Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dig nou la Tamaseni

Lucrarile de consolidare a digului care apara comuna Tamaseni de apele rîului Siret au demarat oficial luni, 28 august. Investitia vizeaza refacerea si modificarea amenajarii, aflate în proprietatea Administratiei Nationale Apele Romane, Directia Apelor Siret, Bacau, Sistemul de Gospodarire al Apelor (SGA) Neamt. Conducerea SGA Neamt s-a deplasat în comuna Tamaseni împreuna cu firma din Negresti Oas, care a cîstigat licitatia pentru efectuarea lucrarilor.
„Amplasamentul a fost predat constructorului de catre «Apele Romane». Finantarea se ridica, numai pentru lucrarile care vor fi executate Ă®n acest an, la patru miliarde de lei. Cu acesti bani se Ă®ncepe, practic, lucrarea. 3,8 miliarde au fost alocate Ă®n constructii montaj. Aceasta etapa de consolidari va fi terminata pĂ®na la sfĂ®rsitul anului, dar lucrarea este de anvergura si va continua si Ă®n 2007, Ă®n cazul Ă®n care vor fi alocate noi fonduri. Odata predat amplasamentul, lu-crarile pot demara, singurele Ă®ntĂ®rzieri fiind date de viteza cu care constructorul, o firma din Negresti Oas, va aduce utilajele si va face organizarea de santier“, a declarat Stelian Mihaila, inginer sef la SGA Neamt. Conducerea de la „Apele Romane“ a actionat Ă®n urma sesizarilor primite din partea autoritatilor locale din comuna, dupa ce, Ă®n aceasta primavara, cetatenii din Tamaseni s-au luptat cu apele umflate ale Siretului. RĂ®ul depasise cotele de inundatii si nu a lipsit mult ca digurile sa cedeze Ă®n zona Rachiteni - Adjudeni, iar apoi sa „stearga de pe harta“ sapte localitati. „Am facut plĂ®ngere la Prefectura si la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Cei de la Apele Romane au trimis specialisti, au facut proiect si, de luni, s-a deschis finantarea, iar lucrarile vor demara Ă®n zilele urmatoare. Am gasit Ă®ntelegere la auto-ritatile judetene care ne-au sprijinit pentru a obtine din partea Administratiei Nati-onale Apele Romane lucra-rile de consolidare a digului rĂ®ului Siret“, a declarat Ironim Andrici, primarul comunei Tamaseni.
Subprefectul Vasile Sen-drea i-a însotit, ieri, pe re-prezentantii din Bacau si Neamt ai Apelor Romane la Adjudeni - comuna Tamaseni, zona în care se vor executa lucrari de consolidare a malului drept al Siretului.
Fondurile guvernamentale totale alocate se cifreaza la 10 miliarde de lei. Specialistii au stabilit împreuna cu proiectantul, la fata locului, solutiile tehnice cele mai potrivite.
„Malul Siretului va fi consolidat pe portiunea din comuna Tamaseni, dar si din comuna ieseana Rachitoasa. Astfel, se va stopa eroziunea malului drept al rĂ®ului care prezenta un risc major, Ă®n caz de inundatii. Expusi sĂ®nt atĂ®t locuitorii din cele doua comune, cĂ®t si o parte a municipiului Roman. Vor fi pusi la adapost, astfel, circa 100.000 de oameni. Am tinut sa fiu prezent la aceasta Ă®ntĂ®lnire pentru ca ne-am zbatut foarte mult pentru ca aceasta lucrare sa intre cu prioritate Ă®n finantare. Societatile din Tamaseni, Primaria si oamenii din zona au Ă®ncercat o consolidare a malului, punĂ®nd saci de nisip. A lipsit foarte putin ca Ă®n localitatile din aval sa se produca un dezastru“, a apreciat subprefectul Sendrea.

Articol afisat de 2938 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB, Valeriu MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective