Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemțenii, înșelați de E.ON ?

Nemțenii, înșelați de E.ON ?

• zeci de nemțeni, nemulțumiți de modul în care se desfășoară relația contractuală dintre ei și E.ON au făcut reclamații la OJPC Neamț • cei mai mulți dintre nemulțumiți sînt convinși că au plătit de două ori aceeași cantitate de energie facturată • distribuitorul de energie electrică susține că a schimbat modul de tarifare •

Numeroși nemțeni sînt nemulțumiți în ceea ce privește modalitatea de facturare a energiei electrice consumate, precum și de felul în care decurge relația contractuală dintre ei, în calitate de consumatori, și societatea E.ON Moldova. Drept dovadă, inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț au primit, de la începutul anului, pînă acum, zeci de reclamații de la abonați ai societății distribuitoare de energie electrică. Aceștia susțin că au fost înșelați, în perioada noiembrie 2005-mai 2006, fiindu-le facturat de două ori același consum, adică același număr de kilowați. Reclamații la OJPC fac și nemțenii care nu înțeleg desfășurătorul de pe factura emisă de E.ON.
În consecință, inspectorii acestei instituții au mers la sediul E.ON Neamț, pentru a efectua o analiză a modului de facturare a energiei electrice, precum și pentru explicarea pe puncte a calculelor de pe factură. Aceștia au mai avut în vedere și depistarea greșelilor de facturare, pentru ca, acolo unde ar fi fost cazul, să fie restituită consumatorului suma plătită în plus față de tariful perceput de E.ON Moldova.
Conform unor decizii luate la nivelul Companiei E.ON Moldova, începînd cu data de 1 noiembrie 2005 pot plăti la tarif social energia consumată numai persoanele care au un venit net lunar mai mic decît salariul brut pe economie. Nemțenii care au avut contract cu E.ON la tarif social ar fi trebuit ca, pînă la data de 30 aprilie 2006, să prezinte do-cumentele necesare pentru a rămîne la acest tip de contract. Începînd cu 31 mai 2006, s-a trecut (pentru toți consumatorii care au prezentat actele necesare) de la tariful social la cel standard cu abonament, recalculat de la data de 1 noiembrie 2005. Cu factura de regularizare la 6 luni s-a achitat energia consumată la tarif social. Prin a doua factură, s-a calculat diferența de preț (pentru aceeași perioadă) de la tarif social la tarif standard cu abonament, rezultînd diferența de plată.
Pentru a clarifica situația, dacă sînt consumatori beneficiari ai tarifului social, ei trebuie să se prezinte la E.ON Moldova Piatra Neamt, cu documentele necesare (ade-verință de venit lunar, copie după documentul de proprietate, copie după buletin/ carte de identitate).
În primele șapte luni ale anului, la OJPC Neamț au fost înregistrate 295 de sesizări și reclamații din partea nemțenilor nemulțumiți de calitatea diverselor produse. Cele mai multe dintre acestea, mai exact 127, vizau prestările de servicii. Alți 113 dintre reclamanți acuzau calitatea produselor alimentare, iar 55 se plîngeau de calitatea celor nealimentare. Din 295 de reclamații înregistrate, au fost cercetate 279, din care 177 au fost considerate întemeiate, iar 83 fără fundament. 19 reclamații nu au putut fi soluționate, deoarece au lipsit elementele necesare cercetării.

Articol afisat de 2306 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective