Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Scoºi din gunoaie cu buldozerele

Scoºi din gunoaie cu buldozerele

Romaºcanii care locuiesc în Cartierul Muncitoresc au fost, marþi, 1 august, „scoºi din mormanele de gunoi“ cu ajutorul buldozerelor, de cãtre angajaþii SC Rossal. Culmea este cã, în timp ce gunoiul trona aruncat peste tot, unele containere de la punctul gospodãresc erau goale. Lîngã pubele gãseai tot felul de mizerii, resturi menajere, moloz, teracotã, ambalaje de carton ºi recipiente din plastic. „Oamenii nu au nici cea mai elementarã educaþie în privinþa traiului în comun. Toatã ziua vin ºi ne agreseazã verbal, unii dintre ei chiar dupã ce «au luat o þuicã». Sîntem «paratrãznete pentru nervii lor», nici nu ºtiþi ce urît ne vorbesc. Totuºi, încercãm sã le aducem la cunoºtinþã reglementãrile privind modul cum trebuie sã procedeze în cazul deºeurile provenite din construcþii, pentru care trebuie fãcut un contract separat cu Rossal, iar acestea trebuie prezentate în saci, separati de restul gunoiului“, a declarat Agripina Sadici, administratorul Asociaþiei nr. 49. La fel trebuie sã procedeze ºi societãþile comerciale, care trebuie sã aducã gunoiul sortat, separat ambalajele, recipientele de plastic etc. Reprezentanþii proprietarilor au participat la instruiri la primãrie, în care li s-au prezentat aceste aspecte. Cu acelaºi prilej, societatea de salubritate a pus la dispoziþia asociaþiilor materiale propagandistice, afiºate la blocurile din municipiu, în care era prezentat modul de sancþionare a celor care încalcã legea privind depozitarea deºeurilor. „Amenzile pentru contravenienþi se cifreazã la sume cuprinse între 5 ºi 25 milioane de lei vechi, conform hotãrîrii Consiliului Local. Am mai avut acþiuni organizate împreunã cu Poliþia Comunitarã, cînd au fost sancþionaþi cei ce au încãlcat legea, iar aceste acþiuni vor continua“, a declarat Ionel Ciocan, director SC Rossal.
Cartierul Muncitoresc nu este singura zonã din oraº scufundatã sub munþi de gunoaie ºi moloz. Chiar în plin centru al oraºului, dimineaþa, angajaþii de la societatea de salubritate a primãriei au degajat de gunoi trecerea de pietoni, pentru cã oamenii nu au mai dus pungile de gunoi la centrele de colectare, ci le-au aruncat lîngã coºurile de gunoi stradal. Sãptãmîna trecutã, patru containere au fost incendiate în zona Asociaþiilor 38 ºi 4RM. Costul unui eurocontainer este de 250 de Euro, adicã preþul lunar plãtit pentru ridicarea gunoiului menajer de la 324 de persoane. Cu toate cã se aflã în proprietatea Rossal, acestea au fost încredinþate spre folosinþã cãtre asociaþiile de proprietari, rãspunzãtoare, prin contract, de pãstrarea lor în bunã stare.

Articol afisat de 1789 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUªAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective