Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemþenii, înºelaþi de E.ON ?

Nemþenii, înºelaþi de E.ON ?

• zeci de nemþeni, nemulþumiþi de modul în care se desfãºoarã relaþia contractualã dintre ei ºi E.ON au fãcut reclamaþii la OJPC Neamþ • cei mai mulþi dintre nemulþumiþi sînt convinºi cã au plãtit de douã ori aceeaºi cantitate de energie facturatã • distribuitorul de energie electricã susþine cã a schimbat modul de tarifare •

Numeroºi nemþeni sînt nemulþumiþi în ceea ce priveºte modalitatea de facturare a energiei electrice consumate, precum ºi de felul în care decurge relaþia contractualã dintre ei, în calitate de consumatori, ºi societatea E.ON Moldova. Drept dovadã, inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor Neamþ au primit, de la începutul anului, pînã acum, zeci de reclamaþii de la abonaþi ai societãþii distribuitoare de energie electricã. Aceºtia susþin cã au fost înºelaþi, în perioada noiembrie 2005-mai 2006, fiindu-le facturat de douã ori acelaºi consum, adicã acelaºi numãr de kilowaþi. Reclamaþii la OJPC fac ºi nemþenii care nu înþeleg desfãºurãtorul de pe factura emisã de E.ON.
În consecinþã, inspectorii acestei instituþii au mers la sediul E.ON Neamþ, pentru a efectua o analizã a modului de facturare a energiei electrice, precum ºi pentru explicarea pe puncte a calculelor de pe facturã. Aceºtia au mai avut în vedere ºi depistarea greºelilor de facturare, pentru ca, acolo unde ar fi fost cazul, sã fie restituitã consumatorului suma plãtitã în plus faþã de tariful perceput de E.ON Moldova.
Conform unor decizii luate la nivelul Companiei E.ON Moldova, începînd cu data de 1 noiembrie 2005 pot plãti la tarif social energia consumatã numai persoanele care au un venit net lunar mai mic decît salariul brut pe economie. Nemþenii care au avut contract cu E.ON la tarif social ar fi trebuit ca, pînã la data de 30 aprilie 2006, sã prezinte do-cumentele necesare pentru a rãmîne la acest tip de contract. Începînd cu 31 mai 2006, s-a trecut (pentru toþi consumatorii care au prezentat actele necesare) de la tariful social la cel standard cu abonament, recalculat de la data de 1 noiembrie 2005. Cu factura de regularizare la 6 luni s-a achitat energia consumatã la tarif social. Prin a doua facturã, s-a calculat diferenþa de preþ (pentru aceeaºi perioadã) de la tarif social la tarif standard cu abonament, rezultînd diferenþa de platã.
Pentru a clarifica situaþia, dacã sînt consumatori beneficiari ai tarifului social, ei trebuie sã se prezinte la E.ON Moldova Piatra Neamt, cu documentele necesare (ade-verinþã de venit lunar, copie dupã documentul de proprietate, copie dupã buletin/ carte de identitate).
În primele ºapte luni ale anului, la OJPC Neamþ au fost înregistrate 295 de sesizãri ºi reclamaþii din partea nemþenilor nemulþumiþi de calitatea diverselor produse. Cele mai multe dintre acestea, mai exact 127, vizau prestãrile de servicii. Alþi 113 dintre reclamanþi acuzau calitatea produselor alimentare, iar 55 se plîngeau de calitatea celor nealimentare. Din 295 de reclamaþii înregistrate, au fost cercetate 279, din care 177 au fost considerate întemeiate, iar 83 fãrã fundament. 19 reclamaþii nu au putut fi soluþionate, deoarece au lipsit elementele necesare cercetãrii.

Articol afisat de 2579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective