Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Distribuitori de autoturisme noi, prinsi ca dezinformeaza

Un control efectuat, recent, de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt a vizat respectarea de catre distribuitorii de autoturisme noi a prevederilor legale privind furnizarea informatiilor referitoare la consumul de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon. Cu acest prilej, s-a constatat ca unele firme distribuitoare de autoturisme nu pun la dispozitia clientilor materiale si informatii complete privind datele tehnice ale masinii, particularitatile legate de consumul de carburant si de emisiile de dioxid de carbon. Au fost verificati opt agenti economici din judet, care comercializeaza autoturisme Dacia, Renault Nissan, Skoda, Hyundai, Peugeot, Volkswagen, Chevrolet si Opel, Daewoo si Kia. Au fost controlate 19 autoturisme, în valoare totala de 9 miliarde de lei.
La cei mai multi dintre agentii ecocomici care distribuie autoturisme noi s-a constatat ca nu au înscris pe eticheta individuala si informatiile referitoare la existenta ghidului elaborat de catre Registrul Auto Roman si modalitatea în care se poate intra în posesia acestuia, informatiile privind influenta comportamentului la volan si a altor factori decît cei tehnici asupra consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon. Unele firme distribuitoare de masini noi au o brosura elaborata de catre RAR pe care nu este imprimata editia si în care nu apar informatii complete si exacte în privinta clasamentului primelor zece tipuri de autoturisme noi, cele mai performante din punct de vedere al randamentului energetic, clasificate în ordine crescatoare, în functie de emisiile de dioxid de carbon, pentru fiecare tip de carburant. Urmare a acestor inexactitati, clientii primesc informatii incorecte si, astfel, nu sînt în masura sa ia decizia cea mai buna în cazul achizitionarii unei masini. Ghidul elaborat de catre RAR mai ofera informatii extrem de utile în privinta utilizarii si întretinerii periodice a autoturismului.
La trei agenti economici nu erau expuse la vedere afise continînd informatiile referitore la toate modelele noi de autoturisme, grupate si prezentate separat în functie de tipul de carburant pe care îl utilizeaza, în ordinea crescatoare a emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, nu era mentionat modelul de masina al carui consum oficial de carburant este cel mai scazut sau cel mai mare. La toti agentii economici care au fost verificati s-a constatat ca documentatia promotionala nu ofera date exacte si complete privind consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon în functie de tipul de carburant folosit, de cutia de viteze manuala sau automata, ori de regimul de functionare care este diferit în oras si în mediul rural. Unii dintre agentii economici nu aveau afisate anexele la Certificatul de Înregistrare.
Urmare a neregulilor constatate, inspectorii OJPC Neamt au dispus oprirea temporara de la comercializare a celor 19 autoturisme, aplicarea a patru amenzi în valoare totala de 11 milioane de lei, precum si a patru avertismente.

Articol afisat de 1403 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective