Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Farmexpo 2006“, începutul unei tradiþii la Piatra Neamþ

„Farmexpo 2006“, începutul unei tradiþii la Piatra Neamþ

• manifestarea va avea loc în fiecare an, în prima sîmbãtã de dupã Sfînta Maria • la final, TCE 3 Brazi va oferi tututor participanþilor un picnic • „trebuie sã aducem municipiul Piatra Neamþ în centrul atenþiei“, a promis Mihai Apopii, preºedintele Camerei de Comerþ ºi Industrie Neamþ •

Organizatorii primei ediþii a manifestãrii expoziþionale Farmexpo 2006, care va avea loc în perioada 19-20 august 2006, au lansat oficial acþiunea, care se doreºte a fi una de amploare, un punct de atracþie pentru toþi, dar mai ales pentru specialiºtii din agriculturã ºi zootehnie. Dupã ce, iniþial, a fost amînatã din cauza restricþiilor cauzate de gripa aviarã, „Farmexpo 2006“ va avea, totuºi, loc la Baza Hipicã din Piatra Neamþ. „Dorim sã facem o acþiune care sã rãmînã tradiþie, în prima sîmbãtã dupã Sfînta Maria. Avînd în vedere importanþa acestor activitãþi în structura economicã a judeþului, o expoziþie pe profil zootehnic este mai mult decît necesarã. Firma TCE 3 Brazi va asigura partea financiarã ºi suportul logistic. ÃŽn cadrul acestor manifestãri, se va organiza ºi Ziua Fermierului ºi vor fi cinstiþi cei care au avut o contribuþie în dezvoltarea acestui sector din judeþul nostru. Trebuie sã recunoaºtem performanþa, iar TCE 3 Brazi a adus ºi menþine performanþa în domeniul agricol. Are mãsura responsabilitãþii ºi faþã de comunitatea din care face parte“, a declarat preºedintele Camerei de Comerþ ºi Industrie Neamþ, Mihai Apopii. CCI Neamþ, Consiliul Judeþean Neamþ, Primãria Piatra Neamþ, Direcþia pentru Agriculturã ºi Dezvoltare Ruralã Neamþ, precum ºi societatea TCE Trei Brazi, Baza Hipicã ºi Romexpo ºi-au dat mîna pentru a pune bazele primului tîrg de profil care se adreseazã, în principal, agricultorilor ºi celor din domeniul creºterii animalelor. Cei care s-au ocupat de buna desfãºurare a evenimentului încearcã sã facã din aceastã expoziþie un punct de interes pentru mai multe categorii de persoane, publicul þintã fiind, totuºi, crescãtorii de animale. Se intenþioneazã atragerea tinerilor ºi copiilor în acest domeniu, organizînd evenimente speciale dedicate educaþiei, prin grija faþã de animale. Pentru buna desfãºurare a manifestãrii, Baza Hipicã „Virgil Bãrbuceanu“ care, în acest an, serbeazã 20 de ani de la înfiinþare, a fost stabilitã ca zonã de desfãºurare.

Paletã variatã de manifestãri

Vor avea loc prezentãri de animale, pe specii ºi rase, cu selectarea ºi premierea exemplarelor reprezentative, se va sãrbãtori Ziua Fermierului, expoziþii de echipamente, tehnologii ºi medicamente pentru sãnãtatea ºi creºterea animalelor. „Neamþul este recunoscut ca judeþ cu pondere în agriculturã ºi creºterea animalelor, iar Piatra Neamþ meritã sã arate lumii ce are ºi sã facã o sãrbãtoare din asta. Cu ocazia Zilei Fermierului, îi vom sãrbãtori pe cei din domeniu care au avut o contribuþie importantã, precum ºi firmele care au avut aport în dezvoltarea agriculturii“, a spus medicul Vasile Pachiþanu, de la firma TCE 3 Brazi.
Agricultorii ºi crescãtorii de animale vor participa la seminarii cu lectori specialiºti din Austria, SUA, de la Facultatea de Zootehnie din Iaºi ºi de la Direcþia Agricolã Neamþ. ÃŽn ultima zi, duminicã, 20 august, de firma TCE 3 Brazi va oferi un picnic. „Farmexpo“ va avea atît un caracter profesional, prin seminariile, prezentãrile de animale organizate ºi alte acþiuni, cît ºi unul educaþional, prin stimularea interesului copiilor pentru acest domeniu. Vor fi aduse, în atenþia publicului, dotãri de ultimã generaþie, echipamente veterinare, vaccinuri ºi medicamente. Pe lîngã standurile tradiþionale, vor mai fi prezente, cu produsele lor, firme de consultanþã în agriculturã. „Nu am urmãrit sã fiu preºedintele Camerei de Comerþ, dar, dacã am fost ales, voi face treabã. Trebuie sã aducem municipiul Piatra Neamþ în centrul atenþiei, sã devinã o destinaþie. Nu putem rãmîne dependenþi de luna august, cînd vin cu bani cei care lucreazã în strãinãtate. Trebuie sã facem ceva, iar pentru un astfel de eveniment îþi trebuie curaj. Nu e ca ºi cum ai expune mobilã sau flori. Pentru transportul de animale e nevoie de avize, de aprobãri ºi de multã muncã“, a adãugat Mihai Apopii.

Articol afisat de 1610 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective