Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bloc pentru tineri dinamitat de orgolii, la Girov

O parte dintre tinerii care au solicitat spriji-nul Primariei Girov au ratat sansa de a obtine locuintele, si asta gratie opozitiei manifestate de o parte dintre consilierii locali, cu prilejul întrunirii de la mijlocul acestei saptamîni, a legislativului local. Sedinta s-a înscris în tiparul obisnuit, cunoscut si criticat de catre cetatenii din comuna: ton ridicat, acuze aruncate în stînga si-n dreapta, interminabile discutii neprincipiale - si merita mentionat ca, pentru doar 6 proiecte de hotarîri aflate pe ordinea de zi, alesii au dezbatut si au combatut mai bine de trei ore.
Unul dintre cele mai importante subiecte a vizat construirea unui bloc cu 16 locuinte, cu sprijinul ANL. Pentru ca acest proiect sa se materializeze, ar fi fost necesar ca membrii legislativului sa dea aviz favorabil pentru amplasamentul propus de conducerea Primariei. „Noi trebuie sa aprobam amplasamentul pentru aceasta investitie. Acesta se afla lĂ®nga bazarul comunal. La dispozitia comisiei locale de fond funciar se afla o suprafata de 1.600 mp, restul fiind concesionat, ori cumparat. Reprezentantii ANL m-au Ă®ntrebat daca avem cereri pentru locuinte, iar noi am comunicat ca sĂ®nt 35. ANL a acceptat sa finanteze construirea unui bloc cu 35 de apartamente. Cu hotarĂ®rea acceptata de dumneavoastra, luni, la ora 10, trebuie sa fiu la Cancelaria Primului Ministru“, a declarat primarul Vasile Olaru.
Consilierii locali s-au Ă®mpartit Ă®n doua tabere, aproape egale numeric, dar nu la fel de puternice ca vehementa. Opozantii - chiar daca reprezentanti ai Puterii - au cerut primarului schite care sa arate exact unde se afla amplasamentul si, mai ales, sa indice vecinii. Raspunsul sefului administratiei locale girovene a fost ca aceste documentatii urmeaza sa fie Ă®ntocmite abia Ă®n a doua faza, dupa ce ANL Ă®si va da avizul pentru amplasamentul ales. Si asta Ă®n contextul Ă®n care acestea costa bani care nu merita irositi Ă®nainte de acceptul exponentilor centrali. Argumentele sale nu au avut darul de a-i domoli pe adversari, ba au aparut si acuze voalate la adresa corectitudinii ANL. Unii l-au acuzat pe primar ca nu a vorbit, mai Ă®ntĂ®i, cu potentialii beneficiari. „Nu sĂ®nt Ă®mpotriva construirii de locuinte pentru tineret. Dar, din cei 40 de tineri, ati consultat pe cineva ca sa vedeti cĂ®ti vor, cĂ®ti au posibilitati financiare sa cumpere aceste locuinte dupa 5 ani? Aveti confirmarea ca macar 8 au posibilitatea sa cumpere aceste locuinte, ca vor sa se construiasca acest bloc? Facem numai hĂ®rtii si aruncam vorbe, dar nu discutam cu oamenii“, a declarat consilierul local Mihai Balut. Au fost, Ă®nsa, multe voci care s-au pronuntat Ă®n favoarea depasirii acestui pas, astfel Ă®ncĂ®t lucrarile sa fie Ă®ncepute cĂ®rt mai curĂ®nd si sa nu se piarda finantarea. Prin interventia sa, consilierul local Stefan Marin a confirmat colegilor ca l-a auzit, pe un post local de televiziune, pe directorul general al ANL, Gheorghe Popescu, afirmĂ®nd ca Girovul a primit aprobare pentru construirea a 16 apartamente. „Acum, sa se dea telefon la redactia respectivei televiziuni si sa se spuna ca nu s-a dat aprobarea. Un bloc de locuinte pentru tineri ar fi mĂ®ndria noastra sa Ă®l facem, ar fi un pas spre urbanizare si am arata oamenilor ca facem ceea ce am promis Ă®n campania electorala“, a subliniat consilierul Stefan Marin.
Respins la un votPotrivit directiei pe care au fost canalizate discutiile, proiectul de hotarĂ®re a avut soarta respingerii. ĂŽnsa, la o diferenta foarte mica - de un singur vot. Doar 6 consilieri au votat pentru locuintele tinerilor. Ceilalti 7 reprezentanti ai legislativului local s-au abtinut Ă®n bloc. Chiar daca au vrut, probabil, sa arate ca nu sĂ®nt Ă®mpotriva celor care au nevoie stringenta de locuinte, si ca nu au fost de acord doar cu forma de realizare a proiectului, rezultatul a fost acelasi. O prima reactie a venit imediat, un tĂ®nar prezent Ă®n sala - postasul comunei, dupa cum am aflat, a iesit foarte suparat, promitĂ®ndu-le celor din Consiliul Local ca la alegerile viitoare Ă®si va revizui optiunile. Referindu-se la solicitarile venite din partea tinerilor, pentru construirea de locuinte, consilierul Doina Ciubotaru a declarat: „Exista foarte multe cereri venite din partea tinerilor, pentru locuinte, care nu se pot onora Ă®n totalitate, dar macar partial. Tinerii care au facut solicitari nu au bani suficienti pentru a-si construi locuinte, de aceea cred ca i-ar ajuta foarte mult sa Ă®nchirieze apartamente Ă®n acest bloc, daca s-ar aproba. ĂŽn viitor, Ă®n functie de venituri, ar putea sa le cumpere. Este a doua tentativa a domnului primar de a obtine aceasta aprobare a Consiliului Local, dar nu reuseste. Asta datorita consilierilor din «opozitie», de fapt ai Puterii, care sĂ®nt la noi Ă®n comuna. Sapte voturi sĂ®nt mereu Ă®mpotriva, iar 6 - pentru. Opozantii sĂ®nt 6 consilieri ai PD - cinci din ei au fost PNL - si unul din PRM. Iar asta Ă®n detrimentul satenilor, al tinerilor, Ă®n primul rĂ®nd. Cred ca ar fi peste 100 de cereri, mai ales ca, Ă®n ultimul timp, multe casatorii s-au Ă®ncheiat pe raza comunei. Domnul primar are intentii bune, dar nu le poate materializa din cauza tensiunilor din Consiliul Local“.

Articol afisat de 1845 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective