Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pietrenii n-au nevoie de rable

Pietrenii n-au nevoie de rable

• la licitaþia organizatã, ieri, de Primãria Piatra Neamþ, nici una dintre cele 4 maºini abandonate nu a fost vîndutã • acestea vor fi scoase la mezat, din nou, marþea viitoare, iar, dacã nu vor exista cumpãrãtori, vor fi duse la Remat •

Primãria Piatra Neamþ nu a reuºit sã vîndã, marþi, 15 august, patru maºini abandonate de proprietari ºi care, la un loc, nu valoreazã mai mult de nouã milioane de lei. Conform legislaþiei în vigoare, cele patru rable vor mai fi scoase o datã la licitaþie, marþea viitoare, iar, dacã nici atunci nu vor fi „mãritate“, vor lua calea Remat-ului. Gheorghe Macarie, de la Serviciul Transporturi Auto din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, a declarat cã autoturismele scoase marþi la vînzare nu sînt singurele care au aceastã soartã. „Alte vreo zece maºini fãrã stãpîn au trecut prin fazele acestea. Pentru cele patru, care pe 15 august nu au fost vîndute în cadrul licitaþiei pe care am organizat-o, vom relua demersurile marþea viitoare. Dacã nu se prezintã nimeni nici atunci, le vor duce la Remat. Pînã acum, am mai dus la Remat vreo zece astfel de maºini abandonate pe strãzi, dar pînã sã ajungem cu ele acolo este drum lung. ÃŽntîi îi anunþãm pe stãpînii lor cã urmeazã sã le ridicãm maºinile pentru cã le-au lãsat parcate la întîmplare. Dacã nu ne dau nici un semn, le ducem la sediul Transurban, îi anunþãm iar pe proprietari despre acest fapt prin intermediul unei scrisori recomandate, aºtep-tãm 30 de zile ºi, dacã nu ne dau nici un semn, maºinile intrã în proprietatea Primã-riei Piatra Neamþ. S-a întîm-plat cã au venit proprietarii care ne-au anunþat cã re-nunþã la ele ºi ne-au solicitat adeverinþã pe baza cãreia sã-ºi radieze maºinile, ori au venit la Transurban ºi le-au «recumpãrat» dupã ce le-am plimbat noi“, a declarat Gheorghe Macarie.
Dupã trecerea termenului de 30 de zile de la ridicarea autovehiculelor, dacã deþinã-torii nu se intereseazã de soarta acestora, autoturismele intrã în proprietatea Primãriei Piatra Neamþ. Se întîmplã ca proprietarii maºinilor, rable în toatã regula, sã le fi abandonat pentru cã nu mai au nici o utilitate, ori au plecat peste hotare de ani buni. De exemplu, dintre cele patru maºini scoase pe 15 august la licitaþie, un Volkswagen, fãrã motor ºi serie ºasiu, este într-o asemenea stare încît a fost scos la vînzare cu un milion de lei. Chiar ºi la aceste preþuri, dacã Primãria reuºeºte sã le vîndã, îºi scoate cheltuielile cu anunþurile în ziare, demersurile legate de informarea proprietarilor rablelor ºi organizarea licitaþiilor. Cei mai mulþi bani intrã în contul societãþii XdataSoft, care transportã maºinile uitate pe strãzile oraºului, acest serviciu fiind încredinþat firmei nominalizate. Reprezentanþii acesteia trebuie sã se rãzboiascã cu proprietarii maºinilor care încurcã circulaþia pe strãzile municipiului, fiind parcate la întîmplare, în locuri neamenajate.
ÃŽn urmã cu circa douã luni, în cadrul unei licitaþii similare celei de marþi, Primãria Piatra Neamþ a reuºit sã vîndã cîteva din maºinile abandonate de nemþeni. ÃŽnsã numãrul rablelor lãsate pe strãzile localitãþii se menþine, în continuare, destul de ridicat. Procesul de ridicare a lor continuã ºi, dacã nu vor fi recuperate de proprietari, ori cumpãrate în timpul licitaþiilor, vor ajunge în „ghearele“ Remat-ului.

Articol afisat de 1661 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective