Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autoritatea de Sanatate Publica, doua posturi în minus

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Neamt a primit, ieri, de la Ministerul Sanatatii, noua varianta a structurii organizatorice dupa care va functiona începînd de luna aceasta.
Conform precizarilor facute de catre doctorul Constantin Nanu, directorul executiv al ASP Neamt, conducerea ministerului de resort a decis ca noua organigrama a institutiei care are rol de organizator al sistemului sanitar din judet sa aiba 140 de posturi. Cum, pîna acum, schema de personal a institutiei cuprindea 142 de angajati, rezulta ca doua dintre posturi se desfiinteaza.
Dupa cum s-a discutat la începutul acestei saptamîni la Bucuresti, la întîlnirea dintre ministrul Eugen Nicolaescu si conducerile autoritatilor de sanatate publica din tara, unde au fost prezentate propunerile pentru noile organigrame ale acestor institutii, la nivelul lor nu vor fi operate restructurari de personal, ci redistribuiri.
Mai exact, persoanele care vor trebui sa plece din structura autoritatilor de sanatate publica vor fi orientate, în functie de pregatire, catre unitatile spitalicesti, cele de îngrijiri la domiciliu si cele de asistenta sociala.
Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca modificarea numarului de angajati de la nivelul acestor institutii se va face în functie de populatia judetului, numarul de spitale din judet, al medicilor de familie, precum si actualul efectiv de angajati. Un alt aspect avut în vedere de catre conducerea ministerului de resort este ca posturile de sef de serviciu vor fi ocupate de persoane cu studii superioare. Aceasta noua regula va functiona mai ales în cazul serviciului juridic, audit, respectiv serviciul informatizare.
„Zilele acestea vom analiza foarte atent situatia si vom vedea care este cea mai buna varinata în ceea ce priveste cele doua posturi mai putin pe care le avem în noua organigrama. ÃŽnainte de a înainta propunerea de organigrama catre Ministerul Sanatatii, din calculele noastre reiesea ca avem 139 de angajati, iar ulterior am constatat ca de fapt sînt 142, adica mai mult cu doi fata de numarul de posturi despre care conducerea ministerului de resort a considerat ca este normal sa ni le atribuie noua ca judet“, a declarat doctor Constantin Nanu, director al ASP Neamt.
Reamintim ca, desi este vorba despre o singura institutie, ASP Neamt cuprinde Departamentul Medicina Preventiva si Inspectia Sanitara de Stat, care, la rîndul sau, are patru compartimente: Directia de sanatate publica, Directia farmaceutica, Directia de dispozitive medicale si Directia calitatii serviciilor medicale.
Avînd în vedere ca Inspectia Sanitara de Stat si-a marit organigrama, trei dintre angajatii care îsi desfasurau activitatea în cadrul Departamentului Medicina Preventiva au preferat sa treaca în celalalt compartiment caruia, în mod cert, îi va spori importanta odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, iar angajatilor sai le vor creste lefurile. Astfel, farmacistul Dumitru Nastasa, care îsi desfasoara activitatea în cadrul Laboratorului de Toxicologie de la Departamentul Medicina Preventiva, a optat pentru a lucra la Directia farmaceutica din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat, doctorul Constantin Verban, seful Laboratorului Igiena Radiatiilor, si doctor Angela Verban, sefa Compartimentului Igiena Scolara, au optat pentru Directia de sanatate publica.

Articol afisat de 2291 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective