Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mîini criminale înarmate de alcool

Marea majoritatea a infractiunilor împotriva vietii care au avut loc de la începutul acestui an s-au produs din cauza consumului exagerat de bauturi alcoolice. Evenimentele au fost precedate, de regula, de numeroase scandaluri, dar de fiecare data viitoarele victime au ales sa ramîna în acest mediu si nu au cerut ajutor. Ultimul omor a avut loc luna trecuta, în Dobreni. Totul s-a petrecut în doar cîteva secunde, agresorul, Ilie L., de 55 de ani, omorîndu-l, cu o singura lovitura de par, pe Ilie V., de 58 de ani. Cei doi se cunosteau de mai mult timp, agresorul locuind de aproape zece ani în comuna, unde avea grija de casa unei cunostinte. Relatiile dintre cei doi erau încordate, Ilie L. acuzîndu-l în nenumarate rînduri pe Ilie V. ca ar fi furat mai multe bunuri din casa unei cunostinte. Fapta s-a petrecut ziua în amiaza mare. Ilie V. venea de la biserica cherchelit bine. El a fost ajuns din urma si lovit naprasnic în cap cu parul în cap, decedînd pe loc. Un alt omor a avut loc în mai, cînd Ioan Gosav, de 37 de ani, din comuna Cordun, si-a ucis concubina. Manuela Scutaru, de 21 de ani, era suspectata de autor ca l-ar fi îmbolnavit de sifilis. Pe 21 mai 2006 au consumat cantitati apreciabile de bauturi alcoolice, iar, dupa-amiaza, între cei doi a izbucnit scandalul. Acuzatul i-a aplicat o corectie de fata cu toata lumea, lovind-o cu pumnii si cu picioarele, la nimereala, peste tot corpul. S-au mai certat o vreme, dupa care s-au luat, din nou, la bataie. Datorita leziunilor grave suferite, femeia a fost trimisa la Iasi, dar a decedat pe drum. Cristian Damian, de 23 de ani, din Roman, a fost prins la Arad, dupa ce era sa omoare un barbat în Roman. El era dat în urmarire locala pentru o tentativa de omor savîrsita în localitatea de bastina. Pîna sa fie prins, a mai comis o infractiune împotriva vietii, ambele evenimente petrecîndu-se la betie. Între el si gazda sa din Arad nu existau dusmanii, dar se mai certau. Pe 17 iulie 2006, seara, a avut loc o disputa mai violenta, iar în timpul altercatiei acuzatul l-a înjunghiat pe aradean în zona abdomenului. A fost descoperit în Gara Arad, încercînd sa plece din oras. Prima fapta pentru care Damian va raspunde în fata legii a avut loc pe 30 aprilie 2006, la Roman. Într-un acces spontan de furie, l-a înjunghiat pe Ion Marcu, de 49 de ani, din Bucuresti, provocîndu-i leziuni care i-au pus viata în pericol. Totul a pornit de la o partida de table, la finalul careia Damian nu a fost multumit de rezultat.
O alta victima a unei agresiuni produse pe fondul consmului de alcool este Daniel Pancu, de 34 de ani, din Bicaz. Acesta a fost internat în spital în noaptea de 29/ 30 mai, la scurt timp dupa ce a fost înjunghiat de concubina sa. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1, în locuinta Elenei Murariu, în vîrsta de 34 de ani, în urma unui conflict izbucnit spontan. Barbatul nu achitase o rata, pentru care femeia îi daduse bani din ajutorul social pe care îl luase în ziua respectiva, si, mai mult decît atît, a si chetuit banii pe bautura. Un alt eveniment din categoria mentionata a avut loc pe 29 iunie, cînd Constantin Martin, de 32 de ani, a ajuns în stare grava la spital, dupa ce a fost înjunghiat în inima. Agresorul este unchiul concubinei sale, Ilie Strujan, de 44 de ani. Victima si agresorul locuiau în acceasi curte si se certau des de la împartirea si exploatarea unei suprafete agricole. Martin a pierdut mult sînge si a facut de doua ori stop cardio-respirator pe masa de operatie, dar în cele din urma a fost salvat. Pe 4 martie 2006, Ionut Dumitru Cojocaru, în vîrsta de 24 ani, din localitatea Podu Turcului, judetul Bacau, a fost arestat pentru tentativa de omor deosebit de grav. El i-a înjunghiat pe Catalin Oprica, de 15 ani, si pe Dan Miron, de 16 ani, ambii din Margineni. Autorul bause la discoteca din localitatea mentionata, dupa care a devenit violent. Miron a suferit o plaga profunda de zece centimetri la nivelul abdomenului.

Articol afisat de 1663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective