Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 27 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aproape 500 de locuri disponibile pentru clasa a IX-a, în Neamþ

Aproape 500 de locuri disponibile pentru clasa a IX-a, în Neamþ

• absolvenþi de opt clase, rãmaºi deocamdatã pe tuºã, nu sînt mai mult de 200 în judeþ

Clasele a IX-a create în liceele ºi ºcolile de arte ºi meserii nemþene nu se vor ocupa în viitorul an ºcolar, dat fiind faptul cã pentru circa 500 de locuri disponibile, în momentul de faþã, nu mai sînt decît vreo 200 de absolvenþi de clasa a VIII-a. Aceastã situaþie a apãrut dupã cea de-a doua repartizare computerizatã, care a avut loc la începutul acestei sãptãmîni. Absolvenþii de clasa a VIII-a - care nu au reuºit sã intre, pînã acum, în clasa a IX-a pentru a-ºi continua studiile - mai au o ºansã. Reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Judeþean vor sã facã în aºa fel încît „sã lege cartea de gard“ cît mai puþini copii care au fãcut, pînã acum, opt clase. ÃŽn momentul de faþã, mai sînt libere 2 locuri în învãþãmînt liceal - la Colegiul Naþional „Roman Vodã“. La Colegiu Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamþ - la ªcoala de Arte ºi Meserii (SAM), mai sînt libere 3 locuri la profilul chimie industrialã, 9 la construcþii, instalaþii ºi lucrãri publice, 6 la industria textilã ºi pielãrie ºi 1 la electronicã ºi automatizãri. La Colegiul Tehnic Piatra Neamþ - SAM - sînt 20 de locuri la profilul silviculturã ºi 39 la fabricarea produselor din lemn. La Grupul ªcolar „Dimitrie Leonida“ Piatra Neamþ, învãþãmînt liceal, profil tehnic, mai sînt 15. La Grupul ªcolar „Mihail Sadoveanu“ Borca - SAM - ar mai trebui ocupate 13 locuri la fabricarea produselor din lemn, 17 la industria textilã ºi pielãrie, iar în învãþãmîntul liceal mai sînt 6 locuri disponibile - la resurse naturale ºi protecþia mediului. Grupul ªcolar Agricol „Ion Ionescu de la Brad“ din Horia poate primi la liceu încã 24 de elevi, la profilul resurse naturale ºi protecþia mediului, precum ºi 47 la ºcoala de arte ºi meserii, profil agriculturã.
La Grupul ªcolar Roznov, la liceu, mai sînt libere 15 locuri la clasa de filologie ºi 31 la matematicã - informaticã, iar la SAM, în aceeaºi unitate ºcolarã - sînt 7 la construcþii, instalaþii ºi lucrãri publice, 8 la silviculturã ºi 40 la fabricarea produselor din lemn.
Grupul ªcolar Bicaz mai are de acoperit 13 locuri la liceu, profilul ºtiinþe ale naturii, 5 la matematicã - informaticã, 7 la cel tehnic ºi 15 la filologie. ªcoala cu clasele I - VIII Adjudeni Tãmãºeni - SAM, profil mecanicã, mai are 3 locuri libere, iar la industrie textilã ºi pielãrie - 7. ªcoala cu clasele I-VIII Nisiporeºti Boteºti - SAM dispune de 2 locuri la profilul industrie textilã ºi pielãrie. ªcoala de arte ºi meserii Alexandru Podoleanu din Podoleni are neocupate 17 locuri la profilul fabricarea produselor din lemn. SAM „Gheorghe Pãtraºcu“ din Buruieneºti Doljeºti mai are libere 5 la mecanicã ºi 7 la industria textilã ºi pielãrie. SAM „Ion Creangã“ din Pipirig mai aºteaptã 3 ocupanþi la industria textilã ºi pielãrie, iar cea din Bodeºti - 7, la acelaºi profil. ªcoala de arte ºi meserii Grinþieº mai are 13 locuri libere la profilul turism ºi alimentaþie, cea din Ion Creangã - 6 la mecanicã. ªcoala din Oniceni a rãmas cu 21 neocupate la profilul agriculturã, ªcoala de arte ºi meserii Pînceºti - cu 14 la fabricarea produselor din lemn ºi, la acelaºi profil, mai are 24 de locuri libere ªcoala din Tarcãu. ªcoala de arte ºi meserii Valea Ursului mai are libere 11 locuri la fabricarea produselor din lemn ºi 2 la industria textilã ºi pielãrie.

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective