Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Farmexpo 2006“, începutul unei tradiții la Piatra Neamț

„Farmexpo 2006“, începutul unei tradiții la Piatra Neamț

• manifestarea va avea loc în fiecare an, în prima sîmbătă de după Sfînta Maria • la final, TCE 3 Brazi va oferi tututor participanților un picnic • „trebuie să aducem municipiul Piatra Neamț în centrul atenției“, a promis Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț •

Organizatorii primei ediții a manifestării expoziționale Farmexpo 2006, care va avea loc în perioada 19-20 august 2006, au lansat oficial acțiunea, care se dorește a fi una de amploare, un punct de atracție pentru toți, dar mai ales pentru specialiștii din agricultură și zootehnie. După ce, inițial, a fost amînată din cauza restricțiilor cauzate de gripa aviară, „Farmexpo 2006“ va avea, totuși, loc la Baza Hipică din Piatra Neamț. „Dorim să facem o acțiune care să rămînă tradiție, în prima sîmbătă după Sfînta Maria. Avînd în vedere importanța acestor activități în structura economică a județului, o expoziție pe profil zootehnic este mai mult decît necesară. Firma TCE 3 Brazi va asigura partea financiară și suportul logistic. În cadrul acestor manifestări, se va organiza și Ziua Fermierului și vor fi cinstiți cei care au avut o contribuție în dezvoltarea acestui sector din județul nostru. Trebuie să recunoaștem performanța, iar TCE 3 Brazi a adus și menține performanța în domeniul agricol. Are măsura responsabilității și față de comunitatea din care face parte“, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii. CCI Neamț, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Neamț, precum și societatea TCE Trei Brazi, Baza Hipică și Romexpo și-au dat mîna pentru a pune bazele primului tîrg de profil care se adresează, în principal, agricultorilor și celor din domeniul creșterii animalelor. Cei care s-au ocupat de buna desfășurare a evenimentului încearcă să facă din această expoziție un punct de interes pentru mai multe categorii de persoane, publicul țintă fiind, totuși, crescătorii de animale. Se intenționează atragerea tinerilor și copiilor în acest domeniu, organizînd evenimente speciale dedicate educației, prin grija față de animale. Pentru buna desfășurare a manifestării, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ care, în acest an, serbează 20 de ani de la înființare, a fost stabilită ca zonă de desfășurare.

Paletă variată de manifestări

Vor avea loc prezentări de animale, pe specii și rase, cu selectarea și premierea exemplarelor reprezentative, se va sărbători Ziua Fermierului, expoziții de echipamente, tehnologii și medicamente pentru sănătatea și creșterea animalelor. „Neamțul este recunoscut ca județ cu pondere în agricultură și creșterea animalelor, iar Piatra Neamț merită să arate lumii ce are și să facă o sărbătoare din asta. Cu ocazia Zilei Fermierului, îi vom sărbători pe cei din domeniu care au avut o contribuție importantă, precum și firmele care au avut aport în dezvoltarea agriculturii“, a spus medicul Vasile Pachițanu, de la firma TCE 3 Brazi.
Agricultorii și crescătorii de animale vor participa la seminarii cu lectori specialiști din Austria, SUA, de la Facultatea de Zootehnie din Iași și de la Direcția Agricolă Neamț. În ultima zi, duminică, 20 august, de firma TCE 3 Brazi va oferi un picnic. „Farmexpo“ va avea atît un caracter profesional, prin seminariile, prezentările de animale organizate și alte acțiuni, cît și unul educațional, prin stimularea interesului copiilor pentru acest domeniu. Vor fi aduse, în atenția publicului, dotări de ultimă generație, echipamente veterinare, vaccinuri și medicamente. Pe lîngă standurile tradiționale, vor mai fi prezente, cu produsele lor, firme de consultanță în agricultură. „Nu am urmărit să fiu președintele Camerei de Comerț, dar, dacă am fost ales, voi face treabă. Trebuie să aducem municipiul Piatra Neamț în centrul atenției, să devină o destinație. Nu putem rămîne dependenți de luna august, cînd vin cu bani cei care lucrează în străinătate. Trebuie să facem ceva, iar pentru un astfel de eveniment îți trebuie curaj. Nu e ca și cum ai expune mobilă sau flori. Pentru transportul de animale e nevoie de avize, de aprobări și de multă muncă“, a adăugat Mihai Apopii.

Articol afisat de 1340 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective