Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rascoala pe strada prefectului

Rascoala pe strada prefectului

Un grup de 10 -12 cetateni au initiat, marti dimineata, un protest spontan în fata Primariei Tîrgu Neamt. Oamenii acuzau nepasarea administratiei fata de distrugerea strazii Abator, de catre traficul greu care le pune în pericol si gospodariile zguduite zi si noapte.
„Prin fata portii trec masinile mari de 40 tone si mi-au distrus peretii la casa, au rupt temelia, au distrus peretii Ă®n casa. Nu se poate sta Ă®n casa. Masinile depozitului domnului prefect Mocanu sĂ®nt parcate pe partea stĂ®nga, iar masinile grele trec pe unde sĂ®nt gropile mai mari. De ani de zile ne-a distrus si casa si masa si tot ce era frumos Ă®n curte. Nu mai putem tolera asa ceva. SĂ®nt 7 ani de cĂ®nd am sesizat Primaria cu problema noastra si de cĂ®nd ni s-a adus la cunostinta ca, pĂ®na Ă®n primavara, traficul greu va fi deviat Ă®n afara orasului. Avem rugamintea sa se devieze de urgenta traficul greu, ca sa putem si noi trai ca oamenii, sa ne putem odihni Ă®n casele noastre. Cine nu crede, sa treaca pe la noi si sa doarma macar trei zile Ă®n casa noastra, sa vada Ă®ntr-adevar cĂ®ta lipsa de respect este pentru oameni, pentru localnici“, a declarat Melinte Gheorghe, unul dintre protestatari.
La fel de revoltat s-a aratat si Baboi Ioan: „Locuiesc pe strada Abator, la numarul 8A, de 37 de ani. CĂ®nd mi-am facut eu casa aceasta strada nu era asa, Ă®n conditiile astea, cum e Ă®n ziua de astazi. Acum pe aici este deviat traficul greu, masini grele, de la 10 pĂ®na la 50 de tone, basculele. ĂŽn timpul noptii ma trezesc din cauza zgomotelor produse, a bufniturilor. Este un gaiger rupt acolo si o gura de canal si cĂ®nd se izbeste noaptea cĂ®te o masina, Ă®mi vine Ă®n minte sa plec nu la domnul primar, ci sa ajung la Bucuresti. Propun ca traficul greu sa fie deviat pe strada Cuza Voda sau pe varianta. Mai mult de atĂ®t, trotuarul la poarta mea, puteti sa Ă®l si pozati, sa vedeti, este facut de mine, cu beton. Masinile mari s-au urca pe trotuar si acum a crapat si trotuarul. ĂŽntr-un gaiger Ă®nfundat am bagat niste lemne, ca sa nu se mai urce masinile mari pe trotuar.
Am doua adrese primite de la Primaria orasului TĂ®rgu Neamt, semnate de domnul primar Decebal Arnautu. Una din anul 2000 Ă®n care mi se aducea la cunostinta faptul ca traficul greu va fi deviat pe centura orasului, respectiv de la capatul podului Ozana cu iesire la Volvatir si a doua primita dupa trei ani, Ă®n care am primit acelasi raspuns. Noi nu cerem altceva decĂ®t sa se Ă®nchida strada Radu Teoharie de la piata pĂ®na jos la strada Abator, aici la Abatorul vechi si sa se devieze circulatia pe strada Cuza Voda. AtĂ®t cerem. Am discutat cu domnul Prefect, care ne este vecin, i-am spus despre ce este vorba Ă®n strada noastra. Si dĂ®nsul locuieste pe aceasta strada, cu noi, si am discutat, i-am cerut numai sa faca ceva pentru strada asta, a noastra. Ne-a promis ca o sa se rezolve cĂ®t de Ă®ndata problema noastra. Si uitati ca a trecut un an, au trecut doi, au trecut trei ani si tot trec anii si nimeni nu face nimic“.
Curiosi sa vedem cum de e posibil ca pe o strada pe care locuiste si prefectul judetului sĂ®nt asemenea probleme, l-am contactat pe reprezentantul Guvernului Ă®n teritoriu: „Singura solutie ramĂ®ne punerea Ă®n practica a proiectului privind construirea variantei pentru traficul greu, despre care se discuta de cĂ®tiva ani. Oamenii mi-au solicitat sprijinul, iar eu am discutat cu primarul Decebal Arnautu. Stiu ca se lucreaza la proiect si speram ca, la anul, sa fie prins pentru finantare. La un moment dat, Ă®n zona au fost probleme si cu canalizarea, care este veche. S-a Ă®nfundat si au Ă®nceput sa iasa dejectiile. Dar problema a fost rezolvata. Pe de alta parte, pot sa va spun ca pe strada Radu Teoharie, care se intersecteaza cu strada Abator, au fost Ă®ncepute lucrarile de reparatii“, a declarat Toader Mocanu.
Aceeasi solutie a variantei ocolitoare a fost sustinuta si de Vasile Luculescu, viceprimarul orasului TĂ®rgu Neamt: „ĂŽn cel mult o luna se va trece la o reparatie capitala a strazilor Radu Teoharie si Abator. Lucrarea este aprobata Ă®n Consiliul Local si urmeaza sa fie scoasa la licitatie. SĂ®nt bani si cred ca acest calvar, care este pe capul locuitorilor de pe aceste doua strazi, va fi eliminat. ĂŽn conditiile Ă®n care vom reusi sa scoatem si traficul greu pe varianta ocolitoare cu desavĂ®rsire, pe aici nu vor mai intra masini de trafic greu“.
O veste si mai buna ne-a fost data de edilul sef al orasului de pe malul Ozanei, Decebal Arnautu, care a declarat ca studiul de fezabilitate pentru cele doua strazi este finalizat: „Datorita Ă®mprumutului luat de primarie sĂ®nt Ă®n sfĂ®rsit bani pentru lucrare, studiul de fezabilitate pentru strazile Abator si Radu Teoharie este finalizat. Dar daca nu vom fi sprijiniti de catre administratia judeteana pentru realizarea soselei de centura, din nou traficul greu ne va distruge reteaua stradala“, a Ă®ncheiat edilul sef.

Articol afisat de 1749 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB, Mihai ILIESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective