciuc, Ana Oancea. Pînã seara, pensionarii tîrgnemþeni au petrecut în faþa meselor încãrcate cu gustãri, vin, bere ºi rãcoritoare din belºug, muzicã instrumentalã ºi vocalã, toate acestea fiind asigurate de Primãria Tîrgu Neamþ, firmele Civitas, Consumcoop, Mirofor, Procom ºi, nu în ultimul rînd, de conducerea Casei Culturii care, ca de fiecare datã, s-a dovedit a fi gazdã primitoare a manifestãrilor de suflet ale pensionarilor.

Articol afisat de 1782 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Maria STUPCANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective