Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Captura de alcool cu timbre falsificate

Captura de alcool cu timbre falsificate

• politistii au interceptat un transport ilegal de bauturi alcoolice • acesta era destinat unei societati comerciale din Piatra Neamt • cele 24.000 de sticle de rom si vodca aveau timbre falsificate • marfa a fost confiscata si s-a intocmit un dosar penal pentru evaziune fiscala si fals intelectual •

Lucratorii Serviciului de investigare a fraudelor economice, din cadrul Politiei Neamt, au facut, vineri, 1 septembrie, captura anului. Este vorba de o cantitate de 12 tone de bauturi alcoolice confiscate pe motiv ca sticlele avea timbre fiscale false. Valoarea marfii confiscate se ridica la peste o jumatate de miliard de lei, iar a prejudiciului - la peste 200 de milioane. Politistii detineau informatii ca pe piata nemteana au aparut bauturi alcoolice cu timbre fiscale contrafacute, acest lucru insemnind ca furnizorul se sustragea de la plata accizelor si TVA-ului catre stat. Ca urmare a acestor informatii, oamenii legii au trecut la monitorizarea comertului cu bauturi alcoolice. Astfel, pe baza unor informatii, o echipa, formata din trei ofiteri de la Serviciul de investigare a fraudelor economice, s-a deplasat, vineri, la depozitul societatii comerciale Mreji & Enache din Izvoare, pentru a verifica un transport de bauturi alcoolice. Oamenii legii au gasit un autocamion in care se aflau 24.000 de sticle de vodca „Saniuta“ si rom „Jamaica“. În urma analizarii timbrelor fiscale, situate pe capacul sticlelor, politistii au stabilit ca acestea sint false. „Noi detineam informatii ca, la nivelul judetului Neamt, s-ar face comert ilegal de bauturi alcoolice. Asa s-a ajuns si la efectuarea acestui control. Ne-am dat seama imediat ca timbrele sint false, acestea neavind elementele de siguranta. Oricum, le vom trimite la laboratorul de specialitate al Imprimeriei Nationale pentru a se stabili clar ca ele sint contrafacute. Pina atunci, verdictul nostru este clar, si anume ca ele sint false. Prejudiciul creat bugetului de stat este destul de important, insa urmeaza sa stabilim cifra exacta. Furnizorul este din Bucuresti, iar beneficiarul - o societate din Piatra Neamt. Marfa a fost ridicata in vederea confiscarii si, daca se va dovedi ca este de calitate, va fi comercializata, iar banii vor intra in vistieria statului“, ne-a declarat un ofiter de politie care a participat la actiunea de vineri. Anchetatorii au intocmit, deja, un dosar penal, infractiunile retinute fiind cele de evaziune fiscala si fals intelectual.
Valoarea celor 24.000 de sticle de bauturi alcoolice este de peste 600 de milioane de lei, iar politistii apreciaza ca bugetul de stat a fost prejudiciat, prin neplata taxelor, cu peste 300 de milioane de lei. Bucuresteanul care a furnizat marfa va fi anchetat in urmatoarele zile. Numai asa se va putea stabili daca beneficiarul stia ca timbrele sint contrafacute. În declaratia data politistilor, patronul beneficiar a spus ca habar nu avea ca timbrele fiscale de pe sticle sint false. Marfa trebuia achitata, conform documentelor obtinute de politisti, prin file CEC, dupa 30 de zile de la data livrarii.
Un caz similar a fost inregistrat anul trecut. Politistii de la Serviciul Investigare a Fraudelor si de la Serviciul Rutier au facut, in noaptea de 9/ 10 decembrie 2005, o captura spectaculoasa de bauturi spirtoase. Oamenii legii au oprit in trafic un autocamion cu remorca condus de un angajat al societatii comerciale Trans Company Amigo Albis, din Roznov. Soferului i s-au cerut documentele de insotire a marfii, acesta prezentind acte emise de o societate comerciala din Bacau. Acestea atestau ca transporta 33.600 de sticle cu bauturi spirtoase a cite 0,5 litri fiecare catre firma din Roznov. Politistii au devenit suspiciosi si au trecut la verificarea sticlelor si astfel s-a constatat ca banderolele de marcare a bauturilor alcoolice, precum si etichetele apartineau unei alte societati din Bacau, Albrau SRL, cu sediul in Onesti. S-a trecut la verificarea timbrelor cu lampile fluorescente si s-a stabilit ca marcajele sint diferite de cele emise de Imprimeria Nationala. S-a luat decizia retinerii intregii cantitati de alcool.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective